عمل جراحی زیبایی بینی

جراحی بینی (رینوپلاستی)

عمل جراحی زیبایی بینی، یکی از پرطرفدارترین و در عین حال دشوارترین عمل‌های زیبایی است. بینی عوض کوچکی از بدن با ساختاری ویژه است که ایجاد تغییرات دلخواه در آن، به مهارت و تجربه زیادی نیاز دارد. از سوی دیگر، همین عضو کوچک، تاثیری بزرگ در جذابیت و زیبایی چهره می‌گذارد. درواقع یک بینی متناسب و زیبا، چهره شما را زیباتر می‌کند بدون اینکه خودش به چشم بیاید؛ و یک بینی بدفرم و نامتناسب بیش از هر چیز دیگری در چشم است و زیبایی صورت را به هم می‌ریزد.

انجام عمل جراحی زیبایی بینی یا رینوپلاستی، بهتر است توسط پزشکی که در زمینه جراحی‌های پلاستیک و زیبایی تحصیلات داشته باشد، انجام شود. عمل زیبایی بینی بسته به فرم و مشکل هر شخص، با روش‌های مختلفی انجام می‌شود. این گونه نیست که این جراحی برای همه افراد به یک اندازه دشوار باشد و یا نتیجه جراحی بینی در همه افراد به یک صورت دیده شود.

حال برای انجام چنین عملی بهتر است به چه پزشکی مراجعه کرد؟ چه ویژگی‌هایی در بینی ممکن است انجام عمل جراحی زیبایی بینی را با دشواری همراه سازد؟ چه روش‌هایی برای اصلاح هر نوع مشکلی از بینی وجود دارد و کدام یک بهتر است؟ در این مقاله پاسخ این پرسش‌ها را خواهید یافت.

 

  • عمل جراحی زیبایی بینی
  • هدف از انجام عمل جراحی زیبایی بینی
  • عوامل موثر در کیفیت عمل جراحی زیبایی بینی
  • انواع جراحی‌های زیبایی بینی
  • مراقبت‌های عمل جراحی زیبایی بینی
عمل جراحی زیبایی بینی چگونه انجام می شود

اگر میخواهید سانترال لب همراه با عمل بینی را بدانید حتما این مقاله را مطالعه کنید.

عمل جراحی زیبایی بینی

عمل جراحی زیبایی بینی یا رینوپلاستی (Rhinoplasty)، نوعی جراحی بینی است که برای اصلاح عیوب و مشکلات ساختاری و ظاهری بینی انجام می‌شود. در عمل جراحی بینی، پوست بینی برش می‌خورد و کنار می‌رود تا غضروف و استخوان بینی در دسترس قرار بگیرد. سپس با تراشیدن و تغییر شکل استخوان یا غضروف، فرم و شکل داخلی و بیرونی بینی تغییر می‌کند.

در این میان جراح متخصص نخست در چند جلسه مشاوره و معاینه، ذهنیت و انتظارات شما از عمل جراحی زیبایی بینی و خواست شما را از میزان تغییرات ممکن، می‌سنجد. سپس با توجه به فرم و اندازه بینی شما و ارتباط آن با دیگر عناصر صورت، شرایط بدنی و دیگر عوامل شخصی مربوط به شما، بهترین شیوه جراحی را مشخص می‌کند.

پس از انجام برخی آزمایش‌ها و آماده‌سازی که ممکن است گاهی با مصرف برخی داروها نیز همراه باشد، شما برای انجام جراحی زیبایی بینی به بیمارستان یا مرکز درمانی معتبر مراجعه می‌کنید. از آنجایی که این عمل با بی‌هوشی عمومی انجام می‌شود، معمولا در مطب ها و مطب‌ها امکان عمل زیبایی بینی وجود ندارد.

پس از انجام جراحی نیز به مدت یک تا دو هفته باید استراحت کنید. هرگونه فعالیت سنگین و فشار آوردن به بینی را کنار بگذارید و به توصیه‌های پزشک با دقت عمل کنید تا به بهترین نتیجه از عمل جراحی زیبایی بینی خود برسید. معمولا بسته به فرم بینی و نوع عمل ممکن است ۶ ماه تا یک سال و یا بیشتر زمان نیاز باشد تا فرم نهایی بینی به دست آید. پس باید کاملا صبور باشید.

برای انجام یک عمل جراحی زیبایی بینی به بهترین شکل و رسیدن به نتایج رضایت‌بخش، عوامل بسیاری دخیل هستند که در ادامه آمده است.

عمل جراحی زیبایی بینی

هدف از انجام عمل جراحی زیبایی بینی

به طور کلی هدف از انجام جراحی زیبایی بینی، اصلاح فرم و اندازه بینی متناسب با اجزا و عناصر صورت است. همچنین در کنار رفع ایرادهای ظاهری، مشکلات ساختاری و تنفسی نیز قابل رفع شدن است. در کنار این موارد باید دقت داشت انجام عمل زیبایی بینی، خودش موجب ایجاد مشکلات تنفسی نشود و سلامت فرد را به خطر نیندازد.

در سال‌های گذشته انجام عمل‌های جراحی بینی عروسکی، بینی فانتزی و یا بینی فرانسوی مورد پسند عموم بود. اما به مرور و با جا افتادن این نوع جراحی در میان مردم، سلیقه جمعی به سمت عمل جراحی بینی طبیعی رفته است. درواقع بیشتر افراد ترجیح می‌دهند نقاط قوت بینی آن‌ها حفظ شود تنها مشکلات و نقاط ضعف آن برطرف شود.

بر همین اساس، عمل جراحی زیبایی بینی طبق اصول زیبایی‌شناسی انجام می‌شود. برای مثال زاویه بین لب و نوک بینی نباید از ۱۰۰ تا ۱۰۵ درجه بیشتر شود و یا پهنای بینی بهتر است حدود یک پنجم از عرض صورت (فاصله بین دو گوش) باشد.

معیارهای زیبایی‌شناسی در عمل جراحی زیبایی بینی

عوامل موثر در کیفیت عمل جراحی زیبایی بینی

جنس پوست بینی:

میزان انعطاف‌پذیری یا وجود خاصیت الاستیک و کشسانی در پوست، در بهبود نتایج عمل زیبایی بینی بسیار موثر است. هرچه پوست بینی جوان‌تر و کشسان‌تر باشد، بعد از جراحی نیز فرم بهتری به خود خواهد گرفت. برای همین در افرادی که بیش از ۴۵ یا ۵۰ سال سن دارند، به دلیل افتادگی پوست و از دست رفتن خاصیت الاستیک، نتایج عمل جراحی زیبایی بینی ممکن است چندان رضایت‌بخش نباشد.

گوشتی یا استخوانی بودن بینی:

شاید شما نیز شنیده باشید که جراحی بینی گوشتی از استخوانی سخت‌تر است. درواقع فرم بینی هر فرد بسته به پهنای پره‌های بینی، اندازه پایه استخوان بینی و جنس پوست آن، به دو دسته گوشتی و استخوانی تقسیم می‌شود. در بینی استخوانی، معمولا اندازه و ضخامت غضروف و استخوان بینی بیشتر و پوست بینی نازک‌تر است. از سوی دیگر، بینی گوشتی پایه استخوانی پهن‌تری دارد، غضروف نازک‌تر است و پوست بینی نیز ضخیم و دارای بافت‌های چربی و منافذ زیاد است.

از آنجایی که در جراحی بینی، با تراشیدن و فرم دادن به غضروف‌ها، شکل بینی تغییر می‌کند، بینی استخوانی به دلیل داشتن حجم بیشتر غضروف، راحت‌تر تغییر شکل پیدا می‌کند. از سوی دیگر، بینی گوشتی ضخامت غضروف کمتری دارد و در نتیجه، تغییر دادن فرم آن دشوارتر خواهد بود. همچنین وجود پوست ضخیم و پر از بافت چربی، دشواری کار تغییر شکل بینی را دو چندان می‌کند.

در جراحی زیبایی بینی گوشتی، معمولا جراح بخشی از غضروف تیغه بینی را برمی‌دارد تا در نوک بینی جاسازی کند و با کمک آن، به بینی فرم دلخواه را بدهد. همچنین قرار دادن غضروف اضافه (یا به اصطلاح، زیرسازی کردن) باعث می‌شود که به پوست بینی فشار وارد شود و اجازه رشد بافت‌های چربی اضافی را ندهد. اگر غدد چربی فضای خالی برای رشد نداشته باشند، اندازه بینی گوشتی نیز بعد از عمل جراحی تغییر نمی‌کند یا به اصطلاح گوشت نمی‌آورد.

وجود مشکلات ساختاری در بینی:

وجود هر گونه مشکل و ایراد در ساختار بینی مانند انحراف در تیغه بینی، عدم تقارن سوراخ‌ها، وجود قوز، کج بودن نوک بینی و … می‌تواند انجام عمل جراحی زیبایی بینی را با دشواری همراه سازد. درواقع یکی از عواملی که در بالا رفتن هزینه عمل جراحی بینی نقش دارد، وجود همین مشکلات ساختاری متعدد است.

برای رفع هر کدام از این مشکلات، به تنهایی یک روش جراحی زیبایی جداگانه وجود دارد که در ادامه معرفی خواهد شد. حال اگر شخصی همه این مشکلات را باهم داشته باشد، عمل جراحی زیبایی بینی او پیچیده‌تر می‌شود.

شکل اولیه بینی:

واضح است که هرچه میزان تناسب و توازن بینی پیش از جراحی با دیگر اجزای صورت بیشتر باشد، عمل جراحی زیبایی بینی نیز ساده‌تر خواهد بود. هرچه اندازه و فرم بینی از استانداردهای زیبایی‌شناسی بیشتر فاصله داشته باشد، عمل بینی با دشواری و پیچیدگی بیشتری همراه است. درواقع برخی افراد تنها نیاز دارند تا یک مشکل ظاهری کوچک را رفع کنند تا به فرم دلخواه و متناسب برسند؛ برای برخی دیگر باید تغییرات اساسی در بینی ایجاد کرد.

تصور ذهنی هر فرد از صورت و بینی خود:

در دانش جراحی‌های زیبایی، اصطلاحی وجود دارد به نام تصور ذهنی از بدن (Body Image)؛ به معنی تصور ذهنی فرد از بدن خودش و میزان زیبایی و جذابیت اندام‌های هر فرد، در ذهن خودش. گاهی ممکن است بینی یک فرد، از نظر دانش زیبایی‌شناسی مشکل چندانی نداشته باشد و با دیگر عناصر و اجزای صورت فرد کاملا در هماهنگی و تناسب باشد؛ اما خود فرد ذهنیت بدی نسبت به بینی‌اش داشته باشد.

