عمل پروتز سینه ؛مزایا و خطرات احتمالی

عمل پروتز سینه
جراحی زیبایی سینه
خلاصه مقاله
خلاصه مقاله

عمل پروتز سینه

امروز قراره به یکی از جراحی‌های زیبایی محبوب شما بپردازیم. عمل پروتز سینه که این روزها کلی طرفدار پیدا کرده، یکی از رایج‌ترین جراحی‌های زیبایی در خانوماس. در واقع، این جراحی زمانی انجام میشه که به هر دلیلی، از سایز و مدل سینه‌هاتون ناراضی نباشید. معمولا، خانومایی که سینه‌های شل یا کوچیکی دارن، خانومایی که دچار سرطان بودن و بافت داخلی سینه‌هاشون تخلیه شده و یا خانوم‌هایی که دچار عدم قرینه‌گی در سینه‌هاشون هستن، اصلی‌ترین کاندیدهای انجام عمل پروتز سینه محسوب میشن.

عمل پروتز سینه با استفاده از پروتزهای سیلیکونی و آب نمکی انجام میشه. هرچند استفاده از پروتزهای سیلیکونی خیلی رایج‌تره. اگر برای انجام این عمل به پزشک متخصص مراجعه کنید، اول اندام و سینه‌هاتون معاینه میشه و با یکسری آزمایش و سونوگرافی، مجدد برای معاینه مراجعه می‌کنید.

در این شرایط، پزشک انواع مختلف پروتز سینه‌ رو براتون توضیح میده و ذهنیت دقیقی از نتیجه جراحی بهتون میده. براتون روشن میکنه که پروتز سینه گاهی زیر عضله و گاهی روی عضله قرار می‌گیره که معمولا انتخاب محل کاشت پروتز بر اساس انتظارات شما از جراحی پروتز سینه و نظر پزشک مشخص میشه. اگر قصد بارداری و شیردهی داشته باشید، باز هم پزشکتون میتونه این امکانو فراهم کنه که با وجود داشتن سینه‌های خوش فرم پروتزی، نوزادتونُ با شیر خودتون بزرگ کنید.

اگر سینه‌های خیلی کوچیکی داشته باشید و پوست شما در ناحیه سینه، چندان ظرفیت پذیرش پروتز بزرگو نداشته باشه، پزشک از جراحی دو مرحله‌ای براتون استفاده می‌کنه. در این جراحی، یک بادکنک سیلیکونی داخل سینه‌هاتون قرار داده میشه که هر هفته مواد نمکی داخل اون تزریق میشه، تا ابعادش کمی بزرگ‌تر بشه و پوست به مرور با سایز پروتز خودشو هماهنگ کنه.

این کار گاهی تا ۶ هفته ادامه پیدا می‌کنه و زمانی که به اندازه دل‌خواه‌تون از پروتز رسیدید، پزشک جراحی پروتز سینه رو براتون انجام میده. با چنین تکنیکی، پوست کم‌ترین آسیب رو می‌بیند.

در جراحی یک مرحله‌ای، همین مرحله آخر از ابتدا انجام میشه. یعنی پروتز موردنظرتون رو انتخاب میکنین و پزشک بعد از بیهوشی یا بی‌حسی موضعی، پروتزو داخل بافت سینه قرار میده.

یادتون باشه برای انجام جراحی پروتز سینه، حتما به پزشک متخصص باتجربه‌ای مراجعه کنید. اصلا هزینه کم جراحی پروتز سینه، تنها ملاک انتخابتون نباشه. چون قطعا با چنین انتخابی، درگیر جراحی ترمیمی و حتی مشکلاتی مثل آسیب به بافت سینه و جابه‌جایی پروتز میشین که هزینه ترمیم و بهبود اون شرایط، صرف‌نظر از آسیب‌های روحی و جسمی، خیلی بیشتر از جراحی اولیه‌تون میشه. پس سعی کنین با تحقیق، بهترین انتخاب رو داشته باشین.

چرا عمل پروتز سینه؟ بسیاری از خانم‌ها با توجه به مشکلات مختلف به دنبال راهکاری برای ایجاد فرم مناسب برای سینه‌ها هستند. علاوه بر این، مشکلات مختلف مانند خالی کردن سینه پس از بیماری‌هایی مانند سرطان سینه می‌تواند باعث کاهش اعتماد به نفس در این افراد شود و نیاز به جراحی ترمیمی سینه در آن ها احساس شود.

یکی از راهکارهای پیش رو برای این دسته از افراد، استفاده از عمل پروتز سینه یا لمینت سینه است که در دسته جراحی زیبایی سینه قرار داده می‌شود. شاید برای شما هم سؤال باشد که پروتز سینه چیست و به چه صورتی انجام می‌گیرد؟ در آن از چه موادی استفاده می‌شود؟ ضرر دارد یا نه؟ چه افرادی می‌توانند از آن استفاده کنند؟ و آیا پروتز سینه محدود به جراحی زیبایی سینه می‌شود یا خیر؟

در مقاله پیش‌رو، تمام آن چیزی که باید درباره پروتز سینه بدانید را گردآوری کردیم تا قبل از هر اقدامی در این زمینه، اطلاعات خود را افزایش دهید

عمل پروتز سینه چیست؟

عمل پروتز سینه چیست؟

برخلاف آنچه تصور می‌شود، پروتز سینه با ایمپلنت یا جایگزینی سینه متفاوت است. سینه های پروتزی، به شکلی از پلاستیک‌های آماده گفته می‌شود که بر روی پوست و با استفاده از چسب برای افراد جایگذاری می‌گردد و اعتماد‌به‌نفس آن‌ها را در محیط‌های بیرون از منزل باز می‌گرداند؛ اما این موضوع با ایمپلنت سینه که در آن از مواد سیلیکونی درون سینه استفاده می‌شود تا فرم سینه به حالت مورد نظر برسد، فرق می‌کند.

