جراحی بینی استخوانی

جراحی بینی استخوانی
جراحی بینی (رینوپلاستی)

جراحی بینی استخوانی در میان انواع روش های جراحی بینی، به عنوان یکی از چالشی‌ترین جراحی‌های زیبایی در نظر گرفته می شود؛ چرا که به دلیل ساختار این نوع بینی، روشی که برای جراحی آن استفاده می‌شود، با بینی‌های گوشتی، متفاوت است. با توجه به اینکه بسیاری از افراد در رابطه با عمل بینی استخوانی طبیعی و راه حل از بین بردن قوز بینی استخوانی سوالات متعددی دارند، در این مقاله قصد داریم، اطلاعات مفیدی در رابطه با مدل عمل بینی استخوانی در اختیار شما قرار دهیم.

قبل از اینکه اطلاعاتی در رابطه با جراحی بینی استخوانی بیان کنیم، لازم است اطلاعاتی در رابطه با ساختار فیزیکی این نوع بینی در اختیارتان قرار دهیم. مدل بینی استخوانی از لحاظ ظاهری و ساختاری، مشابه با یک هرم است. در حالت کلی، بینی های استخوانی، نسبت به بینی‌های گوشتی پوست نازکتری دارند. به همین دلیل، مدل عمل بینی استخوانی با بینی گوشتی، تفاوت زیادی دارد. البته این تفاوت نباید شما را نگران کند؛ چرا که عمل بینی استخوانی طبیعی یا عمل بینی استخوانی عروسکی به مراتب ساده‌تر از بینی های گوشتی است. بنابراین، در صورتی که مشکل اصلی بینی شما، قوز آن می‌باشد، می‌توانید از طریق یک جراح حاذق، مشکل آن را به خوبی برطرف نمایید.

البته لازم به ذکر است که نازک بودن پوست بینی یکی از چالش‌های انجام جراحی بینی استخوانی می‌باشد؛ چرا که نازک بودن پوست باعث می‌شود که عیب و عیوب ساختاری بینی به وضوح قابل مشاهده باشد. حال که با ساختار این نوع بینی آشنا شدید، نوبت به آن می‌رسد که به بررسی راه حل از بین بردن قوز بینی استخوانی و به طور کلی جراحی بینی استخوانی بپردازیم.

جراحی بینی استخوانی چگونه انجام می شود؟

روشی که برای جراحی مدل عمل بینی استخوانی مورد استفاده قرار می‌گیرد، تا حد زیادی به خواسته و هدف شما از انجام جراحی بینی استخوانی بستگی دارد. به عنوان مثال، روشی که برای عمل بینی استخوانی عروسکی استفاده می‌شود، با روشی که برای عمل بینی استخوانی طبیعی استفاده می‌شود، متفاوت است. بنابراین، قبل از اینکه از جراحی به عنوان راه حل از بین بردن قوز بینی استخوانی استفاده کنید، حتما مشخص کنید که به بینی عروسکی علاقه دارید یا طبیعی!

به طور کلی، روشی که برای جراحی بینی استخوانی مورد استفاده قرار می‌گیرد، عبارت است از:

·        جراحی بینی استخوانی به روش باز

انجام این عمل زیبایی به صورت بسته، معمولا بیشتر برای افرادی استفاده می‌شود که خواهان انجام عمل بینی استخوانی عروسکی هستند؛ چرا که جراح با ایجاد چند برش در ناحیه پره‌های بینی، می‌تواند به راحتی به تمام غضروف‌های بینی دست پیدا کرده و تغییرات لازم را اعمال نماید. بنابراین، مهمترین مزیت جراحی بینی استخوانی به روش باز را می توان تسلط کامل جراح جهت اجرای تغییرات لازم، بیان کرد.

·        جراحی بینی استخوانی به روش بسته

جراحی بینی استخوانی به روش بسته، معمولا برای افرادی استفاده می‌شود که قصد کوچک کردن بینی استخوانی به روش طبیعی را دارند. همان طور که از اسم این روش مشخص است، جراحی به صورت کاملا بسته و بدون ایجاد برش‌های مختلف انجام می‌شود.

