در این بین، باید تفاوتی میان کسانی که از غدههای تعریق قوی برخوردار هستند و آنها که از مشکلات پرکاری تیروئید رنج میبرند، قائل باشیم.
در پرکاری تیروئید تمام بدن درگیر افزایش سطح تعرق است. در این حالت تزریق بوتاکس به زیر بغل تاثیری در کاهش میزان تعرق ندارد. برای این افراد تعرق باعث خنک شدن بدن نیست. بلکه همراه با احساس گرمای شدیدی است. اما آنها که از غده های پرکار برای تولید عرق برخوردار هستند، در هنگام تعرق احساس خنکی دارند. چنین افرادی در حالت طبیعی مشکل گرمازدگی و یا تعرق سراسری بدن را تجربه نمیکنند. بلکه در اثر عواملی مانند احساسات شدید، هیجانات روحی، استرس و حتی حضور در هوای گرم به شدت عرق میکنند. تا جاییکه پس از عرق کاملاً احساس خنک شدن دارند؛ اما به هر دلیل، عرق کردن زیاد و طبیعی آنها دردسرآفرین است. تزریق بوتاکس به زیر بغل برای محدود کردن غدد تولید عرق در چنین افرادی توصیه میشود.
در این مقاله با مطلب زیر آشنا خواهید شد :
تزریق بوتاکس به زیر بغل برای کنترل عرق کردن بدن در آن ناحیه انجام میشود. بدن از یک سیستم خنک سازی هوشمند برخوردار است. عرق کردن پاسخی مناسب در مواجهه با گرمای زیاد بدن است. وقتی به دلیل فعالیت سنگین بدنی و یا حضور در محیطی گرم، سطح گرمای داخلی بدن افزایش پیدا میکند، غدههای تولید عرق که در منفذهای پوست حضور دارند، دست به کار میشوند تا سطح دمای بدن را کاهش دهند.
اما ممکن است این پاسخ طبیعی در برخی از افراد بسیار فعالتر از دیگران باشد. به طوری که شاهد حجم بسیار عرق کردن در این افراد هستیم. فعالیت بیشتر غدههای تولید کننده عرق باعث تولید بوی نامطبوع و یا ظاهری نامناسب در فصل گرم از سال میشود. البته میتوان با تزریق بوتاکس به زیر بغل میزان درجه تولید عرق را کاهش داد.

بوتاکس چیست و چه تاثیر درمانی دارد؟
بوتاکس یک نوع نوروکسین است که ماهیت آن حضور میکروبهایی با قابلیت تولید سم بوتولیسم میباشد. بوتولیسم یک نوع مسمومیت سنگین غذایی است که از ماندگاری ترکیبات گوشتی در فضاهای بسته، عاری از جریان هوا ایجاد میشود.
البته از مقدمه ماجرا در تشریح جراحیهای بوتاکس احساس نگرانی نداشته باشید. این نوروکسین ساخته شده از میکروبها قرار نیست تا شما را مسموم سازد. اگر از یک مرکز درمانی معتبر در حضور پزشک متبحر بهرهمند باشید، بوتاکس تبدیل به یک روش درمانی موثر برای بسیاری از مشکلات شما خواهد شد.
قاعده درمان با روش تزریق بوتاکس در فلج کردن موضعی برخی از عضلات سطحی بدن است. عمده شهرت بوتاکس در از بین بردن چین و چروکهای پوست صورت میباشد.
در این روش کلاسیک در تزریق بوتاکس سعی در فلج کردن موقتی برخی از عضلات صورت برای رفع چین و چروک دارند؛ اما در امتداد این ایدههای کلاسیک که همگی بر محوریت زیبایی تنظیم شدهاند، روش درمانی تزریق بوتاکس جنبههای پزشکی متنوع دیگری نیز پیدا کرده است. این تزریق ساده میتواند در درمان بیماریهای مزمن مانند اسپاسمهای عضلانی، میگرن و… نیز تاثیرگذار باشد.
کنترل تعریق بدن یکی از ایدههای جذاب درمانی است که با روش تزریق بوتاکس انجام می شود. تزریق بوتاکس میتواند باعث محدود شدن فعالیت گسترده غدههای تولیدکننده عرق باشد.