در چنین شرایطی، ممکن است فرد بر یک عمل جراحی عمده و ایجاد تغییرات بسیار زیاد در بینی خود، پافشاری کند. همواره فوق تخصص جراحی پلاستیک، ترمیمی و سوختگی با توجه به اندازه‌ها و نسبت‌های مشخص، تلاش خواهد کرد فرم بینی فرد را به یک حالت استاندارد و زیبا بدل کند. در این میان اما ممکن است شخص باز هم از نتیجه جراحی خود رضایت نداشته باشد.

همچنین گاهی به دلیل وجود مشکلات اساسی در بینی، نمی‌توان فرم آن را خیلی تغییر داد و یا گاهی با ایجاد تغییر بیش از اندازه، برای تنفس و سلامتی فرد ایجاد مشکل شود. این موارد اجازه نمی‌دهد که هر نوع تغییری که فرد در ذهن خود دارد، روی بینی وی انجام شود. برای مثال نمی‌توان یک بینی گوشتی و پهن را به یک بینی بسیار کوچک و عروسکی تبدیل کرد. اینها مواردی است که هر فرد باید نخست در ذهن خود و برای خودش حل کند؛ سپس برای عمل جراحی زیبایی بینی اقدام نماید.

و در نهایت …

تخصص و مهارت جراح:

تاثیر تمام عواملی که در کیفیت عمل جراحی زیبایی بینی دخیل هستند، با وجود یک جراح کارآزموده و متخصص، کاهش می‌یابد. پزشک جراحی که برای عمل بینی به او مراجعه می‌کنید بهتر است فوق تخصص جراحی پلاستیک و زیبایی داشته باشد. به این دلیل که چنین پزشکی علاوه بر ۷ سال دوره پزشکی عمومی و ۴ سال دوره تخصصی جراحی عمومی، ۵ سال نیز دوره فوق تخصصی جراحی پلاستیک و زیبایی را پشت سر گذاشته است.

فوق تخصص جراحی پلاستیک و زیبایی، با دیگر جراحی‌های زیبای صورت نیز آشنایی دارد، عناصر و اجزای چهره و هماهنگی میان آن‌ها را به خوبی می‌داند و در نهایت تلاش می‌کند تا فرم بینی شما با صورت شما در هماهنگی و تناسب کامل باشد. همچنین در انجام یک جراحی خوب با کمترین عوارض و مشکلات، تخصص کافی دارد.

انواع جراحی‌های زیبایی بینی

عمل جراحی زیبایی بینی بسته به نوع مشکل هر فرد با چند روش کلی قابل انجام است. هر روش جراحی نیز ویژگی‌های خودش را دارد. فوق تخصص جراحی پلاستیک، ترمیمی و سوختگی پس از معاینه شما تشخیص خواهد داد که کدام روش برای شما مناسب‌تر است.

روش جراحی بسته:

در این روش برش‌ها برای جدا کردن پوست بینی از استخوان و غضروف، درون سوراخ بینی ایجاد می‌شود. در نتیجه جای زخم کمتری دارد و زمان بهبودی عمل نیز کوتاه‌تر است. از سوی دیگر دسترسی جراح به بخش‌های مختلف بینی و غضروف‌ها کمتر است. به همین دلیل برای انجام تغییرات کم و محدود قابل انجام است.

روش جراحی باز:

در این روش، برش‌هایی درون سوراخ بینی، روی تیغه میانی و در پایین بینی ایجد می‌شود تا پوست بینی کنار زده شود. از آنجایی که بیمار دسترسی بهتری به همه بخش‌های بینی خواهد داشت، تغییرات عمده در فرم و اندازه بینی قابل انجام است.

جراحی تیغه بینی:

سیتوپلاستی برای اصلاح انحراف در تیغه میانی بینی یا سپتوم، انجام می‌شود. اگر دیواره میان دو سوراخ بینی کج باشد، موجب ناهماهنگی در اندازه سوراخ‌ها، مشکلات تنفسی و حتی انحراف در فرم بینی خواهد شد.

جراحی نوک بینی:

تیپ پلاستی به تغییر در اندازه و فرم نوک بینی می‌پردازد. جراحی غضروف نوک بینی کمک می‌کند تا پهنای نوک بینی، ارتفاع گرفتن و یا کج بودن نوک بینی کنترل و اصلاح شود. همچنین این روش به عنوان یک جراحی ثانویه در اصلاحات پس از عمل نیز به کار گرفته می‌شود.

رفع قوز بینی:

جراحی اصلاح قوز یا برآمدگی بالای بینی معمولا با بی‌حسی و بدون نیاز به بیهوشی انجام می‌شود. در این روش جراح پوست بالای بینی را می‌شکافد و استخوان بینی را تراش می‌دهد تا قوز بینی رفع شود.

تغییر شکل در غضروف و ایجاد فرم مناسب برای بینی

مراقبت‌های عمل جراحی زیبایی بینی

پس از جراحی، مصرف قرص‌های ضد انعقاد خون، نوشیدنی‌های الکلی و دخانیات باید قطع شود. شب قبل از جراحی حمام کنید. صبح جراحی ناشتا باشید. پرونده‌های پزشکی، لباس گشاد و مناسب برای پوشیدن و همچنین یک نفر همراه با خود داشته باشید.

پس از جراحی نیز توصیه‌های جراح خود را به دقت رعایت کنید. درد و تورم و تا حدی خونریزی بینی طبیعی است. مسکن و همچنین کمپرس گرم و سرد، به رفع تورم و درد کمک می‌کند. سر خود را همیشه بالا نگه دارید. به بینی فشار وارد نکنید. با دهان باز عطسه کنید. فین نکنید. تا یک ماه عینک نزنید. خوردن غذاهای سفت که نیاز به گاز زدن دارد، نوشیدن با نی و غذاهای شور و پرادویه را کنار بگذارید. میوه (به‌ویژه آناناس)، سبزیجات، ماهی و میگو مصرف کنید.

تا چند روز نباید حمام کنید. پانسمان درون بینی ۳ روز و آتل روی بینی ۷ روز بعد از جراحی برداشته می‌شود. چسب زدن بینی به جلوگیری از تورم و رسیدن به فرم دلخواه کمک می‌کند. بعد از عمل جراحی زیبایی بینی، باید صبر کنید تا ورم بینی به‌طور کامل رفع شود. ممکن است بیش از یک سال زمان نیاز باشد تا به نتیجه نهایی برسید.

پس از جراحی بینی تا چه زمانی باید به پشت بخوابم؟

یکی دیگر از مسائلی که بعد از جراحی بینی ذهن بیمار را درگیر می کند این است که” پس از جراحی بینی تا چه زمانی باید به پشت بخوابم، یا از کی می توانم به پهلو بخوابم یا زیر سرم را بالشت اضافی نگذارم و ….

خیلی از بیماران نمیتوانند به پشت بخوابند یا عادت به این کار نکرده اند و زمانی که در این شرایط قرار می گیرند کلافه می شوند و منتظر اجازه جراح برای برگشتن به وضعیت پیش از عمل شان می باشند.

بررسی نحوه خوابیدن پس از جراحی بینی:

۱) در خصوص بالا بردن سر بعد از عمل: معمولا” تمام جراحان معتقدند که بایستی در ۲هفته اول بعد از جراحی بینی سرتان را بالاتر از سطح قلب تان نگه دارید که تقریبا” معادل ۲تا ۳ بالش در هنگام خوابیدن می باشد که این اقدام سبب زودتر خوب شدن ورم بینی و صورت می گردد.

۲) اما در خصوص خوابیدن به پشت (طاقباز) یا به پهلوها باید گفت علت این کار، اغلب هراس و استرس از صدمه رسیدن و جابجا شدن استخوانهای بینی بر اثر چرخش های نا آگاهانه بیمار در هنگام خواب می باشد.

در حالی که جابجایی استخوان های بینی به دلیل چرخش در هنگام خواب خیلی کم گزارش می شود ، اما خوب است که در۱ تا ۲هفته اول بعد از عمل، بیمار مستقیم به پشت بخوابد و به جهت جلوگیری از گردش به هر سمت در هنگام خواب چند بالش در ۲ سمت بیمار گذاشته شود تا با جوش خوردن نسبی استخوانها همان میزان کم صدمه هم از بین برود.

جراحی بینی به دو روش باز و بسته صورت می گیرد. جراحان متخصص بنا بر گسترش و ارتقاء علم در این زمینه امروزه از متدهای جراحی زیبایی مدرن بیشتر بهره می جویند.

تکنیکهای جراحی بینی به چند دسته تقسیم می شوند؟

اصطلاح پزشکی جراحی بینی تحت عنوان رینوپلاستی می باشد که به چند طریق مختلف صورت می گیرد و هر روه نیز شاهد گسترش و پیشرفت آن می باشیم. تکنیک‌های باز و بسته از انواع متدهای جراحی رینوپلاستی به شمار می آیند. روش جراحی باز بینی متقاضیان بیشتری نسبت به روش جراحی بسته بینی دارد به این خاطر که جراح تمرکز و قدرت مانور بیشتری بر روی استخوان و غضروف بینی دارد.

به یاد داشته باشید که در جراحی بینی به روش بسته برشی در قسمت کلوملا (غضروفی که میان دو حفره بینی وجود دارد) ایجاد نمی‌شود تا جراح از دید گسترده تری نسبت به اجزای بینی داشته باشد. در جراحی بینی به روش بسته، مدت‌زمان آن نسبت به روش باز در حدود یک ربع کمتر است. به علت برش نخوردن کلوملا این امکان وجود ندارد که همه پوست بینی در جراحی جابه‌جا شود بنابراین هیچ نوع برشی روی پوست بینی به وجود نمی آید. در تکنیک جراحی بسته، مقدار ورم نوک بینی بسیار کمتر از روش باز می باشد.

روش های جدید جراحی بینی

در حال حاضر در دنیای جراحی پزشکی، تکنیک های مختلفی برای انجام جراحی بینی به جهت ترمیم بینی‌های گوشتی و نیز استخوانی وجود دارد که طبعا نسبت به تکنیکهای قدیمی علمی تر و مدرن‌تر می‌باشند. در انجام جراحی بینی با روش های مدرن جراح بر آن است که هیچ غضروف و یا استخوانی از ساختار بینی کم نشود و تا جایی که امکان دارد برای بهبود حالت ظاهری به این قسمت از صورت مواردی نیز اضافه گردد.