در ادامه می توانید تعدادی از نمونه کارهای دکتر نجف بیگی را مشاهده کنید:

نمونه کار جراحی بینی استخوانی شماره ی 1
نمونه کار جراحی بینی استخوانی شماره ی 2
نمونه کار جراحی بینی استخوانی شماره ی 6

تفاوت جراحی بینی استخوانی و بینی گوشتی در چیست؟

همانطور که گفتیم، بینی‌های استخوانی معمولا پوست نازک دارند و دارای برآمدگی در روی بینی هستند. اما بینی‌های گوشتی، در قسمت تحتانی دارای پوست ضخیم‌تری نسبت به ناحیه فوقانی می‌باشند. بنابراین، روشی که برای جراحی این دو بینی استفاده می‌شود، بسیار متفاوت از یکدیگر است. در مدل عمل بینی استخوانی، هدف از بین بردن انحراف و برآمدگی روی بینی و در نهایت کوچک کردن آن است. در حالی که در بینی گوشتی، غضروف زیادی از بینی فرد تراشیده نمی‌شود، مگر آنکه درخواست بیمار یک مدل بینی عروسکی باشد.

در مدل عمل بینی استخوانی، هدف از بین بردن انحراف و برآمدگی روی بینی و در نهایت کوچک کردن آن است

کاندیدای مناسب برای جراحی بینی استخوانی چه کسانی هستند؟

  • نه تنها در رابطه با جراحی بینی استخوانی بلکه در رابطه با جراحی سایر بینی ها نیز، سن یکی از مهمترین فاکتورهایی است که باید به آن توجه شود؛ چرا که افرادی که هنوز سن بلوغ را به طور کامل رد نکرده‌اند، احتمال اینکه شاهد تغییراتی در ظاهر بینی شان باشد، وجود دارد. بنابراین، افرادی کاندیدای مناسب انجام جراحی بینی استخوانی هستند که سن بلوغ را رد کرده و بینی آنها فرم نهایی خود را پیدا کرده است.

علاوه بر فاکتور سن که از اهمیت زیادی برخوردار است، افرادی که یکی از موارد زیر را مد نظر دارند، می‌توانند به انجام جراحی بینی استخوانی فکر کنند:

  • افرادی که از شکل، اندازه یا زاویه بینی خود ناراضی بوده و خواهان تغییری طبیعی در چهره خود هستند.
  • افرادی که بینی خیلی بزرگ یا کوچک داشته و خواهان ایجاد برقراری تناسب بین بینی و سایر قسمت های صورتشان هستند.
  • برطرف کردن مشکلات تنفسی و گرفتگی بینی.
  • افرادی که بینی پهنی از نمای رو به رو دارند و قصد دارند با کوچک کردن بینی استخوانی به روش طبیعی این مشکل را برای همیشه حل کنند.

برای مثال نمونه های زیر را که دکتر آرش نجف بیگی عمل کرده اند، مشاهده کنید:

نمونه کار جراحی بینی استخوانی شماره ی 5
نمونه کار جراحی بینی استخوانی شماره ی 6

علل برآمدگی روی بینی چیست؟

با توجه به اینکه بینی استخوانی پوست نازکی دارد، نواقص و ایرادهای ساختاری بینی، خیلی مشهودتر از بینی‌های گوشتی می‌باشد. برآمدگی روی بینی، یکی از همین ایرادات مشهود می‌باشد. به طور کلی، برآمدگی روی سطح بینی می‌تواند بنا بر یکی از دلایل زیر باشد:

  • عوامل ارثی:

    شکل ظاهری بینی شما، تا حد زیادی برگرفته از خصوصیات چهره‌ی پدر و مادرتان است. بنابراین، تا زمان سن بلوغ، مشخص خواهد شد که بینی شما تا چه اندازه به پدر یا مادرتان رفته است. در نتیجه اگر پدر و مادر شما بینی استخوانی به همراه برآمدگی داشته باشند، شانس اینکه شما هم بینی استخوانی با همان نوع برآمدگی را داشته باشید، زیاد است.

  • عوامل محیطی:

    بسیاری از افرادی که خواهان عمل بینی استخوانی طبیعی هستند، متاسفانه به دلیل یک سانحه طبیعی که در بچگی یا بزرگسالی‌شان رخ داده است، دچار برآمدگی در سطح بینی شده‌اند. برخی از این سوانح طبیعی عبارت هستند از: ضربه در حین انجام ورزش، تصادف، ضربه دست و …

همچنین می توانید در مورد جراحی بینی گوشتی اطلاعات کسب کنید.

