درمان ترک‌های پوست و سیاهی دور چشم با کربوکسی تراپی

کربوکسی تراپی
جوانسازی صورت

شاید کمتر کسی باشد که به زیبایی اهمیت ندهد. امروزه زیبایی صورت و بدن به یکی از اصلی‌ترین دغدغه‌های فکری زنان و مردان تبدیل شده است. یکی از اصلی‌ترین عناصر زیبایی، به خصوص در بانوان، پوست است. پوست با گذر زمان و یا به علت حوادث مختلف می‌تواند تحت تاثیر قرار گرفته و شکل و ظاهر اولیه خود را از دست بدهد. با گذشت زمان و پیشرفت تکنولوژی، روش‌های گوناگونی برای ترمیم آسیب‌دیدگی‌های پوست ابداع شد. این روش‌ها، طیف گسترده‌ای از جراحی تا داروها و پمادهای مختلف را پوشش می‌دهد که هر کدام به شیوه‌ای به بازسازی بافت‌های آسیب‌دیده و یا پیر پوست کمک می‌کنند.

کربوکسی نام دیگر گاز دی اکسید کربن و یا همان CO2 است. کربوکسی تراپی به فرآیند تزریق گاز CO2 به زیر پوست برای درمان چین و چروک گفته می‌شود. خواستگاه کربوکسی تراپی کشور فرانسه است که از سال ۱۹۳۰ تاکنون با تزریق گاز CO2 به دنبال درمان چین و چروک پوست بدن بوده است. خوب است بدانید پیش از بکارگیری این روش برای درمان چین و چروک، از تزریق گاز CO2 برای درمان بیماری‌های عروقی استفاده می‌شده است.

نحوه عملکرد CO2 در بدن

گاز کربن دی اکسید، گازی غیر سمی است که در هر دم و بازدم انسان تولید شده و از طریق ریه‌ها از بدن خارج می‌شود. در فرآیند کربوکسی تراپی، پس از تزریق گاز CO2 در ناحیه مشخص، پس از آن‌که میزان گاز CO2 از میزان مجاز عبور کند، سیستم بدن انسان این موضوع را به کمبود اکسیژن نسبت داده و به همین سبب، جریان خون در ناحیه تزریق گاز CO2 افزایش پیدا می‌کند. با افزایش روند خون‌رسانی، میزان سوخت‌و‌ساز و رسیدن مواد مغذی به ناحیه تزریق‌شده، بیشتر شده و همین موضوع موجب درمان چین و چروک پوست و یا دیگر موارد پوستی می‌شود.

چه کسانی کاندیداهای مناسبی برای کربوکسی تراپی هستند؟

استفاده از کربوکسی تراپی در نواحی بدن

مناطق اطراف پلک، صورت، گردن، باسن، پشت دست‌ها و پاها نقاطی هستند که تزریق گاز CO2 تاثیر بسیار خوبی بر آن‌ها دارد. به طور کلی، افرادی که به مشکلات پوستی و فیزیکی زیر دچار هستند، کاندیداهای مناسبی برای کربوکسی تراپی می‌باشند:

  • افرادی تیرگی دور چشم دارند؛
  • افرادی که ترک‌های پوستی ناشی از چاقی و یا حاملگی دارند؛
  • افرادی چروک‌های صورت و دور چشم دارند؛
  • بیماران دارای زخم‌های عروقی
  • بیماری های ایسکمیک اندام تحتانی (عارضه ناشی از نرسیدن اکسیژن به مغز)
  • شل شدگی و افتادگی پوست
  • افراد خواهان جوانسازی پشت دست، دکلته و گردن
  • برطرف کردن خطوط ریز دور دهان و خط خنده

لازم به ذکر است از کربوکسی تراپی علاوه بر درمان چین و چروک، در مواردی همچون کنترل ریزش مو و یا کاهش درد و اسپاسم عضلانی در ورزش نیز استفاده می‌شود.

روند کربوکسی تراپی

در روند درمان بوسیله تزریق گاز CO2، مراحل یکسانی طی می‌شود اما واکنش قسمت‌های مختلف بدن به گاز CO2 متفاوت است. دستگاه کربوکسی تراپی دارای مخزن گاز CO2ای است که برای تزریق استفاده می‌شود. میزان خروجی و سرعت گاز برای قسمت‌های مختلف بدن متفاوت است که توسط پزشک کنترل شده و از این بابت جای هیچ‌گونه نگرانی نیست. روند کربوکسی تراپی برای بیماران گوناگون مختلف است، چند روند رایج‌ به شرح زیر هستند:

کربوکسی‌تراپی برای تیرگی دور چشم

با تزریق گاز کربن‌دی‌اکسید به مناطق تیره شده دور چشم، باعث افزایش خون‌رسانی به این منطقه شده و رنگ دور چشم را بهبود می‌بخشد. هر چند، ماندگاری این روش برای دور چشم دائمی نبوده و پس از حدود ۶ الی ۱۰ ماه، اثر خود را از دست می‌دهد.

