علت و درمان منگوله های پوستی (زائده های گوشتی) بر روی بدن

منگوله های پوستی و درمان آنها
جراحی زیبایی اندام

درمان منگوله های پوستی، موضوع مورد بحث ما در این مقاله است. منگوله های پوستی که عنوان شناخته شده‌ای برای زائده‌ های گوشتی است، در اغلب موارد اکتسابی و خوش‌خیم هستند. این زائده‌ها که به شکل گلوله‌های کوچک و نرم از پوست بدن آویزان هستند، زائده‌های بی‌ضرری می‌باشند که تعداد آن‌ها ممکن است از یک تا صدها عدد در هر نفر متغیر باشد.

درمان منگوله های پوستی، دغدغه بسیاری از مردان و زنان است؛ چرا که این عارضه، به تعداد مساوی در زنان و مردان مشاهده می‌شود. از طرفی، چاقی، یکی از موضوعاتی است که با منگوله های پوستی ارتباطی مستقیم دارد. هرچند که در درمان منگوله های پوستی ممکن است روندهای متفاوتی طی شود، اما در برخی از موارد، این زائده‌ها به صورت خود به خود از پوست بدن جدا می‌شوند. اما غالباً نیاز به درمان زائده های گوشتی وجود دارد؛ چرا که بیشتر آن‌ها بعد از ایجاد شدن، تا همیشه باقی خواهند ماند.

در این مقاله به بررسی سوالات متفاوتی که در خصوص زائده‌های گوشتی و درمان منگوله‌ های پوستی وجود دارد، پاسخ خواهیم داد. اعم از اینکه:

و سوالاتی دیگر از این دست!

با ما همراه باشید تا در مورد درمان منگوله های پوستی و روش‌های متفاوتی که در مورد آن وجود دارد، بیشتر بدانیم.

منگوله های پوستی چیستند؟

منگوله پوستی یا آکروکوردون، به گونه هایی خوش‌خیم و کوچک گفته می‌شوند که در بخش‌هایی از پوست و به خصوص در نقاطی که پوست دچار چین خوردگی شده، ایجاد می‌گردند. این نواحی می‌توانند شامل گردن، زیر بغل، کشاله ران و حتی روی صورت یا پلک باشند. همچنین، منگوله های پوستی در ناحیه مقعد می‌توانند در ارتباط با بیماری کرون باشد. منگوله‌های پوستی عموماً بی‌ضرر و بدون درد هستند. همچنین که در روند درمان منگوله های پوستی لازم است بدانید که این زائده‌ها، رشد نکرده و تغییر شکل نیز نمی‌دهند.

نکته‌ای که بسیاری از افرادی که برای درمان زائده های گوشتی اقدام می‌کنند، از آن باخبر نیستند، این است که به وجود آمدن آن‌ها ممکن است به دلیل سائیده شدن به پوشاک، جواهرات و یا اصلاح صورت یا بدن باشد. تومورهایی که موسوم به منگوله‌های پوستی هستند، بسیار کوچک هستند ولی ممکن است که طول آن‌ها به ۱.۵ سانتی‌متر نیز برسد. این زائده‌ها در بیشتر موارد، بر روی ساقه‌ای به نام پدانکل شکل می‌کنند. سطح آن‌ها نیز ممکن است صاف یا زمخت باشد.

حال که با چیستی منگوله های پوستی آشنا شدیم، بهتر است ببینیم که مبحث سبب شناسی در مورد آن‌ها چه گفته است و دلیل به وجود آمدن آن‌ها چیست؟

دلیل به وجود آمدن منگوله‌های پوستی چیست؟

گمان این است که اکثر این تومورها به دلیل سائیدگی پوست به پوست ایجاد شده‌اند؛ چرا که عمده منگوله‌های پوستی در بخش‌های چروک پوست دیده می‌شوند. همچنین، عوامل وراثتی نیز در به وجود آمدن آن‌ها نقش دارند. از طرفی، وجود ویروس پاپیلوم انسانی نیز ممکن است در به وجود آمدن این عارضه نقش داشته باشد. شیوع این عارضه در حدود ۴۵ درصد از جمعیت مردم جهان دیده شده است. البته که آمارها نشان داده‌اند که این عارضه، در زنان بیشتر از مردان دیده می‌شود.