راه حل از بین بردن قوز بینی استخوانی چیست؟

آیا شما هم جز آن دسته از کسانی هستید که احساس می‌کنید، بینی شما از نمای رو به رو خیلی پهن و بزرگ به نظر می‌رسد؟ آیا از نمای جلویی بینیتان رضایت ندارید؟ اگر پاسخ این سوالات مثبت است، نگران نباشید؛ چرا که با جراحی بینی استخوانی می‌توانید این مشکل را برای همیشه رفع کنید و دیگر نیاز به استفاده از روش های مختلف کانتورینگ، جهت کوچک کردن بینی استخوانی نخواهد بود.

خوشبختانه در حال حاضر افراد می‌توانند از انواع راه حل از بین بردن قوز بینی استخوانی برای تغییر شکل ظاهری بینی خود به صورت طبیعی ترین شکل ممکن بهره ببرند. روش های مختلفی که برای عمل بینی استخوانی طبیعی استفاده می‌شوند، عبارت هستند از:

روش Osteotome در جراحی بینی استخوانی

در صورتی که هدف از انجام جراحی بینی استخوانی، کوچک کردن آن باشد، از تکنیکی به نام osteotomy استفاده می‌شود. در این روش، جراح با توجه به مهارت و تجربه ای که دارد، چند شکستگی کوچک و البته کنترل شده در استخوان های داخلی بینی ایجاد می‌کند. تا از این طریق، ظاهر بینی را باریکتر جلوه دهد.

Osteotome یکی از رایج ترین روش های موجود جهت انجام عمل بینی استخوانی طبیعی است. Osteotome، یک قلم جراحی است که برای برش استخوان اضافی از زیر پوست مورد استفاده قرار می‌گیرد. بنابراین، در صورتی که جراح به اندازه کافی تجربه و مهارت داشته باشد، می‌تواند به راحتی برآمدگی سطح بینی را برش داده و کوچک کردن بینی استخوانی به روش طبیعی را به بهترین شکل ممکن انجام دهد.

بعد از این که میزان استخوان و غضروف اضافی، از سطح بینی برداشته شد، جراح با استفاده از یک rasp، تغییرات مورد نیاز برای سایر قسمت های بینی را اعمال می‌کند.

روش Osteotome در جراحی بینی استخوانی

عمل بینی استخوانی طبیعی با روش osteotomy چگونه انجام می شود؟

همان طور که گفته شد، در این روش برای کوچک کردن بینی استخوانی به روش طبیعی، از روشی به نام osteotomy استفاده می‌شود. هدف اصلی در این روش درمان، ایجاد چند شکستگی یا برش در سطح استخوان بینی می‌باشد که با استفاده از آنها، راحتتر می‌توان موقعیت فعلی استخوان بینی را تغییر داد.

نکته ای که در رابطه با این مدل عمل بینی استخوانی وجود دارد، این است که قبل از اجرای این روش، پلی بینی در حد مورد نیاز تراش داده می‌شود. حتی اگر برجستگی بینی شما قبل از انجام جراحی بینی استخوانی نیز مشخص نباشد، جراح برای انجام عمل بینی استخوانی طبیعی حتما باید ابتدا این مرحله را پشت سر بگذارد.

آیا امکان برگشت برآمدگی بینی بعد از کوچک کردن بینی استخوانی به روش طبیعی وجود دارد؟

در برخی موارد، احتمال دارد که برآمدگی بینی به طور کامل در حین جراحی بینی استخوانی برطرف نشود. در این مواقع معمولا می‌توان با استفاده از برخی از روش های ترمیمی این مشکل را حل نمود. اما در رابطه با بازگشت برآمدگی بینی بعد از انجام جراحی باید گفت که این مسئله تقریبا غیر ممکن است. مگر اینکه شما به سن بلوغ نرسیده باشید و احتمال اینکه بینی شما رشد مجدد داشته باشد، وجود دارد. یا اینکه در اثر یک سانحه طبیعی، مجددا بینی شما دچار انحراف یا برآمدگی شود.