به بیان دیگر در تکنیک های مدرن جراحی رینو پلاستی جراح تمام سعی خود را می کند که از بافت‌های بخش‌های بینی در قسمت‌های گوناگون آن‌ که به این بافت‌ها احتیاج است، به کار گیرد. در حقیقت بدون هیچ بافت مصنوعی به ترمیم بینی بیمار بپردازد. در برخی از جراحی ها به سبک مدرن جراح می کوشد تا از بافت‌های سایر اعضای بدن به جهت پیوند زدن به بافت بینی به کار گیرد. در حقیقت جراح با تغییر در حالت بافت، بینی را کوچک و یا بزرگ می نماید و به بهبود وضعیت ظاهری و ساختاری آن کمک می کند. بدین معنی که اصلی ترین بخش در روش های جراحی بینی مدرن تغییر حالت دادن بینی بدون بیرون آوردن بافت‌های اضافی آن است.

انواع جراحی بینی

خوشبختانه با پیشرفت علم در پزشکی و عمل های گوناگون بینی دیگر کسی از فرم بینی و پلیپ بینی خود رنج نمی برد .

با توجه به این موضوع می خواهیم روش های مختلف عمل بینی را برای شما توضیح دهیم.

  • جراحی بینی به روش باز

این روش برای تغییر شکل بینی یا همان جراحی زیبایی از جراحی رینوپلاستی که یک روش برای تغییر شکل یا اندازه بینی ویا مشکلات تنفس و سینوس ها و…… می باشد استفاده می شود  در این روش با برش کوچک در ناحیه کولوملا و سوراخ بینی را از هم جدا می کنند و می توان تمام سطح پوست را از قسمت غضروف و استخوان بینی بالا کشید و تمام جزییات داخلی بینی را دید این روش رینوپلاست باز یا خارجی نامیده می شود .

  • جراحی بینی به روش بسته

این روش به صورت بسته واز طریق سوراخ های بینی انجام می شود و جراح در زیر پوست و روی بر امدگی بینی سوراخ ایجاد خواهد کرد که به این روش جراحی بسته بینی گفته می شود .

  • حال می خواهیم تفاوت جراحی باز و بسته را با هم مقایسه کنیم .

در روش رینوپلاستی بسته پوست بینی بر داشته نمی شود و برای زیبایی کامل بینی نیست فقط برای بهبود قوز بینی است .

با شرط اینکه پولیپ یا افتادگی بینی ویا کجی استخوان بینی وجود نداشته باشد .

اما در روش باز برای بهبود تنفس بیمار و ترمیم فرم وزیبایی بینی انجام می شود و همچنین اگر بیمار دچار شکستگی بینی شده باشد از رزش باز استفاده می شود .

در هر صورت به طور مطلق نمی توان گفت که کدام روش نسبت به آن یکی برتری دارد.

در روش باز باید این موضوع را بدانیم که پزشک شما میتواند دسترسی بیشتری به بینی شما داشته باشد مخصوصأ نوک بینی و می تواند تغییرات چشمگیری را روی آن ایجاد کند .

لازم است بدانیم که در روش جراحی به صورت باز بخیه ها دیده خواهند شد.

جراحی بسته را زمانی انجام می دهند که بینی مشکل چندانی نداشته باشد به خصوص در نوک بینی.

در روش باز التهاب و کبودی پوست وجود دارد زیرا پوست به طور کامل برداشته می شود .اما در روش بسته التهاب وکبودی وجود ندارد .

در جراحی باز بینی، جراح در بیشتر موارد درصد خطای کمتری در قرینه سازی سوراخ بینی دارد. اما در جراحی به روش بسته ممکن است سوراخ های بینی قرینه نباشد ویا نسبت

 به فرم صورت فرد بیمار کوچک تر شود .

مدت زمان جراحی بسته بین ۱۵تا ۳۰ دقیقه است که بسته به تجربه پزشک متغیر است.

زمان جراحی باز بین ۱تا ۲ ساعت است .

مدت زمان بهبود در جراحی بسته بین ۱تا ۲ روز می باشد .

مدت زمان بهبود در جراحی باز بین ۱هفته تا ۱۰ روز می باشد .

در مدت زمان انجام عمل بینی به روش بسته بیمار به صورت موضعی سر می شود و  بیهوشی کامل نخواهد شد . در نتیجه در طول عمل صدای لوازم جراحی را می شنود و هم

فعالیت های انجام شده را می تواند ببیند. در نتیجه فشار روانی زیادی را تحمل می کند و ممکن است موجب اختلال روانی شود.

و بعد از اینکه سری موضعی از بین برود بیمار در ناحیه بینی درد را احساس می کند .

در جراحی به روش باز بیمار به صورت کامل بیهوش می شود و از روند جراحی چیزی متوجه نمی شود و پس از بهوش آمدن چیزی خاطرش نیست .

اکثر بیمار ها از روش جراحی باز استقبال می کنند زیرا هم امکان تغییرات زیبایی بیشتری وجود دارد و هم بیمار در حین عمل چیزی متوجه نمی شود .

عمل جراحی بینی با لیزر ivs

شاید چگونگی عمل بینی با لیزر برای شما هم سوال شده باشد. جراحی رینوپلاستی با لیزر یک متد نوین است که در آن جراحتی به وجود نمی آید، در حقیقت اصلاً جراحی صورت نمی گیرد! این عمل با فنون مخصوص تاباندن لیزر های خاصی مثل لیزر IVS بر روی پوست انجام می شود.

این متد در موارد خاصی استفاده می شود و برای اصلاح بینی گوشتی و انحراف بینی گزینه مناسبی به شمار نمی آید. در واقع این عمل به جهت رفع آکنه روزاسه بر روی پوست به کار می رود و یک جراحی پلاستیک ترمیمی محسوب می شود. عمل زیبایی بینی بدون جراحی و با لیزر (رینوپلاستی با لیزر) یک متد جراحی نوین غیرتهاجمی می باشد که بهبودی آن خیلی کوتاه است، ولی صرفاً برای موارد خاص کاربرد دارد.

معمولا این متد را به عنوان ترمیم بدشکلی بینی، می شناسند با نام آکنه روزاسه (آکنه دوران بزرگسالی)، که به خاطر وجود باکتری در منفذهای پوست به وجود می آید و به شکل برآمدگی‌های قرمز رنگی بر سطح پوست نمایان می شود. از دیگر مشکلاتی که توسط رینوپلاستی با لیزرقابل درمان است، می توان به ضخیم شدن پوست، رینوفیما، اشاره کرد.در افرادی که نوک بینی خیلی بزرگی دارند در حدی که زیبایی صورت را تحت تاثیر قرار می دهد، می‌توان با توجه به پوست کلفت از رینوپلاستی با لیزر با جراحی زیبایی بینی معمول نسبت به درمان آن اقدام کرد.

عمل جراحی زیبایی بینی با لیزر قبل از هرچیز یک وجه تبلیغاتی دارد. این نوع عمل فقط در موارد خاصی مورد استفاده قرار می گیرد و برای برطرف کردن مشکلات پوستی بینی مثل آکنه روزاسه به کار می‌رود. و پزشک به شما می گوید که این جراحی زیبایی هیچ تغییری در غضروف بینی به وجود نمی آورد، به همین دلیل از لیزر می‌توان  همزمان با جراحی زیبایی رینوپلاستی جهت  رفع جای زخم پس از جراحی و لک روی بینی استفاده کرد.

چه کسی برای عمل زیبایی بینی با لیزر مناسب است؟

همانطور که گفته شد این عمل برای همه مناسب نیست و کسانی که دارای امراضی در زمینه‌ی انعقاد خون می باشند، مبتلا به دیابت (وابسته به انسولین) هستند یا اینکه برنزه کرده‌اند افراد مناسبی برای عمل زیبایی بینی با لیزر نمی باشند. از دیگر موارد قابل اهمیت، نوع پوست در میزان تاثیر گذاری عمل زیبایی بینی با لیزر برای یک فرد خاص می باشد.

از جهت دیگر، عمل زیبایی بینی با لیزر راه حل درمانی مناسبی برای افرادی می باشد که بینی‌شان فرمش از بین رفته یا به خاطر امراضی مانند  سرطان یا در یک سانحه‌ ای سخت بدشکل شده است. در هر صورت عمل زیبایی بینی با لیزر برای همه مناسب نیست و چنانچه می‌خواهید این عمل با ایمنی کامل بر روی شما انجام گیرد، باید شرایط زیر را داشته باشید:

  • عدم اختلال انعقاد خون
  • عدم ابتلا به دیابت وابسته به انسولین
  • اخیرا برنزه نکرده باشد
  • برخورداری از نوع پوست مناسب برای این عمل
  • سپری کردن سن جهش رشد
  • برخورداری از شرایط جسمی سالم و پایدار روانی
  • در اولین جلسه مشاوره با دکتر جراح رینوپلاستی بایستی در مناسب بودن نوع پوست ‌تان در خصوص این عمل صحبت کنید.

پایین انداختن سر بعد از عمل بینی

پس از جراحی بینی امکان دارد تا هفته های اول و حتی چند ماه اول زمان ببرد تا فرم بینی شکل بگیرد به همین خاطر، جراحی‌هایی که در حقیقت با روش‌های کاهشی (کم کردن و برداشتن بافت‌ها) انجام می‌شود بیشتر نوک بینی را افتاده می‌کند و در درازمدت اگر چه ممکن است تورم‌های بینی نتایج کوتاه‌مدت را نشان ندهد ولی بعد از یک مدت که تورم‌ها می‌خوابد، به دلیل تضعیف ساپورت بینی، نوک بینی دچار افتادگی می‌شود.

چگونه از افتادگی بینی پس از پایین انداختن سر بعد از عمل بینی جلوگیری کنیم؟

در همین راستا در جراحی های مدرن بینی تلاش می شود تا به جای کاستن از تقویت کردن استفاده شود در این روش‌های جدید سعی می‌شود که حداقل کاهش بافت‌ از بینی انجام شود و به جای آن، حداکثر تقویت بینی انجام می‌شود. به همین خاطر،‌ این روش‌های عمل بینی در بسیاری از موارد مستلزم استفاده از پیوندهایی از بافت‌های خود بینی است که در قسمت‌های مختلف پایین بینی کار گذاشته می‌شود؛ مثلا در قسمتی از پایه بینی پیوند غضروفی کار گذاشته می‌شود که باعث افزایش استحکام بینی و جلوگیری از افتادگی بینی می‌شود.