پیش از این، باور بر این بود که منگوله پوستی با پولیپ کولورکتال در ارتباط است. اما پژوهش‌های جدید که در این حوزه انجام شده‌اند، این ادعا را رد کرده‌اند. همچنین که برخی گمان‌ها بر این است که انسولین و قند خون نیز ممکن است باعث افزایش احتمال این عارضه شود. هرچند که ساز و کار آن هنوز شناخته نشده است.

به صورت کلی، افرادی که دارای شرایط زیر باشند، ممکن است بیش از دیگران در معرض ابتلا به آن قرار بگیرند:

  • افراد چاق و دارای اضافه وزن
  • زنان باردار
  • افرادی که مبتلا به ویروس HPV هستند.
  • افراد مبتلا به دیابت نوع ۲
  • افرادی که اختلالات عدم تعادل هورمونی دارند.
  • افرادی که سابقه وراثتی در خانواده خود دارند.
  • افراد مبتلا به اختلال جنسی استروئیدی

آیا برای درمان منگوله های پوستی باید نگران باشیم؟

این سوال را بهتر است اینگونه بپرسیم؛ آیا عدم درمان زائده های گوشتی می‌تواند عاملی نگران کننده باشد؟ یا بهتر اینکه وجود چنین عارضه‌هایی در پوست بدن ممکن است باعث شیوع بیماری‌های دیگری شود؟ پاسخ به این سوال منفی است. درمان زائده های گوشتی ممکن است به صورت خود به خود صورت گیرند؛ اما اغلب آن ها به صورت دائمی روی پوست باقی می‌مانند. همانطور که در مقدمه این مقاله عنوان شد، این تگ‌ها بی‌خطر هستند و جای نگرانی برای آن‌ها وجود ندارد. اما در صورتی که محل به وجود آمدن آن‌ها باعث ایجاد اختلال در حرکت یا ایجاد نقص در زیبایی شود، فرد نیاز به درمان منگوله‌ های پوستی را در خود احساس خواهد کرد.

منگوله پوستی بر روی پلک چشم

منگوله های پوستی چه مشکلاتی را می‌توانند ایجاد نمایند؟

به جز مشکلات و نارسایی‌هایی که در وضعیت ظاهری فرد ایجاد می‌شود، منگوله‌های پوستی عامل نگران کننده دیگری را در پی نخواهند داشت. معمولاً منگوله‌های پوستی دارای هیچ گونه درد یا ناراحتی فیزیکی نیستند. این زائده‌های گوشتی در صورتی که به صورت مکرر تحریک شده و در اثر تماس با لباس یا دیگر بخش‌های بدن دستمالی شوند، می‌توانند باعث ایجاد علائمی شوند. اما در کل، مشکلاتی که در زیبایی ظاهری فرد ایجاد می‌شود، عاملی است که باعث سوق دادن افراد به درمان منگوله های پوستی می‌شوند. همچنین، گاهی نیز ممکن است به این دلیل برای درمان زائده های گوشتی اقدام نمائیم که به دلیل تحریک شدن زیاد، قرمز یا سیاه شده و یا منجر به خون‌ریزی شده باشند.

در مواردی، ممکن است که درمان منگوله های پوستی به این دلیل باشد که در اثر تماس مداوم با حیوانات خانگی، کمربند ایمنی یا لباس‌ها، حساس و دردناک شده باشند. اما در کل افرادی که تمایل به درمان زائده های گوشتی خود دارند، باید بدانند که این عارضه کاملاً خوش‌خیم است و به هیچ وجه ارتباطی با احتمال ایجاد سرطان ندارند. همانطور که پیش از این نیز گفتیم، روند درمان منگوله های پوستی ممکن است به خودی خود اتفاق بیفتد. به این شکل که در گذر زمان از پوست جدا شده و به طور کامل از بین بروند.