آیا درمان انحراف بینی با جراحی بینی استخوانی امکان پذیر است؟

یکی از سوالات رایج که در جلسات مشاوره پزشکی پرسیده می‌شود، این است که آیا می‌توان برای درمان انحراف بینی از جراحی بینی استخوانی استفاده کرد؟

جواب این سوال مثبت است؛ اما نکته‌ای که باید به آن اشاره شود، این است که رفع انحراف بینی به عنوان یکی از چالشی ترین جراحی‌های زیبایی در نظر گرفته می‌شود؛ چرا که پیدا کردن یک مسیر مستقیم برای قرار دادن بینی در جهت آن، یکی از سخت‌ترین مواردی است که جراح باید در طول انجام عمل به آن توجه داشته باشد.

مورد بعدی که جراح باید به آن توجه داشته باشد، این است که در این نوع جراحی نمی‌توان بیش از اندازه غضروف‌های بینی را برش داد؛ چرا که مقداری از استخوان‌های بینی باید برای تعیین حالت جدید بینی در دسترس باشد.

به خاطر داشته باشید که در این روش، بیش از آن که هدف بهبود زیبایی ظاهری بینی باشد، هدف درمان مشکلات این نوع بینی، مانند مشکل در تنفس است. بنابراین، برای درمان انحراف بینی با جراحی بینی استخوانی موارد زیر را مد نظر داشته باشید:

  • در صورتی که هدف شما از انجام جراحی بینی استخوانی بهبود سیستم تنفسی و برطرف کردن گرفتی بینی است، مدل عمل بینی استخوانی شما، سپنتروینوپلاستی (Septo-rhinoplasty) خواهد بود.
  • در صورتی که علاوه بر بهبود عملکرد سیستم تنفسی، می‌خواهید ظاهر بینیتان را نیز تغییر داده و زیباتر کنید، باید بدانید که جراحی بینی استخوانی شما فوق العاده مشکل خواهد بود.
  • عمل بینی استخوانی طبیعی جهت رفع انحراف بینی، در صورتی که بنا به دلایل مادرزادی و یا تصادف و سانحه باشد، قابل انجام است.

میزان موفقیت عمل جراحی بینی استخوانی جهت رفع انحراف بینی چقدر است؟

با توجه به چالش‌هایی که در رابطه با این مدل عمل بینی استخوانی وجود دارد، یکی از سوالاتی که برای متقاضیان جراحی بینی استخوانی مطرح می‌شود این است که نتیجه جراحی بینی استخوانی برای رفع انحراف تا چه اندازه موفقیت آمیز است.

در پاسخ به این سوال باید گفت که نتیجه عمل بینی استخوانی طبیعی جهت رفع انحراف، به میزان مشکلات بینی بستگی دارد؛ اما بر اساس مطالعات انجام شده، حدود ۳۰ درصد از عمل‌هایی که برای رفع انحراف بینی انجام می‌شوند، با نتیجه خوبی همراه نیستند. اگر چه میزان این احتمال تا حد زیادی به تکنیک‌های مورد استفاده در جراحی بینی استخوانی و مهارت فوق تخصص جراحی پلاستیک، ترمیمی و سوختگی بستگی دارد. بنابراین، قبل از اینکه برای انجام این مدل عمل بینی استخوانی آماده شوید، حتما با چند پزشک جراح در این رابطه مشورت نمایید. صحبت‌های چند پزشک را با هم مقایسه کرده و در نهایت تصمیم نهایی را بگیرید.

فرم مناسب برای جراحی بینی مردان چیست؟

درخواست جراحی بینی استخوانی مردانه معمولا در بسیاری از مراجعه کنندگان مرد، مشترک است. با وجود آنکه بسیاری از زنان به دنبال عمل بینی استخوانی عروسکی می‌باشند، مردان به دنبال روشی جهت جراحی بینی استخوانی مردانه هستند؛ چرا که تغییر ظاهر ناگهانی و البته زیاد، مسئله‌ای است که برای بسیاری از مردان ناخوشایند است. به همین سبب، برای آنکه فرم مناسب برای جراحی بینی مردان تشخیص داده شود، بهتر است قبل از هر چیز با جراح خود مشورت نمایید. از او بخواهید که متناسب با سایر بخش‌های صورتتان، فرمی که برای بینی شما مد نظر دارد را بیان کند.