در کشور ما اصطلاحا به عمل ایمپلنت سینه، پروتز سینه هم گفته می‌شود؛ بنابراین، ما نیز در ادامه پروتز سینه را به عملی اطلاق می‌کنیم که در آن مواد مختلف از جمله مواد سیلیکونی درون سینه افراد جایگذاری می‌شود تا فرم سینه به حالت دلخواه برسد.

ایمپلنت‌ها یا به اصطلاح پروتز سینه ممکن است بالا یا پایین عضله پکتورال (Pectoral) قرار گیرند. محل قرارگیری ایمپلنت‌ها مشخص‌کننده برخی موارد از جمله نوع جراحی زیبایی سینه، دوره نقاهت، میزان درد و… است. معمولا قرار دادن ایمپلنت زیر عضله پکتورال باعث ایجاد درد بیشتری می‌شود.

قبل از عمل، فوق تخصص جراحی پلاستیک، ترمیمی و سوختگی باید به بیمار کمک کند تا اندازه مورد نظر خود را به درستی انتخاب کند. این کار ممکن است با قرار دادن اندازه‌های مختلف پروتز در سینه بند انجام شود تا مشخص شود بیمار چه احساسی دارد. برای جراحی زیبایی سینه معمولا افراد را بی‌هوش می‌کنند و فرد خواب است.

در برخی موارد هم از بیهوشی موضعی برای این جراحی استفاده می‌شود. پروتز سینه یا جراحی سینه از انواع جراحی زیبایی اندام به حساب می‌آید و افراد برای این عمل‌ها باید به متخصصان معتبر و باسابقه مراجعه کنند.

لمینت یا پروتز سینه برای چه کسانی مناسب است؟

داشتن سینه‌های بزرگ‌تر فقط یکی از دلایلی است که افراد به این دلیل به جراحی زیبایی اندام یا پروتز سینه روی می‌آورند. برخی از افراد با داشتن سینه‌های کوچک، بد فرم یا کوچک و بزرگ اعتماد خود را از دست می‌دهند. این عدم اعتمادبه‌نفس، کم کم تبدیل به افسردگی شده و روی روابط این افراد تأثیرات مستقیم و غیر مستقیمی می‌گذارد.

تقویت تصویری که افراد از خود در ذهن دارند (Self-image) تأثیر زیادی بر روابط افراد با دیگران و داشتن روحیه‌ای مناسب است. از این رو، پروتز سینه می‌تواند به این افراد کمک کند تا سینه‌هایی با اندازه‌ی دلخواه داشته باشند و فرم سینه‌های خود را اصلاح کنند.

علاوه بر این، ممکن است برخی افراد به دلایل مختلف از جمله بیماری، سینه یا سینه‌های خود را از دست داده باشند؛ پروتز سینه می‌تواند جایگزین مناسبی برای این افراد هم باشد. پس از بارداری و شیردهی هم ممکن است سینه‌ها فرم طبیعی خود را از دست بدهند، خانم‌ها پس از این دوره نیز می‌توانند برای عمل پروتز سینه مراجعه کنند.

آمادگی قبل از عمل پروتز سینه

قبل از انجام این عمل باید به صورت کامل تحقیقات خود را به عمل آورده باشید و با آنچه پس از عمل در انتظار شماست، آشنا باشید؛ بنابراین، در ابتدای کار به طور کامل موارد مختلف را بررسی کنید. با پزشک خود مشورت کنید.

او انواع پروتز سینه از نظر شکل و جنس را برای شما تشریح خواهد کرد و انواع عمل‌های جراحی سینه را نیز برای شما توضیح خواهد داد و شما را در جریان موارد بعد از عمل قرار می‌دهد. پس از آن با مشورت پزشک و علاقه خود، به نتیجه‌ی نهایی دست پیدا کنید که آیا می‌خواهید پروتز سینه انجام دهید یا خیر؟

در صورت تمایل، از کدام نوع از ایمپلنت سینه استفاده خواهید کرد؟ کدام نوع جراحی زیبایی سینه برای شما مناسب‌تر است و غیره

دستورالعمل‌های مخصوص جراح پروتز سینه

به عنوان نمونه، شب قبل از عمل از خوردن و نوشیدن خودداری کنید.

در هفته‌های آخر قبل از عمل سیگار نکشید؛ سیگار کشیدن باعث محدودیت جریان خون در بدن شده و خطر ایجاد عارضه در بدن شما را تقویت می‌کند. سیگار کشیدن می‌تواند بهبودی بعد از عمل را به تأخیر بیاندازد و به دلیل ضعیف کردن دستگاه ایمنی بدن، احتمال ابتلا به عفونت‌ها را افزایش دهد.