پیشگیری از افتادگی بینی

همواره پیشگیری بهتر از درمان است، حال پیشگیری یا راه حل در افتادگی بینی روش هایی است که کمتر در آن ، از کم کردن بافت استفاده شده باشد و بیشتر باید تقویت و تغییر شکل بافت باشد. امروزه در روش های جدید بیشتر با جابه جایی بافت های بینی از یک جا کاسته و به جای دیگر اضافه می کنند بدون اینکه بخواهید یک بافتی را از بینی خارج کنیم این نوع روش بهترین روش در پیشگیری و جلوگیری از افتادگی بینی است.

مراقبت‌های بعد از عمل مساله دیگری است که برای پیشگیری از افتادگی بینی موثر است. البته نوع جراحی مهم‌تر از مراقبت‌های بعد از عمل است؛ یکی از این نکات پایین نگه داشتن سر در روزهای اولیه پس از جراحی است بهتر است توصیه های پزشک در مراقبت های بعد عمل را حتما جدی بگیرید.

آیا زایمان طبیعی بعد از جراحی بینی امکان پذیر است؟

هیچ تفاوتی میان افراد معمولی و کسانی که بینی شان را عمل کردند ، برای انجام زایمان طبیعی وجود ندارد. ولی ضروری است که بین عمل بینی و انجام زایمان طبیعی حداقل ۶ ماه تا ۱ سال فاصله وجود داشته باشد زیرا با گذشت زمان بینی مستحکم شده و مانند بینی شخصی که عمل نکرده است می شود.

بدلیل اینکه تعداد زیادی از افرادی که تمایل دارند جراحی بینی انجام دهند را بانوانی تشکیل میدهند که در سنین باروری قرار دارند، داشتن اطلاعات در رابطه با یکی شدن دوران بارداری و جراحی بینی از اهمیت زیادی برخوردار است .

  • اگر شخصی باردار نباشد و در این خصوص مطمئن است میتواند اقدام به عمل جراحی بینی کند .
  • در زمانی که شخصی باردار نیست اما نسبت به این موضوع شک دارد ، باید حتما تست بارداری را انجام دهد . درصورت مثبت بودن تست حاملگی انجام عمل جراحی بینی ممنوع و غیر قابل انجام است . به دلیل آنکه در هنگام جراحی بینی داروهای استفاده شده برای جنین خطرناک است و ممکن است صدمات جبران ناپذیری به آن وارد کند .
  • اگر شخصی زایمان کرده است (چه زایمان طبیعی و چه سزارین) میتواند سه ماه بعد از زایمان عمل جراحی بینی را انجام دهد .
  • هنگامی که شخصی بخواهد بعد از جراحی بینی اقدام به بارداری کند، میتواند یک ماه بعد از عمل اقدام به بارداری کند . ولی باید به این نکته توجه داشت  که در هنگام بارداری همه اجزا بدن از جمله بینی دچار تورم میشود . همچنین تورم بینی ناشی از بارداری می تواند موجب احتقان داخل بینی شده و گرفتگی موقتی بینی را بدنبال داشته باشد . ورم بینی ناشی از بارداری، روند یکساله بهبودی  تورم بینی که بدلیل عمل جراحی می باشد را آهسته می کند . لازم به ذکر است بارداری سبب ظاهر بد و یا عوض شدن فرم بینی نمیشود اما روند کم شدن ورم بینی را به تاخیر می اندازد .شش الی نه ماه بعد از تولد نوزاد ورم بینی کاهش می یابد و از بین می رود .
  • اگر شخصی در دوران شیردهی اقدام به جراحی بینی کند میتوانند بیست و چهار ساعت بعد از جراحی بینی ، شیردهی را شروع کند . شیردهی حتی در طول این بیست و چهار ساعت هم ممنوع نیست اما باعث خواب آلودگی نوزاد می شود .

تزریق بوتاکس در بینی

بوتاکس یک ماده ی مفید برای زیبایی صورت و از بین بردن چین و چروک آن است .از بوتاکس برای مصارف درمانی مانند از بین بردن درد های میگرنی و جوانسازی استفاده میشود . همچنین بوتاکس مانع تعریق زیاد میشود و از این رو تزریق آن در زیر بغل نیز بسیار مفید و موثر خواهد بود .امروزه تزریق بوتاکس در نوک بینی نیز رایج است و میتواند تاثیرات مثبت فراوانی را بر ظاهر بینی ایجاد نماید .این تزریق در افرادی که دارای خطوط خرگوشی در زمان جمع کردن چشم ها هستند توصیه میشود و همزمان با اصلاح خطوط اخم کاربرد دارند.

همچنین تزریق بوتاکس در افرادی که در زمان نفس کشیدن بینی شان پهن میشود توصیه میشود بوتاکس به عضلات بینی شان تزریق شود زیرا در غیر اینصورت در اولین برخورد ممکن است یک احساس منفی شامل عصبانیت، ترس، خستگی بیش از حد، نگرانی، مخالفت، یا استرس به بیننده منتقل شود. معمولا پهن شدن سوراخ های بینی در طی صحبت کردن، خندیدن، یا لبخند زدن دیده میشود که با تزریق بوتاکس این حالت کاهش میابد .

همچنین ممکن است نوک بینی به دلیل بالارفتن سن کمی مایل به پایین باشد و دچار افتادگی شود ، این افتادگی معمولا به دلیل جاذبه ی زمین و فعالیت های عضله ی بینی رخ میدهد .افرادی که عادت دارند در زمان خندیدن بین شان چروک میشود با تزریق بوتاکس به عضلات بینی ،عصب عضلات آن قسمت را فلج کرده تا فرد هنگام خندیدن نتواند بینی خود را جمع کند تا چروک ایجاد نشود.استفاده از بوتاکس برای بالا کشیدن نوک بینی موثر است و میتواند زیبایی ظاهری آن را حفظ نماید .

در نتیجه میتوان تا حد زیادی از مشکلات موجود در پوست صورت و بینی را با تزرق بوتاکس حل نمود ، توجه داشته باشید که برای تزریق بوتاکس در بینی نیاز دارید تا به یک متخصص در این زمینه مراجعه نمایید در غیر این صورت ممکن است عوارضی در برداشته باشد و یا تزریق به صورت غیر اصولی انجام شود که در آینده ی نزدیکی شما را آزرده خاطر نماید .

پیش از عمل جراحی زیبایی بینی باید اقداماتی انجام شود مانند پذیرش و بی هوشی. شخص باید یک ساعت پیش از آغاز عمل پذیرش شوند و با دکتر صحبت کند.  سپس اقدامات لازم به منظور بیهوشی صورت می گیرد.

خود عمل جراحی بین ۱.۵ الی ۳ ساعت زمان می برد . ولی به طور متوسط  این عمل دو ساعت طول خواهد کشید. همچنین لازم به ذکر است که مدت زمان عمل جراحی رینوپلاستی به فرم بینی و اقدامات مختلفی که باید بر روی بینی صورت گیرد بستگی دارد .

به هوش آمدن، ریکاوری، استراحت و ترخیص بیمار چه مدت طول می کشد؟

پس از جراحی بیمار یک ساعت در اتاق ریکاوری قرار می گیرد تا علایم حیاتی اش بررسی شود و به آهستگی به هوش آید.

بعد از آن به مدت ۶ ساعت در بخش، استراحت می کند و اگر علایم حیاتی در وضعیت نرمال قرار داشت مرخص می شود.

مدت زمان جراحی رینوپلاستی به چه عواملی بستگی دارد؟

  • نوع بینیبینی های گوشتی زمان طولانی تری نسبت به بینی های غضروفی می برند. بینی هایی که غضروفهای ضعیف دارند و احتیاج به انجام پیوندهای غضروفی دارند، مدت زمان جراحی شان بیشتر طول خواهد کشید.
  • نوع جراحی: این مورد که جراحی با روش باز صورت گیرد یا روش بسته در مدت زمان جراحی موثر است . این موضوع که بیمار قبلا رینوپلاستی انجام داده و بینی ترمیمی است و قبلا جراحی شده است. اینکه جراحی قبلی به وسیله جراح دیگری صورت گرفته است یا جراح فعلی . تمامی این عوامل بر روی مدت زمان انجام جراحی موثر هستند.
  • مهارت جراح: مشخص است که هر اندازه جراح ماهرتر باشد در مدت زمان کوتاه تری می تواند جراحی بینی را انجام دهد.

استفاده از دخانیات و تاثیر آن بر جراحی بینی
دخانیات دشمن جراحی پلاستیک است . سیگار دارای مواد سمی گوناگونی می باشد که تمامی این مواد برای بدن زیان بخش هستند . همچنین در هنگام جراحی بینی این مواد هم روی بیهوشی و هم بر نتیجه جراحی اثر منفی می گذارد و سرعت روند بهبودی را کاهش می دهد. لازم به ذکر است اشخاصی که سیگار مصرف می کنند در هنگام جراحی و پس از بیهوشی مستعد عوارض تنفسی هستند. در سیگار نیکوتین موجود است و این ماده سبب باریک شدن رگ هاى بینى می شود در نتیجه روند ترمیم پس از جراحى بینى با مشکل مواجه می شود.

لازم است از یک هفته پیش از عمل جراحی بینی تا یک ماه پس از عمل، استفاده از دخانیات و سیگار را متوقف کنید. این مسئله، یکی از بااهمیت ترین کارها پیش از عمل می باشد. سیگار، قلیان و بقیه مواد دخانیات که روی بهبود جراحت تأثیرگذار می باشد باید پیش از عمل مصرفشان قطع شود. اشخاصی که استفاده از دخانیاتشان زیاد است، پس از جراحی زیبایی بینی دچار آسیب می شوند. به دلیل اینکه بهبود زخم در این اشخاص با مشکل روبرو می شود. زیرا در جراحی زیبایی بینی، پوست از اسکلت جدا شده و مجددا باید به اسکلت چسبیده شود، این روند درمان برای بیماری که از دخانیات استفاده می کند، به طور صحیح انجام نمی شود.