به طور کلی، در میان مردان، مشکلاتی نظیر قوز بزرگ، پهنی بینی، افتادگی نوک بینی، سوراخ‌های بیش از اندازه بزرگ و … رایج است. بنابراین، روشی که برای جراحی بینی استخوانی مردانه به کار برده می‌شود، با روشی که برای جراحی بینی زنان به کار برده می‌شود، تا حدی متفاوت است.

جراحی بینی استخوانی برای مردان چگونه است

به بینی های مردانه که توسط دکتر نجف بیگی عمل شده اند دقت کنید:

نمونه کار جراحی بینی استخوانی شماره ی 3
نمونه کار جراحی بینی استخوانی شماره ی 7

نازک بودن پوست بینی خوب یا بد!؟

یکی دیگر از رایج ترین سوالاتی که بسیاری از مراجعه کنندگان در جلسه مشاوره پزشکی از فوق تخصص جراحی پلاستیک، ترمیمی و سوختگی یا گوش و حلق و بینی دارند، این است که نازک بودن پوست بینی مزیت محسوب می‌شود یا عیب!

پاسخ این سوال، به هدف شما از انجام جراحی بستگی دارد. بنابراین، مزیت یا عیب این نوع پوست برای افرادی که قصد انجام عمل بینی استخوانی عروسکی را دارند با افرادی که قصد کوچک کردن بینی استخوانی به روش طبیعی را دارند، متفاوت است. همان طور که در ابتدای مقاله بیان کردیم، افرادی که قصد انجام عمل بینی استخوانی عروسکی را دارند، معمولا باید از روش جراحی به صورت باز استفاده کنند.

با توجه به این که در این روش برش های مختلفی ایجاد می‌شود، در صورتی که پوست، ضخیم و کلفت باشد، میزان ماندگاری جای زخم ها، بسیار بیشتر از حالتی است که پوست نازک باشد. بنابراین، میزان تورم و جای زخم با پوست نازک در عمل بینی استخوانی عروسکی بعد از جراحی، بسیار کم خواهد بود.

از طرف دیگر، پوست نازک باعث می‌شود که عیوب ظاهری بینی شما به وضوح قابل مشاهده باشد. بنابراین، در صورتی که به هر دلیلی، جراحی آن طور که باید پیش نرود، نتیجه نامطلوب قابل مشاهده است.

جراحی بینی استخوانی بدون عمل

جراحی بینی استخوانی بدون عمل یکی از موضوعات جدیدی است که بسیاری از جراحان به آن پرداخته‌اند. به خاطر داشته باشید که جراحی بینی استخوانی بدون عمل برای همه قابل استفاده نیست. چرا که اگر بینی فرد دچار انحراف باشد، نمی‌توان با استفاده از روش‌های موجود، این مشکل را حل کرد. در حال حاضر برای انجام جراحی بینی استخوانی بدون عمل از روش‌هایی مانند تزریق ژل و لیفت بینی با دستگاه‌های مختلف استفاده می‌شود که هیچ یک از آنها راه حل از بین بردن قوز بینی استخوانی به صورت قطعی نیستند. بنابراین، اگر به دنبال بهترین نتیجه هستید، سعی کنید فریب تبلیغات جراحی بینی استخوانی بدون عمل را نخورید!

به عنوان مثال، در روش جراحی بینی استخوانی بدون عمل و با استفاده از نخ، تنها بخشی از افتادگی بینی از طریق لیفتینگ جبران می‌شود. هرچند که انجام این کار موجب تحریک کلاژن و افزایش میزان تولید آن شده، اما در نهایت نتیجه ماندگاری نخواهد داشت. خصوصا اینکه مشکل پهنای بینی را به طور کامل حل نمی‌کند.

جراحی بینی استخوانی با لیزر

جراحی بینی استخوانی با لیزر یکی از پرجست‌‌جوترین مطالب در اینترنت است؛ چرا که بسیاری از افراد متقاضی کوچک کردن بینی استخوانی به روش طبیعی، خواهان کمترین میزان درد و خونریزی جهت انجام جراحی هستند. اما نکته‌ای که باید در این خصوص بیان کنیم این است که امکان کوچک کردن بینی استخوانی به روش طبیعی با استفاده از لیزر وجود ندارد! چرا که غضروف و استخوان‌های بینی با استفاده از لیزر کوچک نخواهند شد. پس فریب تبلیغات اینترنتی را نخورید!