انواع کاشت یا ایمپلنت سینه

کاشت سیلیکونی

در گذشته، از مواد دیگری برای کاشت سینه استفاده می‌شد، اما اکنون از مواد سیلیکونی برای کاشت سینه استفاده می‌گردد. این مواد به صورت نیمه‌جامد و نیمه‌سخت بوده و به ژل منسجم معروف هستند. مواد سیلیکونی توسط یک لایه فوم پلی یورتان پوشش داده می‌شوند که باعث استحکام بیشتر، حفظ فرم سینه و کاهش خطر جابجایی مواد می‌گردد. ژل منسجم استفاده‌شده در کاشت سینه کاملا محکم بوده و در عین حال، حالت طبیعی سینه را تا حدود زیادی حفظ می‌کند.

کاشت نمکی

امروزه این نوع کاشت کمتر استفاده می‌شود. در این روش، از یک پاکت سلیکونی جامد که درون آن از ماده‌ای شبیه به آب‌نمک استفاده‌شده بهره می‌بردند. ایمپلنت شور سینه به اندازه کاشت سیلیکونی، طبیعی به نظر نمی‌رسد و بعد از مدتی شکل خود را نیز از دست می‌دهد و چین و چروک روی پوست ایجاد می‌کند.

عمل کاشت سینه

عمل کاشت سینه می‌تواند به صورت یک مرحله‌ای یا دو مرحله‌ای انجام شود.

جراحی زیبایی سینه یک مرحله‌ای

این نوع عمل معمولا زمانی انجام می‌شود که پوست کافی در زیر عضله قفسه سینه برای پذیرفتن و جایگذاری ایمپلنت وجود داشته باشد. این عمل معمولا با یک ماستکتومی (عمل برداشتن سینه) خفیف همراه است. معمولا از پوست برای نگه داشتن ایمپلنت در جای درست خود استفاده می‌شود.

عمل کاشت سینه دو مرحله‌ای

در این روش، یک بادکنک سیلیکونی موقت در سینه جایگذاری می‌شود. هر هفته یک بار، به این بادکنک، مواد نمکی تزریق می‌گردد تا با کمی بزرگ شدن، پوست به اندازه کافی کش بیاید و جای مناسب برای ایمپلنت نهایی باز شود.

بنا به نیاز و اندازه سینه، این تزریق‌ها بین ۱ تا ۶ هفته به طول می‌انجامد. پس از اتمام این مرحله، طی یک عمل جراحی، بادکنک برداشته شده و ایمپلنت سیلیکونی ثابت در جای خود قرار داده می‌شود. در این روش، ممکن است نیاز باشد که فرد یک شب در بیمارستان بستری باشد.

عمل کاشت سینه

استفاده از شبکه پوستی غیر سلولی در جراحی زیبایی سینه

در برخی موارد که به میزان کافی پوست برای قرارگیری ایمپلنت سینه وجود ندارد، از موادی به نام شبکه پوستی غیر سلولی (ADM) استفاده می‌شود. این مواد ممکن است از پوست حیواناتی مانند گاو، خوک یا بدن انسان تهیه شده باشد. در این روش، ADM به اندازه پوست سینه بریده و استریل شده و در محل مورد نظر قرار داده می‌شود. ADM مانند داربست‌های ساختمانی کار می‌کند و وظیفه آن نگه داشتن بافت سینه کاشته شده است. با ترمیم پوست بدن شما ADM هم ترمیم پیدا می‌کند و سینه یک دست می‌شود.

انواع برش ایجادشده در عمل پروتز سینه

یکی از سؤال‌های متداولی که خانم‌ها قبل از پروتز سینه از جراح می‌پرسند این است که: برش‌های ایجاد شده به چه صورت خواهد بود و آیا جای زخم بعد از جراحی سینه باقی می‌ماند؟

انتخاب نوع برش به عوامل مختلفی بستگی دارد. مهم‌تر از همه، ترجیح بیمار و جراح است؛ یعنی بیمار باید انتخاب کند که از کدام روش استفاده شود و جراح نیز تشخیص دهد کدام روش مناسب‌ترین برای آن فرد است. عوامل دیگری مانند میزان بزرگ شدن سینه، آناتومی بیمار و نوع کاشت در انتخاب نوع برش تأثیر گذار است.

انواع برش در جراحی سینه عبارت اند از:

برش Inframammary

در این نوع برش یک شکاف ۱ تا ۲ اینچی زیر سینه‌ها ایجاد می‌شود. جای این برش بعدا توسط خود سینه و بافت پوست پر خواهد شد و دیده نمی‌شود. از مزایای این نوع برش می‌توان به این مورد اشاره کرد که پزشک با دقت بیشتری می‌تواند پروتز یا ایمپلنت سینه را جایگذاری کند و دسترسی گسترده‌تری به ناحیه سینه دارد.

برش Trans-axillary

در این نوع از برش در جراحی زیبایی سینه، برشی در زیر بغل ایجاد شده و به وسیله دوربین و وسایل مخصوص جراحی انجام می‌گیرد. زخم حاصل از این برش در زیر بغل باقی می‌ماند اما مزیتی که دارد آن است که هیچ زخمی روی خود سینه ایجاد نشده است.