از آنجا که زیر بغل یکی از نقاط بسیار فعال در تولید عرق میباشد، تزریق بوتاکس در این ناحیه مورد توجه بسیاری قرار گرفته است. غالبا کسانی که از حجم تولید عرق زیادی رنج میبرند، غدههای کاملا فعالی در ناحیه زیر بغل دارند. تزریق بوتاکس در زیر بغل برای محدود کردن غدههای تولید عرق انجام میشود.
مقاله لیفت سینه با بوتاکس را نیز مطالعه فرمایید.
تزریق بوتاکس به زیر بغل چگونه تاثیری دارد؟
وقتی از ماهیت بوتاکس صحبت کردیم، این ترکیب میکروبی را به عنوان یک فلج کننده عضلات معرفی کردیم. این ترکیب قرار است برخی از عضلات و سیستمهای عصبی فعال در سطح پوست را به شکل موضعی فلج سازد. به این ترتیب، با محدود کردن قدرت حرکتی و یا تاثیرات عصبی بخشی از سطح پوست قادر به درمان برخی از بیماریها و یا مشکلات بدن هستیم.
برخی از مشکلات ما در اثر کارکرد قدرتمند و یا بیش از اندازه عضلات ما هستند. مثلاً حضور غدههای قدرتمند در عمق پوست است که باعث میشود تا بیش از حد عرق کنیم.

تزریق بوتاکس به زیر بغل باعث محدود شدن فعالیت عصبی غدد تولید عرق میشود. با تزریق بوتاکس نمیگذاریم که این غدد فرمان تولید عرق را دریافت کنند.
تحرک سنگین و یا حضور در یک محیط گرم باعث افزایش حرارت داخلی بدن خواهد شد. سیستم بدنی ما طوری تنظیم شده است که در مقابل این افزایش حرارت عکس العمل داشته باشد.
به طوری که در پاسخ به آن فرمانهای ترشح عرق توسط سیستم عصبی صادر میشود. این فرمانها در پایانههای عصبی به غدد تولیدکننده عرق داده میشوند. به این ترتیب، یک تعادل طبیعی در پاسخ به افزایش دمای بدن وجود دارد؛ تعادلی که سعی دارد با تعریق، سطح دمای بدن را کاهش دهد.
تمام این ماجرا برای بدن ما مفید است. عرق کردن پاسخ مناسب بدن برای فرار کردن از افزایش حرارت است. اما وقتی غده های تولید عرق بسیار فعال هستند، این جریان طبیعی تبدیل به یک معضل جدی خواهد شد.
زمانی که با کوچکترین تحرک بدنی و یا حضور در اندک هوای گرم و حتی تجربه احساسات غلیظ مانند استرس و یا فشارهای روحی با مقدار زیاد عرق مواجه میشویم، تزریق بوتاکس برای شکستن این سیکل طبیعی در بدن صورت میگیرد.
کافی است فعالیت سیستم عصبی در انتقال دستورات برای غدههای تولید عرق را محدود کنیم. به این ترتیب، با فلج شدن موضعی سیستم عصبی، برخی از دستورات به برخی از غدد تولید عرق نمیرسد. در برخی از نواحی بدن که تزریق بوتاکس صورت گرفته است، شاهد کاهش شدید تولید عرق هستیم.
عرق کردن پاسخ طبیعی بدن است و باید باشد. هرگز نمیتوانیم خودمان را بینیاز از این سیکل طبیعی تجسم کنیم؛ اما میتوانیم حضور این چرخه خنک سازی را در برخی از قسمتهای بدن محدود سازیم.
اگر قرار است با عرق کردن خنک شویم، شاید بهتر باشد که این خنک شدن را از طریق دیگر نواحی بدن به جز زیر بغل داشته باشیم. تزریق بوتاکس در زیر بغل تنها باعث فلج شدن سیستم عصبی غدد فعال در این ناحیه از بدن میشود و فقط در تولید عرق این ناحیه از بدن تاثیرگذار است.