روند درمان زائده های گوشتی به چه شکل است؟

همانند روشی که برای درمان و از بین بردن خال‌های پوستی وجود دارد، در روند درمان منگوله های پوستی نیز احتمال خطر وخامت محل تومور وجود خواهد داشت. اگر چه که این احتمال بسیار اندک است؛ اما در صورتی که درمان منگوله های پوستی به درستی و دقت صورت نگیرد، ممکن است منجر به ایجاد تومور بدخیم شوند. روند درمان می‌تواند به طرق و شکل‌های مختلفی صورت گیرد. این روند می‌تواند به شکل خانگی و یا توسط پزشک انجام شود. از روش‌های معمول که برای درمان وجود دارد، می‌توان به شریان بندی، سوزاندن منگوله، جراحی سرمایشی یا لیزر اشاره کرد.

در حالت کلی، اگر فرد به دلایل زیبایی یا موارد دیگر به پزشک مراجعه کرده باشد، پزشک ممکن است از یکی از روش‌های زیر برای اقدام به درمان منگوله های پوستی اقدام نماید.

  • کریوتراپی: این روش با منجمد کردن منگوله پوستی باعث از بین رفتن آن می‌شود.
  • جراحی: پزشک متخصص با استفاده از عمل جراحی سرپایی، اقدام به بریدن و برداشتن منگوله پوستی می‌نماید.
  • الکتروسرجری: در این روش، وارد کردن انرژی الکتریکی به قسمت مورد نظر، باعث سوزاندن آن می‌شود.
  • لیجیشن: این روش با انسداد شریان خون، باعث از بین رفتن بافت‌های تشکیل دهنده منگوله پوستی می‌شود.

لازم به ذکر است که انجام شدن تمامی روش‌های فوق، مستلزم استفاده از تخصص پزشک مجرب است. به هیچ وجه توصیه نمی‌شود که روش‌های بالا را توسط خود در خانه انجام دهید. همچنین که از بین بردن منگوله‌های پوستی، نیازی به ایجاد بیهوشی ندارند. اما برداشتن منگوله‌های بزرگ و یا تعداد زیادی از آن‌ها، می‌تواند با بیهوشی موضعی همراه شود.

علاوه بر این، از بین بردن منگوله‌هایی که در نواحی روی پلک و نزدیک به چشم ایجاد شده‌اند، ممکن است توسط متخصص چشم انجام گردد.

درمان منگوله های پوستی به روش شیمیایی در منزل ممنوع است

چند نکته مهم در خصوص درمان منگوله های پوستی

در همین جا، لازم است بگوئیم که در بسیاری از موارد می‌توان درمان منگوله‌ها را در خانه انجام داد. از آن‌جا که این زائده‌ها جای نگرانی خاصی نداشته و عمدتاً بی‌خطر هستند، روش‌های خانگی متعددی برای درمان شدن نیز دارند؛ اما پیش از اینکه به روش‌های خانگی درمان آن‌ها بپردازیم، لازم می‌دانیم که چند نکته مهم را در مورد آن‌ها در میان بگذاریم.

اول از همه اینکه برای از بین بردن منگوله های پوستی با استفاده از روش‌های شیمیایی در منزل، شدیداً اجتناب کنید؛ زیرا که اول از همه ممکن است آسیب‌هایی را به بخش‌های دیگری از بدن وارد کنید. همچنین، این کار لازم است در محیطی کاملاً استریل شده انجام شود. برداشتن منگوله‌های پوستی ممکن است با خونریزی، زخم یا عفونت پوستی همراه باشد. بنابراین، پیش از هر چیز، این نکته را در نظر بگیرید.

از طرفی، یکی از روش‌های رایج برای برداشتن منگوله‌های پوستی، استفاده از نخ برای شریان بندی آن‌هاست. اما باید بدانید که این روش، تنها برای درمان منگوله های پوستی بسیار کوچک و با ساقه ضعیف مورد استفاده قرار می‌گیرد. در صورتی که منگوله پوستی شما بزرگ باشد و ساقه قوی داشته باشد، به هیچ وجه اقدام به شریان بندی آن ها با استفاده از نخ نکنید.