به چه دلیل نیکوتین بر روند ترمیم پس از عمل جراحی اثر می گذارد؟
نیکوتین بر غدد کلیوی بدن اثر می گذارد و این غدد که موجب عمل کردن هورمون های تحریک کننده می شوند که میتوان از جمله این غدد به نوراپینفرین و اندورفین اشاره کرد که این هورمون ها سبب کاهش درد می شوند و بعد از پایان زمان نقاهت و ترمیم کامل به درستی فعالیت کرده ،ولی با مصرف دخانیات این هورمون ها در زمان نقاهت با مسائلی روبرو می شوند.

در این زمان کارکرد هورمون نوراپینفرین به این صورت است که : سبب انقباض رگ های خونی می شود و این فرآیند سبب می شود که خون با دشواری به بافت ها برسد، این اختلات باعث صدمه زدن به پوست می شود مخصوصا ترمیم زخم ها را مختل کرده و این انقباض رگها سبب می شود پروتئین ها به حالت یک توده درآیند و زخم هایی آزاردهنده ای را به وجود آورند. در نتیجه پیشنهاد می شود از مصرف سیگار و دخانیات پیش از جراحی عمل بینی جلوگیری کنید تا سرخرگ ها باز شوند و فشار خون پایین بیاید.

جراحی بینی در افراد مسن

افراد زیادی که تصمیم دارند اقدام به جراحی زیبایی بینی کنند در سنین بالا هستند . این اشخاص معمولا از شرایط بیهوشی و پیامدهای بعد از جراحی بینی احساس ترس دارند . جراحی بینی در افرادی با سن بالا، احتیاج به شکیبایی و بردباری زیادی دارد و امکان دارد تمامی جراحان علاقه ای به انجام آن نداشته باشند . لازم به ذکر است با توجه به این که تمایل افراد مسن که به منظور انجام عمل زیبایی بینی اقدام می کنند بیشتر شده است ، علم پزشکی همچنین در این زمینه پیشرفت قابل توجهی داشته است .

در حال حاضر اثرات سن بر زیرساخت بینی مورد ارزیابی قرار گرفته و عمل جراحی بینی در افراد مسن گسترش یافته است . معمولا در نوزادان پشت بینی شکل مقعر دارد و نوک بینی نیز به سمت بالا قرار گرفته ولی در افراد مسن پشت بینی به شکل محدب است و نوک بینی افتاده تر می شود . لازم به ذکر است که در همه ی افراد این تغییرات به صورت یکسان نمی باشد . همچنین هنگامی که با دقت به تغییرات کل بدن در سنین بالا نگاه کنید ، متوجه می شوید که برخی از این تغییرات در تمام بدن رخ می دهد و به یکی از اعضای بدن اختصاص ندارد .

به طور مثال با بالا رفتن سن میزان الاستیته ی پوست کم می شود . در بخش پایین بینی ، پوست آن کلفت تر می شود و در بالای بینی ضخامت پوست کاهش می یابد و در نتیجه به افتادگی نوک بینی منجر می شود.

از نظر عملکرد ، به وجود آمدن تغییر در بافت های غضروفی و نرم معمولا سبب سست شدن کارکرد دریچه ی بینی و گرفتگی پیشرونده ی بینی می گردد . به سبب قطع شدن غضروف نوک بینی از سپتوم در افتادگی بینی ، در مدل سوراخ های بینی تغییر ایجاد می کند . این تغییرات به وجود آمده در سنین بالا باعث بد شکل شدن مدل بینی می شود . معمولا در افراد مسن این تغییرات در قسمت غضروفی بینی رخ می دهد و استخوان ها نیز معمولا شکننده می باشند .در نتیجه سبب ظاهر نامناسب بینی شده و منتهی به جراحی بینی در افراد مسن می شود .

علل جراحی بینی در افراد مسن :
تغییراتی که در ظاهر بینی به دلیل افزایش سن رخ می دهد ، منجر به بد فرمی بینی می گردد و به طور معمول در قسمت غضروفی بینی این تغییرات بیشتر خواهد بود ، زیرا پل استخوان بینی ثابت است . نوک بینی به طرف پایین می افتد و میزان چربی زیر پوست کاهش می یابد و زاویه میان لب و بینی کوچک تر می شود .

اگر فرد مشکل جسمی ( قلبی – عروقی ) خاصی نداشته باشد و سلامت وی به وسیله پزشک متخصص تایید شده باشد ، اقدام به جراحی بینی مانعی ندارد و فقط امکان دارد مدت زمان درمان کمی بیشتر شود .

افراد مسن قبل و بعد از عمل جراحی بینی باید اقدامات زیر را انجام دهند:
یکی از با اهمیت ترین اقدامات قبل از جراحی بینی انتخاب یک جراح بینی مجرب و باتجربه می باشد.
بعد از انتخاب جراح بینی مورد نظر باید آزمایشاتی را که جراح بینی برای شما تجویز نموده است را انجام دهید.
اگر مبتلا به بیماری خاصی هستید و دارو مصرف می کنید با جراح بینی خود مطرح کنید .
قبل و بعد از جراحی بینی از داروهای رقیق کننده خون ، الکل ، سیگار مصرف نکنید.
بیمار باید از غذاهای آبکی که احتیاج به جویدن زیاد ندارد، مصرف کند.
از رفتن به مکان های شلوغ که ممکن است اصابت ضربه به بینی وجود داشته باشد اجتناب کنید.
داروهایی را که جراح بینی برای تان تجویز کرده است راس ساعت مصرف کنید.

ترمیم بینی به روش پلاسما

این نوع عمل روشی نا کارآمد می باشد و در مطب دکتر نجف بیگی انجام نمی شود.
روش پلاسما یک روش جدید برای کوچک کردن بینی های گوشتی و ایجاد ظرافت بیشتر بینی های معمولی میباشد که دردسرهای عمل بینی را ندارد و هزینه کمتری نیز برای شما بدنبال دارد.

زیبایی بینی بدون جراحی یک انتخاب عالی و مقرون به صرفه برای بیمارانی است که دوست دارند ظاهر زیباتری به دست آورند بدون اینکه تحت عمل سنگین جراحی بینی (رینوپلاستی) قرار بگیرند. امروزه همه به دنبال روشهای کم خطر و با عوارض و هزینه کمتر هستند و با توجه به عوارض جراحی های بینی، پزشکان در پی راههای ساده تر برای رفع بعضی از مشکلات ظاهری بینی هستند. درست مثل بوتاکس که انقلابی در درمان چروک های صورت ایجاد کرده است و تعداد زیادی از افراد را از انجام جراحی های غیرضروری و با لیزرهای زمانبر و پرهزینه رها کرده است. این روش نیز جلوی خیلی از جراحی های بینی غیرضروری را خواهدگرفت. در مطالعه ای که انجام شده است بیش از نیمی از جراحیهای بینی واقعا غیرضروری بوده و میتوان با روش غیرجراحی آن را ترمیم و اصلاح کرد و جلوی بسیاری از هزینه ها و عوارض را گرفت.

در این روش پس از بی حس کردن بینی، مقدار مناسبی از filler که میتواند کلسیم هیدروکسی اپتات و اسیدهیالورونیک (ژویدرم) باشد با سوزن ظریفی به زیر پوست تزریق میشود. این تزریق برای رفع قوزبینی، در بالا و پایین قوز به میزان لازم تزریق میشود تا برجستگی قوزبینی را محو کند یا در نقاط خاصی از نوک بینی تزریق میشود و نوک آن را بالاتر می برد. هم چنین اگر بینی دچار ناصافی، غیرقرینگی یا تو رفتگی است می توان با پرکردن این نواحی سطح بینی را صاف و یک دست و ظاهری متناسب ایجاد کرد. ژل هیالورونیک در بینى علاوه بر اینکه قابل خارج کردن است حلال نیز دارد و اگر فردى از فرم بینى پس از تزریق ناخشنود بود میتواند آنرا خارج و یا حل کند.

بنابراین اگر پس از تزریق ژل در بینى بیمار بخواهد عمل جراحى کند مغایرتى ندارد و پس از از بین بردن ژل میتواند عمل جراحى را انجام دهد. در این روش بینى کوچک نمی شود ولى اگر بینى چندان بزرگ نباشد و فرد مایل باشد بدون عمل جراحى ظاهر بینى را کوچکتر نشان دهد می تواند با تزریق چربى در گونه ها به این نتیجه دست یابد. میزان ماندگارى ژل در بینى بسیار طولانى تر از ماندگارى همان ژل در لب است، بطور مثال بعضى از ژلهاى هیالورونیک که در لب بیشتر از شش ماه دوام ندارد در بینى تا سه سال هم دوام مى آورد. اگر از انواع ژل هاى یکساله هیالورونیک استفاده شود گمان میرود در بینى تا ۵ سال هم ماندگار باشد.

چه افرادی کاندیدای مناسبی برای رینوپلاستی غیرجراحی هستند ؟
افرادی که میخواهند قوس بینی یا قوز بینیشان (کم تا متوسط) محو شود.
افرادى که غیرقرینگی یا تورفتگی روی بینی دارند.
غیرقرینگی نوک ویا انحراف نوک بینى
افرادی که مایلند نوک بینی سر بالاتری داشته باشند.
افرادی که قبلا جراحی بینی انجام داده اند و از ظاهر بینی خود راضی نیستند و مایلند بدون جراحی اصلاحاتی در آن ایجاد کنند، مثلا ناصافى و یا تورفتگى در سطح و نوک بینى دارند.
افرادى که پل بینى تورفته دارند و بینى شان کوتاه بنظر میرسد میتوانند با تزریق فیلر و پر کردن پل بینى ظاهر بینى را بلندتر نشان دهند.
چه افرادی کاندیدای مناسبی برای رینوپلاستی غیرجراحی نیستند؟
افرادی که کلا بینی حجیم و بزرگی دارند و متناسب صورتشان نیست.
افرادی که انحراف سپتوم (تیغه بینی) دارند.
افرادی که افتادگی بینی شدید دارند.
افرادى که قوز خیلى برجسته دارند نمى توان قوز بینى شان را کامل محو کرد.
تفاوتهای جراحی بینی و روشهای غیر جراحی
در روش جراحی، فرد کاملا بیهوش است در حالیکه در روش غیرجراحی فرد علاوه بر هوشیار بودن میتواند مرحله به مرحله تزریق را در آینه مشاهده و پزشک را یاری کند.
روش غیرجراحی نیاز به استراحت پس از عمل ندارد و به ندرت امکان دارد تورم کم یا کبودی مختصر ایجاد شود که به مدت ۳ تا ۴ روز از بین میرود.
در مقایسه با عمل رینوپلاستی، در این روش درد پس از عمل وجود ندارد یا بسیار اندک است.
عوارض بیهوشی که خود گاهی اوقات بسیار خطرناک است در این روش غیر جراحی وجود ندارد.
در روش غیرجراحی به بستن چسب روی بینی یا پانسمان نیاز نیست.
نتیجه این روش بلافاصله قابل رویت است و فرد همان موقع میتواند تغییر را در بینى خود مشاهده کند.
نیازى به پانسمان و یا زدن چسب ندارد دوام و ماندگاری به دلیل اینکه بینی حرکتی ندارد. کلا فیلرها در ناحیه بینى دوام بیشتری نسبت به سایر مناطق دارد و در افرادی که از کلسیم هیدروکسی اپتات استفاده میکنند حداقل ٣ تا ۵ سال و ژویدرم بین ٣ نا ۴سال باقی میماند، در صورت رضایت فرد میتواند دوباره از نو تزریق کند.