برش Peri-areolar

در این نوع از برش، شکاف در اطراف نوک سینه و در ناحیه رنگی انجام می‌شود؛ بنابراین، زخم در رنگ‌دانه‌ها قرار دارد و خیلی دیده نمی‌شود. جراحان معمولا از این برش برای لیفت سینه کوچک تا متوسط استفاده می‌کنند.

برش Transumbilical

در این نوع برش شکافی بالای ناف صورت می‌گیرد و از آن طریق، ایمپلنت‌ها وارد بدن شده، بالا رفته و در جای خود قرار می‌گیرند. از مزایای این روش می‌توان به این مورد اشاره کرد که هیچ زخمی روی خود سینه مشاهده نمی‌شود.

پس از عمل پروتز سینه

با جراح پروتز سینه خود مشورت کنید و بپرسید که چند وقت بعد از عمل کاشت سینه، دوران نقاهت خواهید داشت. این دوران به موارد مختلفی از جمله آناتومی، نوع کاشت، اندازه ایمپلنت و… بستگی دارد. پس از دوران نقاهت حتما توجه داشته باشید که سطح سینه صاف و یکدست باشد، درد زیادی نداشته باشید و جای بخیه‌ها باقی نمانده باشد. بعد از عمل پروتز سینه، شما میتوانید لیفت سینه هم انجام دهید. به عمل همزمان لیفت و پروتز سینه، پروتزپکسی می گویند.

برای کسب اطلاعات بیشتر مقاله ی “لیفت و پروتز سینه (پروتزپکسی)” را دنبال کنید.

روند بهبود پس از عمل پروتز سینه ها

پس از جراحی پروتز سینه یک همراه باید بیمار را به خانه ببرد، چون وی اجازه رانندگی ندارد. در صورتی که از بخیه‌های جذب‌شونده استفاده شده باشد، جای بخیه‌ها بعد از ۶ هفته از بین خواهند رفت. در غیر این صورت باید برای کشیدن بخیه و یا لوله‌های زهکشی که ممکن است برای بیمار گذاشته شده باشد، به دکتر مراجعه کند. تیم پزشکی باید اطلاعات زیر را در اختیار بیمار قرار دهد:

  • نحوه مراقبت از سینه‌ها بعد از عمل
  • نحوه استفاده از داروهای تجویزشده
  • زمان مراجعه بعدی به دکتر جهت پیگیری
  • زمان‌هایی که امکان تماس با پزشک وجود دارد

در صورتی که بیمار موارد زیر را مشاهده کرد، باید فورا به دکتر خود مراجعه کند:

  • هر نشانه‌ای از عفونت، گرما و قرمزی که در ناحیه سینه به وجود آمده باشد.
  • درد قفسه سینه، ضربان قلب غیر معمول و تنگی نفس

به یاد داشته باشید که بیمار تا ۶ هفته نباید فعالیت‌های فشرده و شدید بدنی داشته باشد. پزشک معمولا پس از جراحی پروتز سینه به بیمار توصیه‌هایی از جمله حرکات نرمشی برای تقویت بازوها و عضله‌های اطراف سینه و نوع سینه‌بند و… می‌کند.

پس از عمل جراحی سینه پزشک معالج به شما توصیه خواهد کرد که از باندهایی استفاده کنید که سینه شما را فشرده کند یا ممکن است سینه‌بندهای مخصوصی را به شما پیشنهاد کند تا برای مدت زمان مشخصی از آن‌ها استفاده کنید. همچنین، پزشک معمولا بعد از جراحی، داروهای ضد درد برای بیمار تجویز خواهد کرد. جراحان پلاستیک بعد از لمینت سینه، توصیه‌هایی برای روند فعالیت‌های شما نیز خواهند داشت. ممکن است برخی از افراد بعد از چند روز بتوانند به کارهای عادی و روزانه خود بپردازند؛ اما ممکن است شما نیاز داشته باشید که یک هفته مرخصی گرفته و در خانه استراحت کنید. اگر شغل شما فعالیت‌های بدنی زیادی به همراه دارد، احتمالا دوره طولانی‌تری باید به استراحت بپردازید و پس از آن مشغول به کار شوید. این قبیل مراقبت‌ها به دلیل عدم افتادگی سینه، جابه‌جایی مواد و بد فرم شدن سینه‌ها برای بیماران توصیه می‌شود.

در مورد ورزش و فعالیت‌های بدنی حرفه‌ای و نیمه‌حرفه‌ای باید به این موضوع توجه داشته باشید که حداقل دو هفته بعد از عمل را بدون فشار زیاد تمرین کنید. پس از جراحی شما باید از افزایش بیش از حد فشار خون یا ضربان قلب جلوگیری کنید. علاوه بر این، حرکت زیاد برای سینه‌هایی که به تازگی عمل شدند، دردناک خواهد بود؛ بنابراین، برای ورزش کردن پس از جراحی زیبایی سینه حداقل ۲ هفته صبر کنید.

هیچ‌کس تضمین نمی‌کند که پروتز سینه شما دائمی باشد و همیشه به همان شکل روز اول باقی بماند. ممکن است به دلایل مختلف سینه‌های پروتزشده کوچک‌تر شوند و در این صورت شما نیاز به جراحی‌های بعدی خواهید داشت.