کربوکسی‌تراپی برای ترک‌های پوست

ترک‌های ایجادشده پس از زایمان و یا ترک‌های بدن افراد چاق، یکی دیگر از دلایل مراجعه افراد به مطب های انجام کربوکسی‌تراپی است. برای انجام این‌کار، پس از تزریق گاز کربن‌دی‌اکسید، اکسیژن و مواد مغذی بیشتری به ناحیه آسیب‌دیده رسیده و موجب بهبود ترک‎‌ها خواهد شد.

کربوکسی‌تراپی برای لاغری

از کربوکسی‌تراپی برای لاغری هم استفاده می‌شود! پس از تزریق گاز کربن‌دی‌اکسید به نواحی دارای چربی مقاوم، گاز به اسیدکربنیک تبدیل می‌شود. گاز اسیدکربنیک قابلیت آزاد کردن سلول‌های چربی را دارد. هر چند، استفاده از کربوکسی تراپی در زیبایی بسیار فراگیرتر است.

چند جلسه برای تزریق گاز دی اکسید کربن نیاز است؟

تعداد دفعات لازم جهت تزریق برای افراد مختلف متفاوت است. معمولا قسمتی از بدن که قرار است عمل تزریق در آن انجام شود، میزان آسیب پوستی و … همگی بر تعداد جلسات تاثیر دارند. به صورت کلی، بین ۴ الی ۱۰ جلسه تزریق با فواصل زمانی یک الی دو هفته نیاز است. در بعضی از درمان‌ها، برای ماندگاری نتیجه تزریق، سالانه فرآیند تزریق را تکرار می‌کنند.

عوارض کربوکسی تراپی

شاید تاکید مجدد بر این نکته که بدن خود تولیدکننده گاز CO2 است، بتواند قدری نگرانی افرادی که خواهان انجام کربوکسی تراپی هستند را کاهش دهد. مقدار گاز تزریق‌شده در هر لحظه، توسط پزشک کنترل می‌شود و بدن، خود، مازاد گاز را دفع می‌کند. خوب است بدانید حتی در صورت ورود این گاز به خون نیز، خطر جدی شما را تهدید نخواهد کرد.

با وجود کم خطر و کم عوارض بودن این روش، موارد زیر، گزارشاتی است که از عوارض کربوکسی تراپی وجود دارد:

  • میزان کمی درد در محل تزریق و ورم موقتی این ناحیه شایع‌ترین این موارد است. همچنین، در موارد بسیار محدود، امکان کبودی محل تزریق نیز وجود دارد که تمامی این موارد پس از مدتی از بین خواهد رفت.
  • ورم نیز یکی دیگر از مواردی است که به عنوان عوارض کربوکسی تراپی مطرح می‌شود. اگرچه ورم در محل تزریق برای تمام افراد به وجود نمی‌آید، اما در صورت رخ دادن این موضوع، جای نگرانی است. به طور معمول تورم ناشی از تزریق گاز کربن‌دی‌اکسید ظرف مدت ۴۸ ساعت از بین می‌رود.

نتایج، ماندگاری و مراقبت های بعد از کربوکسی تراپی

پیش از انجام کربوکسی تراپی، پزشک متخصص جراحی پلاستیک و زیبایی، با ارائه مشاوره، تعداد جلسات لازم را برای شما مشخص می‌کند. عواملی همچون ناحیه تزریق و میزان آسیب پوست و … بر تعداد جلسات موثر هستند.

نتایج تزریق عموما بین ۴ الی ۶ ماه ماندگاری دارد. البته با انجام مستمر و دائم تزریق، می‌توان به نتایج طولانی‌تر و کامل‌تری دست پیدا کرد.

همانطور که پیش‌تر گفته شد، کربوکسی تراپی عوارض خاصی نداشته و نیاز به مراقبت ویژه‌ای نیز ندارد، اما با همه این تفاسیر، نیاز است تا از رفتن به حمام و استخر، همچنین، سونا و جکوزی به مدت ۴۸ الی ۷۲ ساعت پس از تزریق خودداری نمایید.