مراقبت های بعد از عمل رینوپلاستی

اگر می خواهید بعد از عمل شکل بینی شما حفظ گردد و نتیجه عمل شما عالی باشد می بایست به نکات مراقبتی بعد از جراحی بینی توجه کامل داشته باشید. با رعایت این نکات شما می توانید سریع تر و به طور کاملتری به بهبودی کامل دست پیدا کنید.به طور کل قبل از انجام جراحی های بینی مثل جراحی بینی گوشتی، استخوانی، عقابی و غیره جراح متخصص توضیحاتی درباره مراقبت های بعد از عمل به شما می دهد. که برخی از آن ها به شرح زیر است:
حداقل تا ۲ هفته بعد از جراحی از ورزش کردن اجتناب کنید. با گذشت سه هفته بعد از عمل به تدریج تمرین های ورزشی خود را از سر بگیرید. البته انجام ورزش های بسکتبال و والیبال یا هر ورزش دیگری که در آن احتمال برخورد توپ یا آرنج دست به بینی شما وجود دارد، ممنوع است.
از شنا کردن بپرهیزید. تا سه یا چهار هفته بعد از عمل از رفتن به استخر دوری کنید.
تا دو هفته هوا را با فشار زیاد از بینی خود خارج نکنید.(فین کردن ممنوع)
پس از ار عمل از غذاهای نرم که نیاز کمتری به جویدن را دارند برای تغذیه استفاده کنید.
زیاد بلند نخندید یا دهان خود را هنگام خندیدن زیاد باز نکنید.
به آرامی مسواک بزنید و هنگام شستن دندان دهان خود را زیاد باز نکنید.
از لباس های دارای یقه تنگ که از سر به تن می روند اجتناب کنید. حتی المقدور از لباس های دکمه دار استفاده کنید.
تا چهار هفته بعد از عمل استفاده از عینک مجاز نمی باشد.
از قرار گرفتن پوست صورت در معرض آفتاب تا مدت سه ماه پس از جراحی خودداری کنید.
سیگار کشیدن تا سه هفته ممنوع. این موضوع معمولاً سه هفته قبل و بعد از عمل جراحی بینی به بیمار توصیه می شود.

دانستنی های تغذیه پس از جراحی بینی

تا مدت ۲ ۳ ساعت پس از خارج از اتاق عمل و جراحی بینی بایستی که ناشتا باشید.
چنانچه پس از طی شدن این مدت بیان شده احساس ضعف و تهوع داشتید مقداری مایعات و آب و آن هم با قاشق بنوشید.
پس از جراحی بینی بایستی تا ۲۴ ساعت بعد از عمل فقط مایعات مصرف نمایید. و پس از گذشت یک شبانه روز کامل از جراحی بینی بایستی به مدت ۲ هفته غذاهای رقیق و غذاهایی که نرم هستند مصرف کنید و نباید غذاهایی که نیاز به جویدن دارند بخورید.
به علت استرس قبل از عمل امکان دارد که تا چند روز اشتهایتان را از دست بدهید ولیکن بایستی برای جلوگیری از ضعف و تهوع غذا بخورید.مصرف آبمیوه های طبیعی برای جذب بخیه و برطرف شدن تورم بینی نیز بسیار مفید میباشد. این آبمیوه های حاضری موجود در فروشگاهها خاصیت چندانی را ندارند.
جالب اینکه آناناس نیز برتری بر سایر میوه ها نداشته و میتوانید که از میوه های قابل دسترس استفاده نمایید ولی بایستی بدانید که انچه اثرات مفیدی و خاصیت زیادی در این خصوص دارد مصرف ابمیوه های طبیعی است و مصرف میوه های خاص نمیباشد.

مصرف داروها

بایستی داروها ی تجویز شده خود را درست سر وقت مصرف نمایید و از مصرف داروهای خود سر و بدون تجویز پزشک حتما خودداری نمایید ،چنانچه که به داروهای تجویز شده هم نیز آلرژی دارید و برایتان حساسیت زاست بایستی سریعا به پزشک خودتان اطلاع رسانی نمایید.
تنها در صورت وجود درد برای تسکین ان درد مجاز به مصرف مسکن میباشید.
استفاده از قطره های بینی را بایستی فقط پزشک جراحتان برایتان تجویز نموده باشد
در صورتی که بعد از مرخص شدن و استفاده از داروهای تجویز شده نشانه هایی مثل تب و تهوع استفراغ داشتید مصرف دارو را بایستی قطع کرده و سریعا پزشک خود را از این مسئله اگاه سازید.

هزینه جراحی بینی

منطقه جغرافیایی و مهارت جراحان زیبایی دو عامل بااهمیت در تعیین قیمت عمل زیبایی بینی را در سایر کشورها می باشد.

بنا بر آمار جامعه جراحان پلاستیک آمریکا، در ایالت متحده آمریکا، متوسط هزینه جراحی زیبایی بینی ۳۵۰۰دلار است ولی محدوده بهای زیبایی بینی در این کشور از ۲۵۰۰دلار شروع شده و برخی اوقات تا ۱۲هزار دلار نیز می رسد. اما در ایران حدود ۱۴۰۰ تا ۲۸۶۵ دلار می باشد. اما با افزایش قیمت دلار هزینه جراحی بینی در ایران افزایش زیادی نداشته است.

انگلیس را می توان یکی از کشورهای گران قیمت جراحی زیبایی در جهان دانست. متوسط هزینه عمل رینوپلاستی در این کشور ۳هزار پوند است. هزینه عمل جراحی بینی در این کشور حداکثر به ۶ هزار پوند می رسد.

هزینه این جراحی در کشورهای اروپایی با یکدیگر متفاوت است. به گونه ای که در کشورهای اروپای غربی مخصوصا فرانسه و آلمان انجام این عمل گران تر از بقیه نقاط است. این در حالیست که هزینه رینوپلاستی در کشورهای اروپای غربی نظیر رومانی، بلغارستان و صربستان تنها چند صد دلار است.

علاوه بر مکان جغرافیایی مدل بینی افراد تاثیر زیادی در تعیین قیمت جراحی بینی دارد. کسانی که بینی گوشتی یا غضروفی دارند به طور معمول هزینه بیشتری برای عمل بینی می پردازند. ولی هزینه جراحی بینی استخوانی معمولا مقداری کمتر است. لازم به ذکر است عمل ترمیمی بینی اگر به وسیله جراح دیگری(به غیر از جراح اول) انجام شود معمولا هزینه بیشتری از عمل اول دارد.

همچنین عوامل زیر سبب افزایش قیمت هزینه جراحی بینی می شود:

  • تجربه ی صدمات متعدد بینی
  • احتیاج به پیوند غضروف به منظور تقویت بخش های ضعیف
  • پوست بینی بسیار ضخیم یا بسیار نازک
  • انسداد بینی
  • انحراف شدید بینی
  • هزینه بیهوشی

ورزش بعد از جراحی بینی

جراحی زیبایی بینی یا رینوپلاستی عملی است که در آن به بینی فرم داده می‌شود و نقص های آن برطرف می شود. انجام ورزش‌های سنگین بعد از جراحی زیبایی بینی مجاز نیست و جراح بیمار را از برنامه هفتگی و تدریجی آغاز فعالیت‌های ورزشی مطلع می کند . همچنین آغاز سریع کارهای ورزشی جریان بهبودی را دچار اخلال می کند . همچنین به دلیل اینکه فعالیت های ورزشی سبب می شود ضربان قلب و میزان فشار خون بالا رود ، امکان دارد این فعالیت ها به خونریزی بینی، کبودی یا عوارض دیگر منجر شود . معمولا دو هفته بعد از جراحی بینی می‌توان فعالیتهای ورزشی ملایم را به آرامی آغاز کرد، ولی جهت آغاز فعالیت های ورزشی معمولا باید سه تا چهار هفته بردباری کرد. ممکن است که در سه ماهه اول بعد از جراحی در زمان انجام فعالیت ورزشی در بینی احساس گرفتگی کنید. همچنین افرادی که بافت پیوندی از دنده‌هایشان گرفته شده است، باید به مدت ۴ الی ۶ هفته از انجام فعالیتهایی که درد را در قسمت اهدا کننده (قفسه سینه) پیوند بیشتر می کند جلوگیری کنند، با این وجود پیاده‌روی یا دوی آرام مانعی ندارد. به دلیل اینکه شخص زمانی است ورزش انجام نداده ، باید به آهستگی فعالیت‌ها را به میزان قبل برساند. انجام دادن ورزش‌های ایروبیک سخت یا دویدن به مدت طولانی قدغن است. بدنسازی را نیز باید از وزنه‌های سبک‌تر آغاز کرد و وزنه‌ها را به آهستگی و با قوی‌تر شدن بدن در مدت چند هفته سنگین‌تر کرد. توجه کنید که باید فعالیتهای ورزشی را زمانی که احساس درد می کنید و یا بینی شروع به ضربان زدن کرد متوقف کنید، زیرا این نشانه ها به شما هشدار می‌دهد تا به خود سخت نگیرید .
افراد باید از فعالیتهای ورزشی در زیر نور شدید خورشید جلوگیری کنند، زیرا هر نوع آفتاب سوختگی جریان بهبودی را با اختلال روبرو می‌کند و موجب بیشتر شدن تورم در بینی می‌شود. مصرف کرم ضدآفتاب در مکان باز واجب است.