بعد از پروتز سینه تلاش کنید یک سبک زندگی سالم را در پیش بگیرید. سیگار نکشید و اگر سیگاری هستید، ترک کنید، چون سیگار روند بهبودی را به تأخیر می‌اندازد.

گستره انتخاب‌ها در مورد پروتز سینه

امروزه به واسطه پیشرفت علم و تکنولوژی، دستگاه ها و روش‌های جدیدی برای افزایش حجم سینه استفاده می‌شود؛ بنابراین، گستره انتخاب‌های موجود می‌تواند باعث سردرگمی بیماران شود. موارد مختلفی در انجام پروتز یا لمینت سینه وجود دارد که بیمار می‌تواند به میل خود آن‌ها را انتخاب کند. برخی از این موارد هم، از سوی پزشک معالج با توجه به شرایط بیمار از جمله سن، وزن و آناتومی توصیه نمی‌شود. از جمله مواردی که بیمار در آن‌ها می‌تواند حق انتخاب داشته باشد، می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

نوع پر کردن سینه

استفاده از کاشت نمکی، سیلیکونی یا بافت سخت سیلیکونی می‌تواند جزو انتخاب‌های شما باشد. هیچ کدام از این سه، بهترین نیستند و فقط تفاوت هایی در قیمت، دوام و احساس راحتی افراد دارند. در این بخش معمولا پزشک معالج به شما کمک می‌کند تا بهترین مورد را انتخاب کنید.

شکل و فرم سینه

بیشتر ایمپلنت‌ها به صورت گرد اجرا می‌شوند اما برخی از آن‌ها نیز به صورت شیب‌دار مورد استفاده قرار می‌گیرند. این بستگی به سلیقه شما دارد که بخواهید چه نوع سینه‌ای داشته باشید. توجه کنید که هر دو نوع سینه، حالت طبیعی به خود می‌گیرند و نیازی نیست صرفا برای داشتن شکل طبیعی‌تر از پروتزهای شیب‌دار استفاده کنید.

دید سینه از کنار

معمولا پزشک معالج شما با توجه به استانداردهای موجود، در این امر به شما کمک خواهد کرد. این مورد به این موضوع مربوط می‌شود که سینه از کجا و با چه حجمی شروع شود تا زیبایی خود را حفظ کنید. معمولا به دلیل افتادگی سینه کسانی که برای لمینت سینه مراجعه می‌کنند، فرم سینه باید از کمی بالاتر آغاز شود.

اندازه سینه

هر کدام از سینه‌ها می‌توانند به اندازه ۱۵۰ تا ۸۰۰ سی‌سی بزرگ‌تر شوند. امکان تفاوت در میزان بزرگ‌تر شدن هر کدام از سینه‌ها باعث می‌شود افرادی که سینه‌های نامتقارن دارند، به وسیله پروتز سینه به سینه‌های متقارن دست پیدا کنند. میزان بزرگ شدن سینه بستگی به سلیقه شخصی شما، توصیه پزشک و اندازه سینه فعلیتان دارد.

همه گزینه‌های بالا، بهتر است با مشورت متخصص جراحی زیبایی اندام ماهر و باتجربه انتخاب شود؛ زیرا معمولا راه برگشت از آنچه انجام داده‌اید، به همین راحتی نیست و نیاز به صرف وقت و هزینه دارد و همچنین، بار دیگر باید جراحی روی شما انجام شود.

آیا بعد از عمل جراحی سینه می‌توان به فرزند خود شیر داد؟

براساس تحقیقات محققان آمریکایی احتمال کمبود شیر مادر برای کسانی که پروتز سینه انجام داده‌اند، سه برابر بیشتر افراد معمولی است؛ اما تاکنون هیچ منبع موثقی به طور واضح نتوانسته ثابت کند که پروتز سینه باعث کاهش میزان شیر مادر می‌شود و یا پروتز سینه و شیردهی ارتباطشان چگونه است. با این حال، وجود مواد غیر طبیعی در بدن و ناحیه سینه می‌تواند آن را به شیر مادر و سپس به بدن کودک منتقل کند.

انتخاب فوق تخصص جراحی پلاستیک، ترمیمی و سوختگی برای انجام عمل پروتز برای سینه ها

این موضوع یکی از مسائلی است که بسیار باید مورد توجه قرار گیرد. انتخاب جراح ماهر می‌تواند آینده عمل جراحی سینه شما را مشخص نماید. در عمل‌های جراحی زیبایی اندام به واسطه حساسیت بالایی که دارند، تجربه حرف اول را می‌زند؛ بنابراین، پس از اطمینان از اینکه مدارک پزشکی دکتر مورد نظر شما درست بود، به میزان تجربه او در عمل‌های جراحی سینه توجه کنید.

این مسئله می‌توان نشان‌دهنده میزان موفقیت یا عدم موفقیت پزشک باشد و خیال شما را تا حدودی از بابت نوع عمل و کیفیت آن راحت کند. پزشک مورد نظر شما فقط باید در مراکز درمانی معتبر و بیمارستان‌ها عمل‌های جراحی خود را انجام دهد و رفتار مناسبی از نظر پزشکی داشته باشد.