مراقبت های قبل از جراحی بینی استخوانی

مراقبت های قبل از جراحی بینی استخوانی

برای این که از نتیجه عمل بینی استخوانی عروسکی یا طبیعی خود رضایت داشته باشید، مواردی که در ادامه بیان می‌کنیم را قبل از انجام جراحی بینی استخوانی به خاطر داشته باشید:

  • شرکت در جلسه مشاوره پزشکی اولین اقدامی است که قبل از گرفتن تصمیم نهایی باید انجام دهید. بسیاری از افراد درک درستی از این نوع جراحی و نتیجه واقعی آن ندارند که البته همین مسئله باعث می‌شود که از نتیجه جراحی راضی نبوده و در بیشتر موارد نیاز به انجام جراحی مجدد یا جراحی ترمیمی باشد. بنابراین، بهتر است که شما در چند جلسه مشاوره با جراح مورد نظر خود شرکت کنید. شرایطی که دارید را به طور کامل برای وی شرح داده و خواسته و انتظار خود از انجام جراحی بینی استخوانی را برای وی توضیح دهید. در این صورت، پزشک می‌تواند مطابق با شرایط فعلی شما نظر داده و نتیجه نهایی و احتمالی را به شما نشان دهد.
  • در صورتی که بعد از شرکت در جلسه مشاوره، هنوز هم راه حل از بین بردن قوز بینی استخوانی را جراحی می‌دانستید، نوبت به مرحله بعدی می‌رسد. در این مرحله، شما باید در یک سری آزمایشات کلی شرکت کنید تا شرایط جسمانی و البته روحی شما برای انجام این جراحی بررسی شود. شاید برایتان جالب باشد که بدانید برخی از افراد تنها بر اساس احساسات تصمیم به انجام این جراحی گرفته و بعد از انجام عمل، به دلیل ظاهر جدیدی که پیدا می‌کنند، دچار افسردگی می‌شوند! بنابراین، خود را چه از لحاظ جسمانی و چه از لحاظ روانی قبل از انجام جراحی آزمایش کنید.
  • مطلع کردن پزشک از شرایطی که دارید، وظیفه اصلی شما است. بنابراین، در صورتی که داروی خاصی مصرف می‌کنید، قبلا جراحی خاصی کرده‌اید و یا بیماری خاصی دارید یا داشته‌اید، حتما پزشک را در جریان قرار دهید. تمامی این موارد می‌تواند در نتیجه نهایی جراحی تاثیرگذار باشد.
  • در صورتی که از داروهای رقیق کننده استفاده می‌کنید، ۲ هفته قبل از انجام جراحی، مصرف آن‌ها را قطع کنید. این نوع داروها می‌توانند در حین جراحی باعث از دست رفتن حجم زیادی خون از شما شده و روند جراحی را مختل کنند. اگر به هر دلیلی قادر به قطع آن‌ها نیستید، با پزشک مربوطه مشورت کنید.
  • مصرف سیگار و دخانیات، از دو هفته قبل از جراحی بینی استخوانی، ممنوع! مصرف این مواد باعث می‌شود که خون شما آلوده شده و دوره نقاهت شما طولانی‌تر شود. بنابراین اگر نمی‌خواهید تا چندین هفته شاهد کبودی بعد از جراحی باشید، قطع مصرف این مواد را فراموش نکنید.
  • به دلیل اینکه تا چند روز بعد از انجام جراحی، قادر به حمام کردن نیستید، حتما روز قبل از جراحی حمام کنید.
  • ۸ ساعت قبل از انجام جراحی، غذا نخورید. خوردن غذا به همراه بیهوشی در حین جراحی می‌تواند مشکلاتی برای شما ایجاد کند.
  • در صورتی که خانم هستید، آرایش خود را قبل از انجام جراحی به طور کامل پاک کنید. در صورتی که آقا هستید، اصلاح ریش و سبیل را فراموش نکنید.