البته در نظر داشته باشید که بوتاکس ماهیتی سمی دارد و تزریق خارج از مهارتهای ثابت شده علمی و بدون آگاهی لازم میتواند خطرات نگرانکنندهای داشته باشد. لذا لزوم توجه به درک درست این جراحی همراه با مهارتهای پزشک معالج احساس میشود.
روش تزریق بوتاکس به زیر بغل چگونه است؟
برای تزریق بوتاکس باید تحت درمان یک متخصص پوست که تجربه کافی دارد، قرار بگیرید. تزریق بوتاکس به زیر بغل و یا هر ناحیه دیگری از بدن برای کنترل تعریق، از طریق فلج کردن سیستم عصبی صورت میگیرد. لذا لازم است تا آگاهی علمی کامل و تجربه کافی در نزد پزشک معالج باشد. در غیر این صورت، در تزریق بوتاکس به زیر بغل خطر فلج شدن برخی از اعصاب اصلی که درگیر حرکات بدنی ما هستند، وجود دارد.
پزشک حاذق با بهره مندی از سوزن هایی مخصوص، بوتاکس را در نواحی زیرپوستی تزریق میکند. مهارت پزشک در شناسایی ناحیه تزریق بوتاکس در زیر بغل برای محدود کردن غدد عرق ریز بسیار حائز اهمیت است. ممکن است این تزریق بوتاکس به زیر بغل در چندین مرحله صورت گیرد.
تزریق بوتاکس به زیر بغل از طریق نفوذ سوزن هایی مخصوص در عمق پوست صورت میگیرد. پس قاعدتا دردناک است. هر چند مهارت پزشک میتواند از حجم این درد بکاهد. با این وجود، توصیه میشود که از کمپرسورهای سرد مانند یخ برای تسکین درد استفاده شود. تزریق بوتاکس به زیر بغل در دسته جراحیهای سرپایی قرار دارد و افراد متقاضی به سرعت پس از پایان جراحی میتوانند روال عادی زندگی خود را از سر بگیرند.
کنترل تعریق تنها دلیل اصلی برای تزریق بوتاکس به زیر بغل میباشد؛ اما این نتیجه درمانی برای مهار غدد عرق ریز در دیگر نواحی بدن نیز نتیجه بخش است. در حال حاضر، روشهایی برای تزریق بوتاکس در پیشانی، کف دستها و همچنین، نواحی داخلی ران پا مطرح هستند که در همگی آنها با محدود کردن قدرت عصبی منتهی به غدد عرق ریز، سعی در کنترل تعرق بدن دارند.
عرق تولیدشده در عموم این نواحی، غالباً اندک است و ماهیتی آزاردهنده ندارد. لذا چندان متداول نیستند. اما از آنجا که عرق زیر بغل مستعد ماندگاری بالا بر سطح بدن است و مقدار آن نیز قابل توجه میباشد، منجر به تولید بوی بد بدن و یا ظاهر نامناسب برای لباس افراد میشود. برای همین است که عمده ایدههای درمانی در کنترل تعریق بدن، متوجه این نواحی هستند.

بایدها و نبایدها قبل از تزریق بوتاکس به زیر بغل
هر چند تزریق بوتاکس در دسته جراحیهای سرپایی قرار دارد و تمام مراحل آن به راحتی و با سرعت بالایی انجام میشود؛ اما این دلیل نمیشود که هر لحظه که اراده کنید، میتوانید یک جراحی تزریق بوتاکس را تجربه کنید. بهتر است در مقدمات امر برای طی کردن یک دوره تزریق بوتاکس به زیر بغل، تحت معاینه دقیق دکتر متخصص پوست باشید. متخصص پوست باید سطح آمادگی شما را برای پذیرش بوتاکس بررسی کند. البته این هنر متخصص پوست است که با معاینه شما و کسب اطلاعات کافی از شرایط بدنی شما، سطح آمادگی شما را ارزیابی کند.
به عنوان مثال یکی از اصلیترین اطلاعاتی که از شما پرسیده خواهد شد، مصرف داروهای رقیق کننده خون است. اگر از چنین داروهایی مصرف میکنید، به یقین پزشک معالج از شما میخواهد که برای مدتی چند روزه قبل از انجام جراحی تزریق بوتاکس از مصرف چنین داروهایی اجتناب کنید.