حرفه‌ای بودن یک پزشک از اخلاق و رفتار و همچنین، توصیه‌های او تشخیص داده می‌شود؛ بنابراین، برای انتخاب جراح مناسب زمان زیادی بگذارید؛ زیرا جراح در کنار بیمار و مواد انتخاب‌شده برای پروتز، سه رکن اصلی عمل جراحی سینه را تشکیل می‌دهند و موفقیت یا عدم موفقیت این عمل جراحی قطعا معطوف به هر کدام از این سه ضلع مثلث باشد.

اگر هر کدام از آن‌ها کار خود را به خوبی انجام ندهند، پروتز سینه به احتمال زیاد با موفقیت روبه‌رو نخواهد شد. شما می‌توانید از جراح خود سؤالات زیر را بپرسید تا اطمینان بیشتری به میزان تسلط وی داشته باشید:

– هر سال چه تعداد عمل کاشت سینه انجام می‌دهید؟

– چند درصد از عمل شما به تقویت سینه اختصاص دارد؟ چند درصد به بازسازی سینه؟

– از چه نوع کاشتی استفاده می‌کنید؟ سالین یا سیلیکون؟ تجربه شما با هر کدام چیست؟

– شایع‌ترین عارضه‌ای که با جراحی کاشت پستان ایجاد می‌شود، چیست؟

– میزان عوارض به طور کلی (انقباض کپسول، عفونت و غیره) چقدر است؟

– چند درصد از بیماران برای تکرار نزد شما باز می‌گردند؟

همچنین، سؤالات زیر را برای آشنایی بیشتر با روند جراحی زیبایی اندام مطرح کنید:

– چه شکل، اندازه و بافت ایمپلنت سینه را برای من توصیه می‌کنید؟

– شما براساس چه موضوعاتی این نوع کاشت سینه را روی دیگری توصیه می‌کنید؟ چرا این مورد را برای من توصیه می‌کنید؟

– ایمپلنت سینه من، چه مدت دوام خواهد داشت؟

– چه نوع برش و محل قرارگیری را برای من توصیه می‌کنید؟

– آیا می‌توانم عکس‌های قبل و بعد روش‌هایی که گفتید را جستجو کنم یا ببینم؟

– چه نتیجه‌ای انتظار دارید؟ پروتز من تا چه اندازه موفقیت‌آمیز خواهد بود؟

– کاشت سینه چه حسی خواهد داشت؟ آیا آن‌ها باعث تغییر در پوست سینه یا تغییر حس هنگام لمس سینه می‌شوند؟

– خطرات و عوارض مرتبط با داشتن کاشت سینه چیست؟

– در صورت داشتن سابقه خانوادگی قوی در سرطان سینه، آیا می‌توانم برای تقویت، ایمپلنت سینه انجام دهم؟

– به نظر شما چه تعداد عمل اضافی کاشت ایمپلنت در طول زندگی باید انجام دهم؟

– چگونه می‌توانم بفهمم کاشت پستان من دچار پارگی شده یا مشکلی در کاشت سینه من وجود دارد؟

– اگر تصمیم بگیرم که ایمپلنت‌ها برداشته شده و جایگزین نشوند، سینه‌های من چگونه خواهد بود؟

– برداشتن کاشت ها چقدر آسان یا دشوار است؟

– افزایش اندازه کاشت ها بعد از قرار دادن ایمپلنت چقدر آسان یا دشوار است؟

– سینه‌های من به مرور زمان چگونه به نظر خواهد رسید؟ برای حفظ آن‌ها چه کاری باید انجام دهم؟

– به چه نوع پیگیری‌های اضافی نیاز دارم؟

– پیامدهای طولانی مدت کاشت پستان چیست؟

– سینه‌های من بعد از بارداری و بعد از شیر دادن چه شکلی خواهد بود؟

– آیا کاشت سینه بر توانایی من در شیردهی کودکم تأثیر خواهد گذاشت؟

– اگر از نتیجه عمل کاشت سینه ام ناراضی باشم، گزینه‌های من چیست؟

– آیا بازهم می‌توانم با استفاده از کاشت سینه ماموگرافی بگیرم؟

– آیا ماموگرافی کاشت سینه من را خواهد شکست؟

– علاوه بر ایمپلنت سینه، چه روش‌های متفاوت یا محصولات دیگری وجود دارد؟

– چه مدت بعد از جراحی درد خواهم داشت؟

– حداکثر دوره ریکاوری برای من چقدر خواهد بود؟

– آیا لازم است تمرینات خاصی بعد از جراحی انجام دهم و در این صورت چه مدت باید این کار را تکرار کنم؟

– فکر می‌کنید کل پروسه درمانی من چقدر به طول بیانجامد؟

– چه روش‌های ثانویه‌ای در ارتباط با تقویت سینه/بازسازی سینه من لازم خواهد بود؟

– چقدر احتمال دارد که بعد از عمل عفونت کنم؟

– چقدر خطر بیهوشی وجود دارد؟

– چه کاری می‌توانم انجام دهم تا خطر عوارض کوتاه مدت و بلند مدت را به حداقل برسد؟

– زخم من در کدام قسمت خواهد بود؟

بازسازی فلپ چیست؟

در این مورد شکل سینه به وسیله عضله، چربی و پوست سایر قسمت‌های بدن به حالت دلخواه تبدیل می‌شود. بازسازی فلپ برای خانم‌هایی که سینه‌های بزرگی دارند، افرادی که پوست کافی برای پوشش لمینیت ندارند و خانم‌هایی که رادیوتراپی انجام داده‌اند، مناسب است. همچنین، این روش می‌تواند برای افرادی که بیماری بافت‌همبند یا بیماری‌های قلبی-عروقی دارند، خانم‌های دیابتی، افراد سیگاری و کسانی که
عمل بزرگی در قسمت شکم انجام داده‌اند، مناسب نباشد.