مراقبت های بعد از جراحی بینی استخوانی

  • وجود تورم، کبودی و درد بعد از انجام جراحی بینی استخوانی، طبیعی است. برای کاهش این ۳ مورد، پزشک داروهایی برای شما تجویز می‌کند که باید به موقع و به طور کامل مصرف شوند.
  • به این دلیل که احتمال دارد مقداری خون در حین جراحی در بینی شما باقی مانده باشد، بعد از انجام جراحی به طور مرتب بینی خود را با محلول مناسب، شستشو دهید.
  • در هنگام دراز کشیدن، دو بالش زیر سر خود قرار دهید. به گونه ای که سر بالاتر از تنه قرار گیرد.
  • مصرف دخانیات و سیگار را تا دو هفته بعد از جراحی به تعویق بیاندازید. مصرف این مواد منجر به طولانی شدن دوره نقاهت شما می‌شوند.
  • تا چند وقت بعد از انجام جراحی، از رفتن به محیط‌های شلوغ پرهیز کنید. مراقب باشید که هیچ جسمی با بینی شما برخورد نکند.
  • تا حد امکان از سرماخوردگی دوری کنید! در صورت عطسه و سرفه نیز باید دهان خود را باز کنید تا از فشار آوردن به بینی جلوگیری شود.
  • ۳ هفته بعد از انجام جراحی می‌توانید ورزش کنید. البته بهتر است که زمان دقیق را از پزشکتان با توجه به شرایطی که داشته اید، جویا شوید.

چسب زدن به بینی بعد از انجام جراحی بینی استخوانی

بعد از انجام جراحی، چسبی مخصوص برای مدت ۴ هفته به بینی شما جهت ترمیم زخم‌ها زده می‌شود. شما می‌توانید یک الی ۲ بار در هفته به پزشکتان مراجعه کرده و این چسب ها را عوض کنید. توجه داشته باشید که ممکن است در جراحی بینی گوشتی، این مدت زمان طولانی‌تر است.

لازم به ذکر است که تعویض چسب بینی بعد از انجام جراحی توسط خود شخص هم امکان پذیر است. البته اگر به خوبی با روند انجام این کار آشنا بوده و هنگام انجام این کار فشار زیادی به بینی وارد نکند!

عوارض جراحی بینی استخوانی چیست؟

هر عمل زیبایی عوارض جانبی منحصر به خود را دارد، خصوصا اگر توسط یک فرد ماهر و باتجربه انجام نشود. جراحی بینی استخوانی نیز از این ماجرا مستثنی نیست.

برخی از رایج‌ترین عوارض این جراحی عبارت هستند از:

  • درد بعد از عمل:

    در عمل بینی استخوانی عروسکی و کوچک کردن بینی استخوانی به روش طبیعی، به دلیل تراشیده شدن استخوان و غضروف‌های بینی، بعد از انجام جراحی، درد زیادی در ناحیه بینی خود احساس خواهید کرد. اگر داروهای مسکنی که توسط پزشک تجویز شده است را به صورت مرتب مصرف نمایید، معمولا این درد تنها برای مدت کوتاهی با شما همراه خواهد بود.

  • ورم:

    یکی از رایج‌ترین عوارض جراحی از نوع مدل عمل بینی استخوانی، ورم در نواحی بینی و چشم بیمار است. این تورم در روزهای ابتدایی جراحی تا دو هفته بعد از آن بسیار شدید می‌باشد. البته لازم به ذکر است که این ورم تا ۶ ماه بعد از جراحی به صورت جزئی نیز قابل مشاهده است. به همین علت است که نتیجه نهایی جراحی و میزان موفقیت آمیز بودن آن معمولا بعد از ۶ ماه تا یک سال مشخص می‌شود.

  • کبودی:

    کبودی یکی دیگر از عوارض غیر قابل اجتناب است که میزان آن به شرایط بیمار و البته روشی که برای جراحی آن استفاده شده، بستگی دارد. بنابراین، ممکن است میزان کبودی در افرادی که عمل بینی استخوانی عروسکی انجام داده با افرادی که کوچک کردن بینی استخوانی به روش طبیعی را انجام داده‌اند، متفاوت باشد. رفع این کبودی که معمولا در اطراف بینی و دور چشم قابل مشاهده است، ۱۰ روز زمان می‌برد.