این یک مثال ساده از کسب اطلاعات فردی است که مورد نظر پزشک معالج قرار خواهد گرفت. لذا پزشک باید از تمام داروهایی که به هر دلیلی مصرف میکنید، اطلاع کامل داشته باشد تا دستور به قطع و یا تداوم مصرف آنها بدهد.
یکی از اشتباهات رایج متقاضیان بوتاکس، تراشیدن موهای زائد در ناحیه زیر بغل، درست قبل از انجام عمل تزریق میباشد. در این حالت، پزشک با سطح پوستی که تخریب شده است، مواجه میشود. از این رو، ممکن است در تزریق درست بوتاکس دچار اشتباه گردد.
لذا پزشک معالج علاقه دارد تا با پوششی که عاری از هر گونه تخریب است، در حین انجام عمل جراحی تزریق بوتاکس به زیر بغل مواجه باشد. از این رو، توصیه میشود تا در روزهای منتهی به انجام جراحی تزریق بوتاکس به زیر بغل از انجام هر گونه اصلاح موهای زائد این ناحیه از بدن اجتناب کنید.

آیا تزریق بوتاکس عوارض هم دارد؟
به یقین هیچ جریان پزشکی را نمیتوانید پیدا کنید که عاری از هر گونه عوارض باشد. دنیای پزشکی ایدههای درمانی را با حضور عوارض پذیرفته است؛ زیرا مزیتهای آنها قطعاً بسیار موثرتر و سودمندتر از چند عارضه گاها گذرا و یا نه چندان جدی خواهد بود.
در دنیای پزشکی اگر روش درمانی با عوارض جدی و خطرناک مطرح باشد، به یقین کنار گذاشته میشود. اما تزریق بوتاکس نه تنها کنار گذاشته نشده، بلکه روز به روز در حال توسعه دستاوردهای علمی و عملی نوینتری است.
پس میتوان این ایده درمانی را در جمع جراحیهای مجاز پزشکی که سطح عوارض محدود و کم خطری دارند، قرار بدهیم.
با این همه، برخی از عوارض متداول ناشی از تزریق بوتاکس به زیر بغل عبارتند از:
- سردردهای گذرا که به ندرت تبدیل به یک سردرد مزمن و ماندگار میشوند.
- احساس درد در ناحیه تزریق بوتاکس که ممکن است به شکل کبودی محل تزریق نمایان شود.
- احساس شدید ضعف عضلانی در تمام اندامهای بدن.
- دوبینی، تاری دید و مشکلات بینایی که در دسته عارضههای نادر محسوب میشوند.
- مشکلات تنفسی که غالباً به شکل نفس تنگیهای گذرا ظاهر میشود.
- مشکلات مثانه که به شکل بیاختیاری در ادرار ظاهر میشود.
- …
عمده این مشکلات و عوارض در ماهیت بوتاکس نهفته است. به هر حال، بوتاکس یک سم مایع است که قرار است به شکل زیر جلدی بر عمق پوست شما تزریق شود تا با فلج کردن بخشی از سیستم عضلانی و یا عصبی، مشکل را مرتفع سازد.
اگر جراحی تزریق بوتاکس با مهارت بالا و به شکل دقیق صورت گیرد، قطعاً شاهد هیچ کدام از این عوارض به شکل چالشبرانگیزی نیستیم. مشکل وقتی حاد میشود که در فلج کردن عضلات و یا عصب خاص، موفق نبوده و دیگر بخشهای بدن را تحت تاثیر سم بوتاکس قرار دهیم.
در این حالت، قطعاً بخشهای دیگری از بدن را تحت تاثیرات منفی این ترکیب قرار خواهیم داد. از این رو، میزان مهارت پزشک معالج در مقدار عوارض ناشی از تزریق بوتاکس تاثیرگذار است. پزشک آگاه و باتجربه دقیقا میداند که چطور عملیات تزریق بوتاکس به زیر بغل را بدون ایجاد تاثیر در دیگر نواحی عضلانی و یا عصبی بدن انجام دهد.