میزان فعالیت ورزشی پس از عمل زیبایی بینی

  • هفته اول :

فعالیت فقط به صورت پیاده‌روی با شتاب آهسته باید انجام شود. در این زمان میزان فشار خون نباید بالا رود، زیرا بالا رفتن فشار خون خونریزی از بینی (اپیستاکسی یا خون دماغ شدن)، ورم و تغییر فرم بینی را منجر می شود. تعداد زیادی از پزشکان پیاده‌روی آهسته را در حد توان بیمار به منظور جلوگیری از لخته شدن خون بعد از جراحی پیشنهاد می‌کنند. دویدن، پیاده‌روی با سرعت و هر مدل ورزش ایروبیک در هفته اول مجاز نیست . هر فعالیتی که ملزم به خم شدن باشد، مثل لمس پنجه پا، کرانچ و وزنه‌برداری، در هفته اول ممنوع است. فرد تا حداقل یک هفته بعد از جراحی نباید اصلا جسم یا وزنه‌ی سنگین‌تر از ۴٫۵ کیلوگرم (۱۰ پوند)، مانند نوزاد یا کودک خردسال، را بلند کند. فشار ایجاد شده  و خم شدن سبب از جا درآمدن بخیه‌ها و کند شدن جریان بهبود می‌شود.

  • هفته دوم :سطح فعالیت: ۰ تا ۲۵ درصد

بیمار می‌تواند کارهای اندک متمرکز بر وزنه را انجام دهد. سنگینی وزنه‌ها و تعداد تمرین‌ها باید حدود ۲۵ % پیش از عمل باشد .همچنین بیمار باید مواظب بالا رفتن ضربان قلب و تحرک سر و بینی باشد. پایین آوردن سر ممنوع است. همچنین فعالیتهای قلبی ـ عروقی باید در این زمان محدود است.

  • هفته سوم : سطح فعالیت: ۲۵ تا ۵۰ درصد

در این زمان سنگینی وزنه‌ها و میزان دفعات تکرار را می‌توان به میزان ۵۰ % وزن معمول قبل از عمل رساند. خم کردن سر به سمت پایین ممنوع می باشد . فعالیتهای قلبی و عروقی را با سرعت ۵۰ % سرعت معمول می توان انجام داد، ولی باید مواظب میزان ضربان قلب بود. همچنین افراد باید مراقب خون دماغ شدن و آب ریزش بینی باشند.

  • هفته چهارم : سطح فعالیت: ۵۰ تا ۷۵ درصد

سنگینی وزنه‌ها و تعداد حرکات را می‌توان به ۷۵ % پیش از عمل رساند. بیماران در این هنگام می‌توانند کارهایی مثل خم کردن سر به سمت پایین را آغاز کنند و اگر بینی شان ورم نکرد شدت آن را به آهستگی بیشتر کنند. همچنین ورزش قلبی ـ عروقی را می‌توان در حد ۷۵ % معمول انجام داد،اما دویدن ممنوع است. بیماران باید مواظب ورم کردن باشند، اگر بینی ورم کرد آن فعالیت را متوقف کنند و تا هفته آینده انجام ندهند.

  • هفته پنجم : سطح فعالیت: ۷۵ تا ۱۰۰ درصد

بلند کردن وزنه را می‌توان مانند پیش از عمل و طبق روند سابق انجام داد. فرد می‌تواند تعداد زیادی از فعالیت های یوگا را انجام دهد. ورزش‌های قلبی ـ عروقی مثل دویدن را می‌توان مانند قبل و در همان سطح انجام داد.

  • هفته ششم و پس از آن:

بیماران باید بین میزان ورم و سطح ورزش و بدنسازی پس از جراحی بینی تعادل ایجاد کنند. فعالیت کردن میزان جریان خون را در بینی بیشتر می کند و به علت کمک کردن به خارج شدن خون از سیاهرگ‌ها و التیام تخلیه لنفاوی مقداری از ورم را از بین می‌برد؛ همچنین ورزش معمولا میزان ورم اولیه را کم می کند. بسکتبال، فوتبال، بیسبال یا هر ورزشی که در آن ممکن است توپ یا بازیکن دیگر به بینی شما برخورد کند ، به مدت حداقل ۶ هفته بعد از جراحی بینی نباید انجام شود .

همچنین توجه کنید بیمارانی که بینی استخوانی غضروفی بزرگ داشته اند و از حجم بینی شان کم شده است ، پس از جراحی بینی ۵% تا ۱۰% از میزان استحکام بینی شان کاسته می شود .

جراحی بینی پسرانه

چنانچه بینی آقایان به شکل یکی از انواع بینی های خمیده ، کج ، بزرگ و پهن باشد، جهت برطرف سازی این نوع مشکلات دست به عمل جراحی می زنند. اگر این جراحی به وسیله یک جراح ماهر و  متخصص صورت گیرد، حاصل آن مطلوب خواهد بود.
مردان جهت برخورداری از بینی زیبا و خوش فرم باید، حالت گونه ها و شرایط چهره شان، معاینه کلی شود.

حاصل یک جراحی ایده آل در جراحی بینی آقایان به چه صورتی می باشد؟

  • سوراخ های بینی یکسان باشد و مشکلی نداشته باشند.
  • رفع انحرافات و شکستگی های بینی. موارد دیگر هم باید براساس اصول زیباشناسی در نظر گرفته شود.
  • تیغه بینی با فاصله و حالت چشم ها هماهنگ باشد ضمن آنکه فرم و ظاهربینی در حد نرمال باشد.
  • به این مهم دقت نمایید که بینی کوچک و زنانه مناسب صورت آقایان نمی باشد و چهره آنان را از لحاظ اصول زیبایی شناختی زیر سوال می برد.

در چه سنی آقایان می توانند دست به عمل جراحی بزنند؟

در آقایان هم سن ۱۸ سالگی برای عمل جراحی منایب می باشد. زیرا در این سن، رشد استخوان ها کامل شده است و دیگر تغییرات محسوسی  روی آن دیده نخواهد شد. پزشک قادر است مناسب ترین و برترین خلاقیت را روی بینی بیمار پیاده کند.

چه تفاوت های میان جراحی بینی بانوان و آقایان وجود دارد؟

در بینی آقایان، از ایجاد قوس به درون بینی و نیز از برداشتن زیادی قسمت پشت بینی تا جایی که امکان دارد بایستی پرهیز شود. نمای پشت بینی صاف در آقایان فرم ایده آل تری به شمار می آید.در جراحی بینی آقایان بر عکس خانم ها، زاویه بین لب و کلوملا تقریبا ۹۰ الی ۱۰۰ درجه ، ترجیح داده می شود. ولی در خانم ها بینی سربالا یا فانتزی اولویت زیبایی می باشد.پایین آمدن تورم بینی درآقایان در مقایسه با  خانم ها زمان بر تر است، به این دلیل که پوست آقایان کلفت تر می باشد. بیشتر آقایان به جهت پایین آوردن مدت تورم بینی خود، مکررا تریامسینولون تزریق می کنند.به این خاطر که آقایان تحرک بیشتری دارند، در نتیجه حفظ مسائل تنفسی نیز برای آنها حیاتی تر می باشد.کج شدن بینی در  آقایان به دلیل ضربات و شکستگی های زیاد، شایع تر می باشد.تقاضای بینی عروسکی برای آقایان نتیجه مطلوبی در پی نخواهد داشت.اختلالات شخصیتی و روحی در آقایان به نسبت خانم ها شایع تر است. اغلب برای آقایان مشاوره های روانپزشکی پیش از عمل بینی پیشنهاد می شود.چنانچه با اختلالات  افسردگی و سواس دست و پنجه نرم می کنید، توصیه می کنیم  از فکر جراحی بینی بر حذر باشید.از لحاظ فنون و روانشناسی، باید عمل بینی آقایان از ظرافت بیشتری برخوردار باشد.

هر روز به تعداد کسانی که برای جراحی بینی اقدام می کنند بیشتر می شود. هر کدام از این افراد به دلایل مختلفی دست به این کار می زنند.برخی به منظور رفع مشکلات تنفسی و یا ایرادات عملکرد بینی این کار را می کنند و اما بیشترین افراد کسانی هستند که به منظور زیبایی جراحی بینی را انجام می دهند. در این میان هستند افرادی که بینی نوک گرد دارند و از شکل ظاهری بینی خود رنج می برند. اصطلاحا به این نوع از بینی ها توپی می گویند. بینی نوک گرد باعث می شود تا بینی شما بزرگ دیده شود و این امر می تواند در زیبایی شما بسیار موثر باشد. حتی می تواند اعتماد به نفس شما افراد را ازبین ببرد. امروزه روش های مختلفی برای اصلاح بینی نوک گرد وجود دارد.  روش هایی مختلف جراحی بینی می تواند ظاهر بینی شما را به شکل مورد نظر شما برساند.

علل بینی نوک گرد

دلایل متفاوتی برای به وجود آمدن گردی در نوک بینی وجود دارد. یکی از مهم ترین آنها ضخامت پوست می باشد. زمانی که پوست بینی شما بیش از اندازه کلفت و یا ضخیم باشد می تواند به بینی شما حالت گرد دهد. عامل دیگر که از اهمیت کافی برخوردار است غضروف هایی است که در کناره بینی قرار دارد و دارای پهنای بیش از اندازه می باشد. این امر بینی شما را بد فرم خواهد کرد.

بینی نوک گرد با روش های زیادی می تواند اصلاح گردد. یکی از آنها با استفاده از بخیه زدن می باشد. این بخیه ها را در زیر قسمتی که بر آمده است می زنند. با این روش جراح شما می تواند غضروف های بینی شما به هم نزدیک تر کند. به این بخیه در اصطلاح بینی بخیه پیوند دهنده می گویند. این بخیه ها راهی است بسیار ساده و راحت برای افرادی که بینی نوک گرد دارند.