آیا کربوکسی تراپی برای همه بی‌خطر است؟

پیشتر اشاره کردیم این روش که برای درمان چروک‌های پوستی استفاده می‌شود، روشی تقریبا بی‌خطر و بدون مشکل است، اما با این‌حال، معدود افرادی هستند که بهتر است از این روش استفاده نکنند. افراد دارای سابقه بیماری‌های زیر بهتر است قید تزریق گاز دی اکسید کربن را بزنند:

  • بیماران مبتلا به نارسایی کلیه
  • بیمارانی که تحت درمان دیالیز قرار دارند
  • خانم‌هایی که باردار هستند
  • افراد مبتلا به بیماری‌های مغزی
  • افراد مبتلا به بیماری‌های خونی همچون تالاسمی
  • بیماران سرطانی تحت درمان شیمی‌درمانی

هزینه کربوکسی‌تراپی

عوامل متعددی بر میزان هزینه انجام عمل کربوکسی تراپی تاثیر دارند. برای مثال، تعداد جلساتی که برای رفع تیرگی دور چشم نیاز است با میزان جلسات مورد نیاز برای رفع ترک‌های شکم برابر نیست و یقینا هزینه یکسانی هم نخواهند داشت. پیش از انجام کربوکسی‌تراپی، پزشک متخصص زیبایی در جلسه مشاوره، تعداد دفعات تزریق و میزان هزینه را برای شما به طور کامل شرح خواهد داد.

جمع بندی

در این مقاله به طور کامل درباره کربوکسی تراپی صحبت شد. این روش در عصر امروز بسیار بیشتر از زمان گذشته مورد استفاده قرار می‌گیرد. مزایای گوناگون کربوکسی تراپی و کم خطر بودن آن باعث شده است تا بتواند برای انجام بسیاری از فرآیندهای پزشکی مثل لاغری یا ترمیم جای زخم مورد توجه پزشکان قرار بگیرد. در کربوکسی تراپی، از دی اکسید کربن برای افزایش جریان خون و کلاژن سازی در سطح پوست استفاده می‌شود این روش اولین بار در فرانسه مورد توجه قرار گرفته است و امروزه می‌توان از آن برای انجام خدمات پزشکی دیگری مثل کاهش تعرق در بدن نیز استفاده کرد.

ورود دی اکسید کربن به سطح پوست، آسیبی به بدن وارد نمی‌کند و با کوچک‌ترین عوارضی همراه نیست. اما سوخت و ساز سلول‌های زیر سطح پوست افزایش پیدا کرده و به این ترتیب پوست لیفت و جوان می‌شود. بسیاری از افراد می‌توانند کاندیدای مناسبی برای کربوکسی تراپی باشند. به عنوان مثال، افرادی با تیرگی دور چشم یا چربی تجمع یافته در ناحیه غبغب، می‌توانند این فرایند را انجام دهند. این روش ممکن است با عوارض محدودی مثل تورم، التهاب و کبودی همراه باشد که بعد از گذشت چند روز از بین می‌رود.

آیا کربوکسی تراپی نوعی مزوتراپی است؟
عوارض کربوکسی تراپی چیست؟
آیا کربوکسی تراپی برای درمان سلولیت نیز انجام می ‌شود؟
هزینه هر جلسه کربوکسی تراپی چقدر است؟
آیا کربوکسی تراپی نوعی مزوتراپی است؟

بله، کربوکسی تراپی در میان یکی از شاخه‌های مزوتراپی قرار می‌گیرد و با تزریق کربن دی اکسید انجام می‌شود.

عوارض کربوکسی تراپی چیست؟

تاکنون عارضه خاصی مبنی بر انجام فرآیند کربوکسی تراپی مشاهده نشده است. ولی ممکن است پوست تا حدودی متورم و کبود شود.

آیا کربوکسی تراپی برای درمان سلولیت نیز انجام می ‌شود؟

بله، افرادی که برای درمان سلولیت در جلسات کربوکسی تراپی شرکت می‌کنند، باید تا ۲۴ الی ۴۸ ساعت از رفتن به استخر خودداری کنند.

هزینه هر جلسه کربوکسی تراپی چقدر است؟

هزینه جلسات کربوکسی تراپی به عوامل مختلفی بستگی دارد و ممکن است بین ۲۰۰ تا ۵۰۰ هزار تومان متغیر باشد.

جدیدترین مقالات

مقالات مرتبط

فهرست