از مزایای بازسازی فلپ می‌توان به این موارد اشاره کرد:

– بازسازی سینه دائمی است، حتی اگر برخی اوقات نیاز به درمان‌های اضافی یا جراحی‌های دیگری هم باشد.

– در این روش از بافت طبیعی استفاده می‌شود و به همین دلیل احساس خوشایندتری برای بیمار خواهد داشت و طبیعی‌تر هم به نظر می‌رسد.

– فلپ مدت زمان طولانی شکل خود را حفظ خواهد کرد و با کم و زیاد شدن وزن کوچک و بزرگ می‌شود.

– استفاده از بافت باعث می‌شود که خطر پارگی به حداقل برسد.

– عوارض احتمالی بعد از جراحی بسیار کم است.

از معایب فلپ نیز می‌توان موارد زیر را بر شمرد:

– این عمل ممکن است چندین ساعت طول بکشد و شما مجبور باشید برای بهبودی چندین روز در بیمارستان بمانید. بهبودی در این نوع عمل بیشتر از مرحله کاشت طول می‌کشد، زیرا زخم‌های ایجادشده در نواحی مختلف باید بهبود پیدا کنند.

– زخم‌ها ممکن است عفونت کنند و در صورتی که عفونت از بین نرود، زخم به درستی بهبود پیدا نمی‌کند.

– بسته به نوع فلپ ممکن است به ایمپلنت هم احتیاج باشد.

مزایای انجام ایمپلنت یا لمینت سینه

– عمل آن فقط چند ساعت به طول می‌انجامد و در صورت هشیاری بیمار، خطرات جانی در پی نخواهد داشت.

– شکل سینه بدون استفاده از پوست یا عضله دیگری از بدن، به شکل دلخواه می‌رسد و سایر نقاط بدن تحت تأثیر عمل قرار نمی‌گیرند.

– زمان بهبود پس از عمل کوتاه است (کوتاه تر از بازسازی فلپ). اگر چه ناحیه سینه متورم و حساس خواهد بود، اما کم کم شما می‌توانید به روند عادی فعالیت‌های خود باز گردید و دوران ورم سینه بعد از پروتز را بگذرانید.

– کاشت ایمپلنت در اندازه‌های مختلفی صورت می‌گیرد، بنابراین، افراد می‌توانند اندازه مناسب خود را انتخاب نمایند.

– در صورت تغییر وزن بدن، تغییری در اندازه های سینه ایجاد نمی‌شود.

مزایای انجام ایمپلنت یا لمینت سینه

خطرات یا ریسک‌های عمل پروتز سینه

احتمال عفونت سینه

برای عدم ایجاد عفونت معمولا از آنتی بیوتیک استفاده می‌شود اما اگر به این وسیله، عفونت از بین نرود، معمولا ایمپلنت باید جدا شده و عفونت از بین برود و جراحی با نمونه ایمپلنت دیگری انجام گیرد.

احتمال پارگی لمینت

پروتز سینه یک عمر دوام نمی‌آورد. جراح پروتز سینه ‌این موضوع را قبل از انجام عمل، به بیمار یادآور می‌شود. طبق آمار سازمان غذا و دارو آمریکا حدود ۱۰ درصد از عمل‌های کاشت سینه در ۱۰ سال اول نیاز به تجدید دارند. متوسط باقی ماندن ایمپلنت سینه ۱۵ سال تخمین زده می‌شود و پس از آن پروتز سینه و مواد سیلیکونی موجود در آن به شکل اول نخواهند بود. این تغییر شکل می‌تواند به دلیل نشت، شکستگی یا پارگی اتفاق بیافتد. معمولا اگر متوجه شوند که ایمپلنت پارگی دارد، آن را تعویض می‌کنند. اگر پارگی در ایمپلنت ایجاد شود، آب شور به بدن شما نشت می‌کند. آب شور برای بدن ضرر زیادی ایجاد نمی‌کند، اما این اتفاق منجر به جراحی برای خارج کردن پاکت سیلیکونی خالی و جایگزینی پاکت جدید می‌شود.

احتمال سخت شدن سینه بعد از عمل پروتز سینه

همان‌طور که گفته شد، در پروتز سینه یک بافت فیبری وجود دارد. ممکن است این ماده در گذر زمان سفت شود. این اتفاق معمولا بعد از رادیوتراپی شایع‌تر است و به آن انقباض کپسول گفته می‌شود. انقباض کپسول می‌تواند دردآور و ناراحت‌کننده باشد و ممکن است شکل سینه را تغییر دهد. برای درمان این اتفاق، باید از عمل جراحی استفاده شود.