توصیه دیگر ما این است که از استفاده کردن از داروهایی که برای درمان آن‌ها وجود دارد، به صورت خودسرانه و بدون مشورت پزشک اجتناب کنید. هر چند که بسیاری از این داروها، مشابه با داروهای ضد زگیل عمل می‌‌کنند و می‌توانند در مدتی کوتاه باعث افتادن آن‌ها شوند. همچنین، شواهدی مبنی بر اینکه برداشتن منگوله‌های پوستی باعث افزایش آن‌ها بشود نیز در دست نیست.

روش‌های درمان خانگی منگوله پوستی چیست؟

در ادامه، به معرفی چند مورد از روش‌های درمان خانگی منگوله های پوستی خواهیم پرداخت. در صورتی که برای اولین بار است که با منگوله های پوستی در بدن خود مواجه شده‌اید، می‌توانید امیدوار باشید که با استفاده از روش‌های خانگی، اقدام به برطرف کردن آن‌ها نمائید؛ اما در هر حال، توصیه می‌شود که پیش از انجام دادن اقدامات زیر، مشورتی هرچند اندک با پزشک متخصص نیز داشته باشید.

برای مطالعه بیشتر مقاله هر آنچه از برداشتن خال های غول پیکر بدن باید بدانید! را پیشنهاد میکنیم.

·         سرکه سیب

سرکه سیب جدا از اینکه کاربردهای زیادی در آشپزی و تهیه غذا دارد، در روند بهبودی پوست نیز تاثیرات چشمگیری دارد. سرکه سیب به دلیل خاصیت اسیدی خود، برای از بین بردن منگوله‌های پوستی می‌تواند بسیار مفید واقع شود. به این منظور، مقداری پنبه را به سرکه سیب آغشته کرده و آب اضافی آن را بگیرید. سپس پنبه آغشته شده به سرکه سیب را روی منگوله پوستی قرار دهید و با یک باند آن را ببندید و به مدت یک شب در همان حال بگذارید. این اقدام را تا چند روز و به صورت مداوم انجام دهید تا شاهد از بین رفتن آن باشید.

·         روغن درخت چای

روغن درخت چای یا Tea Tree Oil دارای خاصیت ضد میکروبی، ضد قارچی و ضد ویروسی قوی است. در عین حال، استعمال آن روی پوست دارای هیچ عارضه خاصی نیست. به این منظور، ابتدا سطح ناحیه مورد نظر را تمیز کنید و سپس، پنبه‌ای را به مقداری روغن درخت چای آغشته نمائید. آن را به آرامی روی پوست ماساژ دهید و این کار را به صورت روزانه ۳ تا ۴ بار انجام دهید.

·         ترکیب روغن پونه کوهی و روغن نارگیل

روغن پونه کوهی دارای خاصیت ضد باکتریایی است. روغن نارگیل نیز دارای اسید لوریک است که باعث ایجاد همین خاصیت در آن می‌شود. ترکیب این دو در کنار هم می‌توانند معجز‌ه‌ای برای درمان زائده‌های گوشتی باشند. ۲ قطره روغن پونه کوهی را به ۴ قطره روغن نارگیل مخلوط کنید. ناحیه مورد نظر را با آب گرم تمیز کرده و محلول را با پنبه روی منگوله پوستی قرار دهید. روزانه ۲ تا ۳ بار این کار را انجام دهید.

·         سیر خرد شده

سیر به دلیل خاصیت ضد میکروبی و ضدقارچی که دارد می‌تواند در درمان منگوله پوستی موثر واقع شود. به این منظور، ۲ یا ۳ حبه سیر را خرد کرده و با استفاده از پد پنبه‌ای روی منگوله پوستی قرار دهید. سپس آن را بپوشانید و بگذارید تا به مدت یک شب بماند. این روند را تا ۲ یا ۳ شب تکرا کنید و شاهد اثرات آن باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما باید با قوانین موافقت کنید.

جدیدترین مقالات

مقالات مرتبط

فهرست