  • تنگی نفس و خر خر کردن:

    در صورتی که جراح به اندازه کافی مهارت نداشته باشد، احتمال اینکه به سیستم تنفسی شما آسیب وارد کند، وجود دارد.

سایر عوارض این جراحی عبارت هستند از:

  • تهوع
  • خونریزی از بینی
  • اسهال
  • سرگیجه
  • جوش های پوستی
  • ضربان قلب بالا

بهترین جراح بینی استخوانی در تهران

یکی از مهمترین عوامل در کسب نتیجه مطلوب از عمل بینی استخوانی عروسکی یا طبیعی، جراحی است که مسئولیت انجام این کار را به عهده دارد. با توجه به اینکه بینی نه تنها از نظر زیبایی بلکه از نظر سیستم تنفسی، نقش مهمی در صورت ایفا می‌کند، باید برای انجام این جراحی به دنبال بهترین جراح بینی استخوانی در تهران و یا شهرهای دیگر باشید.

چرا که هر گونه اشتباهی در روند انجام این جراحی نه تنها تناسب ظاهری شما را به هم می‌ریزد، بلکه باعث مشکلاتی از قبیل تنگی نفس و خر خر کردن نیز می‌شود. پس برای انتخاب بهترین جراح، تحقیق کرده و از نمونه کارهایش دیدن کنید. در صورتی که بتوانید با افرادی که نزد پزشک منتخب شما این جراحی را انجام داده‌اند، صحبت کنید، بسیار بهتر می‌توانید تصمیم بگیرید؛ چرا که دیگر مطمئن هستید در هیچ یک از نمونه کارها از فتوشاپ کمک گرفته نشده است!

هزینه جراحی بینی استخوانی چقدر است؟

هزینه جراحی بینی استخوانی به عوامل مختلفی بستگی دارد. بنابراین، نمی‌توان نرخ معینی برای انجام این جراحی زیبایی تعیین کرد. برخی از این عوامل عبارت هستند از:

  • جراحی که مسئولیت انجام کوچک کردن بینی استخوانی به روش طبیعی یا عمل بینی استخوانی عروسکی را به عهده دارد. مسلما هر چه توانمندی و تجربه جراح در این زمینه بیشتر باشد، هزینه ای که باید پرداخت کنید نیز بیشتر خواهد شد.
  • روش انجام جراحی، یکی دیگر از مواردی است که در هزینه نهایی تاثیر دارد. بنابراین، هدفتان از انجام جراحی بینی استخوانی را به وضوح برای جراح مشخص کنید.
  • مطب و مرکزی که در آن جراحی را انجام می‌دهید، در هزینه ها تاثیرگذار است؛ چرا که تجهیزات جانبی که برای انجام جراحی استفاده می‌شوند، در کیفیت نتیجه عمل موثر است. پس به دنبال مرکزی باشید که از جدیدترین و بهترین ابزار موجود جهت انجام جراحی استفاده می‌کنند.
  • نوع بیهوشی که برای انجام جراحی، متناسب با شرایط جسمانی شما مورد استفاده قرار می گیرد.

بنابراین، در صورتی که قصد دارید از هزینه جراحی بینی استخوانی به صورت دقیق مطلع شوید، می‌توانید در یک جلسه مشاوره پزشکی شرکت کرده و سوالات خود را از جراح و دستیارانش بپرسید؛ چرا که تنها در این صورت می‌توان قیمت تقریبا دقیقی از هزینه ها در اختیار شما قرار داد.

جمع بندی

جراحی بینی استخوانی یکی از عمل‌های زیبایی سخت در نظر گرفته می‌شود؛ چرا که مهارت و تجربه فوق تخصص جراحی پلاستیک، ترمیمی و سوختگی در شکل‌دهی و فرم‌دهی بینی، نقش مهمی ایفا می‌کند. هر چند که نازک بودن پوست در این نوع بینی ها به نوعی مزیت محسوب می‌شود، اما در مواردی که نتیجه دلخواه نبود، می‌تواند یک عیب باشد. بنابراین، در صورتی که به دنبال روشی جهت کوچک کردن و از بین بردن قوز بینی هستید، حتما به دنبال یک پزشک با تجربه باشید.

جدیدترین مقالات

مقالات مرتبط

فهرست