احتمال حرکت و جابجایی ایمپلنت

ممکن است با گذر زمان موقعیت ایمپلنت سینه در بدن شما تغییر کند. به این اتفاق جابه‌جایی، نزول یا چرخش ایمپلنت گفته می‌شود. در موارد بسیار کمی از جراحی زیبایی سینه این اتفاق افتاده و باعث تغییر شکل سینه می‌شود. به وسیله جراحی می‌توان سینه را به شکل قبلی خود باز گرداند.

احتمال موج دار شدن سینه

در برخی موارد مشاهده شده است که بعد از انجام پروتز سینه، ایمپلنت‌ها به سطح پوست چسبیده و باعث ناصاف شدن سطح سینه شود که کاملا محسوس است.

سایر مشکلات جراحی پستان

تحقیقات نشان داده است که در صورت عدم نظارت بر ایمپلنت‌ها، ممکن است در مواردی لنفوم ایجاد شود. از سال ۲۰۰۷، ۵۳ مورد از جراحی‌های پروتز سینه در استرالیا منجر به لنفوم شده است؛ بنابراین، با جراح پروتز سینه خود در ارتباط باشید و او را در جریان کوچک‌ترین تغییرات قرار دهید. تاکنون هیچ مدرکی مبنی بر اینکه ایمپلنت‌ها باعث ایجاد سرطان سینه شوند، یافت نشده است. همچنین، محققان، ارتباطی میان ایمپلنت‌های سینه و بیماری‌های خوددرمانی مانند لوپوس، آرتریت روماتوئید و اسکلرودرما یافت نکرده‌اند!

برای کسب اطلاعات بیشتر درباره مشکلات جراحی سینه و مبتلا شدن به سرطان مقاله تاثیر جراحی زیبایی سینه در کاهش یا افزایش سرطان را از دست ندهید.

اهمیت استفاده از ایمپلنت مناسب و ایمن

درباره نوع ایمپلنتی که می‌خواهید از آن استفاده کنید، اطلاعات کافی داشته باشید. برخی از مارک‌های ایمپلنت برای انجام جراحی پروتز سینه مناسب نیستند و می‌توانند مشکلات مختلفی از جمله پارگی و نشتی در افراد ایجاد کنند.

استفاده از ایمپلنت مناسب و ایمن برای سینه

محدودیت‌های انجام عمل پروتز سینه

سینه‌ها می‌توانند تا اواخر سن نوجوانی و تا ۲۰ سالگی رشد طبیعی داشته باشند، بنابراین، انجام عمل پروتز سینه محدودیت سنی برای خانم‌ها دارد. حداقل سن برای استفاده از ایمپلنت‌های آب شور ۱۸ سال و حداقل سن برای استفاده از ایمپلنت‌های سیلیکونی ۲۲ سال می‌باشد.

هزینه عمل کاشت پروتز در سینه ها

از آن جا که پروتز سینه از انواع جراحی زیبایی اندام محسوب می‌شود، بیمه‌های پایه معمولا هزینه آن را تقبل نمی‌کنند. هزینه لمینت سینه معمولا در آمریکا بین ۵ تا ۱۰ هزار دلار می‌باشد. هزینه جراحی زیبایی سینه به عوامل مختلفی بستگی دارد. بخشی از آن به مواد انتخابی شما و قیمت ایمپلنت باز می‌گردد و سایر هزینه‌ها مربوط به دستمزد جراح و هزینه تجهیزات و خدمات بیمارستانی است. مجموع این عوامل، هزینه کلی پروتز سینه را تشکیل می‌دهد. همچنین، هزینه‌های دیگری از جمله داروهای ضد درد پس از جراحی و لباس‌های مخصوصی که تا دوره بهبودی باید بپوشید را نیز به هزینه‌های جراحی سینه اضافه کنید.

در آخر باید به این نکته توجه داشته باشید که پروتز سینه که جزو جراحی زیبایی اندام محسوب می‌شود، مزایا و معایب خاص خود را دارد. هر چه در مورد این نوع جراحی اطلاعات بیشتری داشته باشید، امکان موفقیت پروتز شما بیشتر است؛ زیرا حساسیت بیشتری در مورد مراحل مختلف به خرج خواهید داد. لمینت یا ایمپلنت سینه برای افرادی که سینه‌های نامتقارن دارند یا از شکل سینه‌های خود راضی نیستند، کاربرد دارد. در این پروسه به نوع مواد استفاده‌شده برای پروتز، جراح و آناتومی بدن خود دقت کنید. هر کدام از این اجزا، باید عملکرد درستی داشته باشند تا شما یک جراحی زیبایی موفق را تجربه کنید. مراقبت‌های پس از پروتز سینه اهمیت زیادی دارند و به واسطه آن شما می‌توانید دوام پروتز خود را بیشتر کنید و دردهای ناشی از جراحی را کاهش دهید؛ بنابراین، با متخصص جراحی زیبایی بدن که در کار خود مهارت بالایی دارد، در ارتباط باشید و به توصیه‌های او گوش فرادهید.

منبع: Amoena.com

برای آگاهی بیشتر ، با مشاوران ما در مطب دکتر آرش نجف بیگی تماس بگیرید. ما مشتاقانه شما را راهنمایی خواهیم کرد. همچنین می‌توانید یک جلسه مشاوره رایگان با دکتر نجف بیگی داشته باشید.

جدیدترین مقالات

مقالات مرتبط

فهرست