بینی نوک گرد

اصلاح غضروف سفالیک

برای اصلاح این مشکل یکی دیگر از روش ها ترمیم و یا اصلاح غضروف سفالیک می باشد. به غضروفی که در کناره بینی و لبه بالایی بینی قرار گرفته است،  غضروف سفالیک گفته می شود. در شرایطی که این غضروف اگر بیش از اندازه بزرگ باشد بینی شما را پهن خواهد کرد. در این موارد جراح می تواند تنها با شکل دادن به غضروف سفالیک بینی شما را به زیباترین شکل ممکن در آورد. در این روش جراح شما منتخب برای هر چه کمتر کردن گردی بینی شما باید غضروف را تراشیده تا بتواند شکل بینی شما را با بقیه اجزای صورتتان هماهنگ کند. این کار نیاز به دقت زیادی دارد. چرا که جراح باید دقت داشته باشد که در هنگام برش دادن پره های بینی نا متقارن نشوند. در اکثر موارد این پهنا باید ۱۰ میلی متر کم شود. این روش تنها برای افرادی مناسب است که بینی نوک گرد دارند.

قبل از هر چیزی از تخصص جراح خود مطمئن شوید. چرا که اگر دارای تخصص کافی نباشد و غضروف های اضافی را بیش از اندازه برش دهد باعث می شود که نوک بینی شما دچار چسبندگی شود. این چسبندگی شاید در ابتدا معلوم نشود اما هر چه که بیشتر می گذرد و ورم بینی شما می خوابد بیشتر خود را نشان خواهد داد.

دوران بهبود

برای افرادی که بینی نوک گرد داشتند و با روش های اصلاحی آن را رفع کرده اند برای بهبودی حدود ۸ روز زمان نیاز دارند. گچ بینی به مدت ۶ روز روی بینی این افراد می ماند و بعد از آن هر چیز دیگری مانند چسب و گچ تا ۸ روز از روی بینی برداشته می شود. ورم بینی در این موارد هم به طور کامل حدود ۶ ماه تا ۱ سال زمان لازم دارد.

شستشوی بینی بعد از عمل یکی از با اهمیت ترین نکاتی است که باید حتما رعایت شود. این کار می تواند ورم بینی را بعد از عمل کاهش دهد. همچنین با تخلیه کردن ترشحات و لخته های خون را نفس شما را باز خواهد کرد. برای شستشوی بینی بعد از عمل می توانید از سرم استفاده کنید. علاوه بر این می توان از ابزار ها و وسایلی مانند بطری، پوار و یا اینکه از یکسری بطری های مخصوص که برای این کار است استفاده نمایید. این بطری ها را می توانید از داروخانه ها تهیه کرده و آنها را مورد استفاده قرار دهید. البته بهتر است بدانید که از نظر بسیاری از متخصصان سرنگ می تواند بهترین ابزار برای شستشوی بینی بعد از عمل باشد.

بهتر است بدانید که نباید محلول را وارد یک سوراخ کرده و از سوراخ دیگر بینی خارج کنید. برای شستشوی بینی بعد از عمل باید چیزی حدود سه هفته از عمل گذشته باشد. می توانید در هفته ها و روزهای اول بعد از جراحی بینی از قطره هایی که دکتر برای شما تجویز می کند استفاده کنید.

شما می توانید که سرم شستشوی بینی را خودتان بسازید. به شکلی که در ابتدا نصف یک قاشق مربا خوری نمک را در ۱ لیوان آب جوش بریزید تا کاملا حل شود. بهتر است صبر کنید تا آب جوش شما کمی ولرم شود. سرم شما آماده است و می توانید از آن برای شستشوی بینی بعد از عمل استفاده کنید. اگر بتوانید اندازه نمک محلول را به خوبی اضافه نمایید در انتها یک محلول مناسب و استاندارد دارید.

حال برای استفاده از سرم به منظور شستشوی بینی بعد از عمل باید یک سرنگ ۱۰ سی سی تهیه کنید و قسمت سوزنی آن را جدا کنید.  داخل سرنگ را با محلول سرمی که درست کرده اید و یا از داروخانه تهیه نموده اید پر کنید. سر خود را کمی به سمت جلو خم کرده و سرنگ را در زیر سوراخ های بینی بگیرید و بسیار آرام آن را فشار دهید. همین که محلول وارد بینی شما می شود و خود به خود بر می گردد کافی خواهد بود. در انتها کاملا به ملاحضه و به آرامی فین کرده تا ترشحات و لخته های خون خارج گردد. در مواردی احتمال دارد که کمی از سرم وارد گلوی شما شود. نگران نباشید مشکلی برای شما ایجاد نخواهد شد. این مراحل را باید برای هر دو سوراخ بینی به صورت جداگانه انجام دهید.

بعد از اینکه از سرم استفاده کردید، باید قسمت های داخلی و بیرونی آن را به خوبی بشورید تا برای دفعات بعد هم بتوانید از آن استفاده کنید. آن را در جایی قرار دهید تا میکروبی وارد آن نشود. شستشوی بینی بعد از عمل با سرم باید هر ۶ ساعت انجام شود. در صورتی که شستشوی بینی بعد از عمل را انجام ندهید می تواند به مرور زمان برای شما مشکلاتی از جمله اختلالات در نفس کشیدن، بوی بد بینی و عفونت های بعد از عمل را به همراه داشته باشد.

یشتر بیماران در هفته های اول برای خندیدن بعد از عمل بینی دچار مشکل می شوند که لب بالای آنها سفت شده، مثل همیشه نمیتوانند لب هایشان را تکان بدهند، حس می کند که نمی توانند درست بخندد و یا به عبارتی لب هایشان کشیده می شود. که خوشبختانه این عارضه در هفته های اول جراحی بعد از این که ورم بینی فروکش کند، به حالت طبیعی باز خواهد گشت.

 علت ایجاد این حالت و اینکه آیا باید نگران باشیم یا نه ؟

۱-یکی از دلیل های با اهمیت  مشکل در خندیدن بعد از عمل بینی، تورم و التهاب بعد از عمل می باشد. یکی از رایج ترین دلیل این شکایت، همین ورم بعد از عمل است که با گذشت زمان وبدنبال کاهش ورم ناحیه، این مشکل نیز از بین خواهند رفت.

۲-خندیدن بعد از عمل بینی برای بیمارانی مشکل ایجاد می کند که برای اصلاح کردن پایین آمدن نوک بینی در زمان خنده ،عضلاتی را که میان لب فوقانی و انتهای بینی است در حین جراحی قطع کرده و جزئی معمول از جراحی بینی در این افراد برای کم کردن احتمال پایین آمدن مجدد نوک بینی می باشد.خوشبختانه این تغییر در خنده موقتی می باشد و با اتصال دوباره عضلات بهم، عملکرد طبیعی باز خواهد گشت واین مسئله در بیشتر بیماران به طور معمول ۲ تا ۳ هفته نیاز به زمان دارد.

۳-یکی دیگر از دلایل دیگر برای توجیه ایجاد این حالت، این است که در زمانعمل جراحی بینی طبق معمول انتهای اعصاب حسی در ناحیه بینی و لب فوقانی قطع خواهد شد.این موضوع هم باعث بی حسی در نوک بینی و لب فوقانی شده و هم در کنار ورم بینی حرکات لب بالایی را دچار مشکل می کند.وقتی که رشد انتهای اعصاب در چند هفته پس از عمل شروع می شود، این مشکل نیز به تدریج رفع خواهد شد.

خندیدن بعد از عمل بینی به دلیل انقباض عضلات صورت باعث انتقال کشش به بینی و محل برش های جراحی می شود. همینطورعضلاتی که باعث حرکت پره های بینی است ،منقبض می شوند. در نتیجه در اوایل جراحی که ترمیم بافتی کامل انجام نشده است، خندیدن باعث حرکت بینی و احتمال باز شدن زخم ها خواهد شد.

تاثیر خنده بر شکل بینی جراحی شده

روش های جراحی متعددی برای جلوگیری از پایین آمدن بینی وجود دارد. امروزه سعی بر این است که از روش هایی که بر گسترش بافت ها  بجای برداشتن و کم کردن بافت ها متکی می باشد در جلوگیری از روند افت بینی استفاده شود.

بافت هایی که از قسمت های اضافی و ناهنجار بینی برداشته می شود، یک جای مناسب در قسمت های دیگر استفاده خواهد شد تا در مدت طولانی، حمایت اسکلتی بینی به وجه بهتری حفظ شود و بینی دچار افتادگی بعد از گذشت مدت زمانی نشود. یک نمونه از کاربرد این روش ها، برداشتن تکه ای باریک از غضروف تیغه بینی و گذاشتن آن به عنوان ستون اصلی و پایه حمایتی بینی در قسمت فوقانی بینی می باشد،که میتواند خندیدن بعد عمل بینی را برای شما سخت کند اما این عارضهه موقتی است.

روش های رینوپلاستی تقویتی متکی بر بیشتر کردن اتکای بینیکه رواج داشته است، نکته ی مهمی درتکامل روشهای مدرن جراحی پلاستیک بینی وجود دارد. بیشتر عوارض طولانی مدت تنفسی و زیبایی از کاهش بینی و یا ور رفتن های های بیش از اندازه روی بافت های بینی می باشد. تغییر شکل و زیبا کردن بینی از طریق افزایش بافت بجای برداشتن آنها، یک راه منطقی جلوگیری از این گونه عوارض خواهد بود.

جمع بندی:

عمل جراحی زیبایی بینی، دشوار و البته بسیار موثر در زیبایی چهره خواهد بود. برای انجام چنین عملی حتما به پزشک ماهر و متخصص مراجعه کنید. اینکه کدام روش جراحی برای شما مناسب است، با معاینه و مشاوره مشخص خواهد شد. هیچ گاه بینی خود را با دیگر افرادی که عمل زیبایی بینی داشته‌اند مقایسه نکنید چرا که شرایط بدنی هر فرد و ترکیب صورت وی، با دیگران متفاوت است.

برای دریافت مشاوره رایگان و آگاهی از مناسب‌ترین روش برای عمل جراحی زیبایی بینی، با مشاوران ما در مطب دکتر آرش نجف‌بیگی تماس بگیرید. ما مشتاقانه شما را راهنمایی خواهیم کرد. همچنین در صورت تمایل، می‌توانید یک جلسه ویزیت و مشاوره رایگان با دکتر آرش نجف بیگی داشته باشید.

برای آگاهی بیشتر ، با مشاوران ما در مطب دکتر آرش نجف بیگی تماس بگیرید. ما مشتاقانه شما را راهنمایی خواهیم کرد. همچنین می‌توانید یک جلسه مشاوره رایگان با دکتر نجف بیگی داشته باشید

۱ دیدگاه. ترک جدید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما باید با قوانین موافقت کنید.

جدیدترین مقالات

مقالات مرتبط

فهرست