یکی از شاخصه های زیبایی صورت ، داشتن گونه هایی برجسته و خوش فرم میباشد. امروزه این نوع چهره ها بیشتر مورد توجه قرار گرفته و مورد پسند عامه مردم میباشد. برای این منظور میتوان از چندین روش استفاده نمود که برخی از طریق بی حسی قابل انجام هستند و برخی نیاز به جراحی و بیهوشی در اتاق عمل دارند . روشهای غیر جراحی شامل تزریق فیلرها (پرکننده ها) به این ناحیه صورت میباشد. مثل انواع ژلهای هیالورونیک اسید که برندهای مختلفی از انها در بازار موجود است . دقت داشته باشید که متاسفانه برندهای چینی ژلها که غیراستاندارد هم هستند دربازار ایران موجود میباشد و توسط افرادی غیر متخصص استفاده میشود که میتواند عوارض جبران ناپذیری را به دنبال داشته باشد.پس در انتخاب پزشکمتخصص ومتعهد در این زمینه کاملا دقت کنید. دیگر روش غیرجراحی که از طریق بی حسی موضعی قابل انجام است ،تزریق چربی برای ناحیه گونه ها به منظور حجیم کردن انهاست. این روش ، روشی بی خطر بوده و از چربیهای ناحیه ای از بدن استفاده میشود که تراکم چربی مناسبی دارد. مزیت این روش در بی خطر و بیعارضه بودن آن است . ونیز مهم تر از همه ، اینکه یکی از مواد مغذی پوست چربی میباشد و همزمان با افزایش سن در واقع غدد چربی تحلیل میروند و به مرور روندافزایش چروکها در پوست تسریع میشود. با تزریق چربی ما ماده مغذی پوست را از طریق بی حسی به پوست میرسانیم و در واقع همزمان با حجیم کردن گونه، جوانسازی پوست صورت فرد را هم محقق کردیم. دیگر پرکننده ها نیز برای ناحیه گونه در بازار موجود است مثل کلاژن ها که البته با استقبال کمتری مواجه شده است.
روش جراحی برای حجیم کردن گونه ها،استفاده از پروتزها ست که در دو نوع مختلف موجود هستند. پروتز های سیلیکونی پروتزهای پورکس پروتز های سیلیکونی بافتی نرم و ژله طوردارند وبرای افرادی که بافت نرم گونه ندارند یا بافت نرم گونه هایشان کم حجم است مناسب است. پروتز های پورکس بافت سخت و استخوانی طوری دارند و برای افرادی که استخوان گونه صاف و کوچکی دارند مناسب است. پروتزها از طریق برشهای کوچکی از داخل دهان در گونه ها تعبیه میشود و مزیت اصلی و مهم این روش در این است که هیچ جای بخیه و اسکاری در سطح پوست صورت نخواهید دید. دوره نقاهت این عملها کوتاه هست ونیاز به استراحت خاصی ندارد. زیبایی حق شماست فقط در انتخاب جراح فوق تخصص خود کاملا دقت و توجه داشته باشد تا برای یک عمر از نتایج زیبایی بخش این جراحیها لذت ببرید.
حجیم کردن گونه
روش های جراحی متعددی برای افزایش حجم گونه ها وجود دارد که عبارتند از:
پیوند چربی یا انتقال چربی (که از چربی های خود فرد استفاده می شود) یا استفاده از ایمپلنت های جامد گونه. گزینه های غیر جراحی استفاده از پرکننده های تزریقی مانند ژل ها برای افزایش حجم گونه است.
بعضی از افراد با بالا رفتن سنشان گونه هایشان تحلیل می رود و این باعث ناراحتیشان شود.
سادگی جراحی صورت و هزینه نسبتا کم استفاده از ایمپلنت های چهره باعث شده است که از آنها به عنوان یک راه حل زیبایی مناسب استفاده شود.
روش های مختلفی برای زیبا سازی چهره یا همان چهره سازی وجود دارد. که عبارتند از:
تزریق چربی (انتقال چربی از مناطق دیگر به گونه) و یا استفاده از ایمپلنت های جامد. گزینه غیر جراحی نیز استفاده از پرکننده ها یا همان فیلر های تزریقی برای افزایش حجم گونه ها است.
حجیم کردن گونه ها معمولا با روش های دیگر مانند جراحی چانه ترکیب می شود.
ایمپلنت های مورد استفاده می تواند از مواد مختلف ساخته شود. پر مصرف ترین ماده، سیلیکون جامد است. علاوه بر این، گزینه محبوب دیگر، پلی اتیلن متخلخل با چگالی بالا است. که به عنوان Medpor به فروش می رسند، و ePTFE پلی تترافلوواتو اتیلن که بیشتر به عنوان Gore-Tex شناخته می شود.
هر دو Medpor و ePTFE موادی هستند، که ادغام بهتر بافت استخوان را به پایه سیلیکونی جامد فراهم می کند.
برای جراحی گونه معمولا از داخل دهان برش ایجاد میشود و ایمپلنت ها را به محل قرار می دهد. روش دیگر این است که یک برش خارجی در نزدیکی چشم داشته باشیم، اما اکثر بیماران این روش را انتخاب نمی کنند، زیرا می تواند یک زخم قابل رویت ایجاد کند.
با این حال، برش داخل دهان،خطر ابتلا به عفونت را بیشتر می کند، زیرا دهان حاوی باکتری های بیشتری است.
جراحی پروتز گونه معمولا تحت بیهوشی عمومی یا بیهوشی موضعی انجام می شود و حدود یک تا دو ساعت طول می کشد. و مدت زمان نقاهت این عمل معمولا حدود ده روز می باشد.
روش تزریق به گونه یک روش کم خطر تر و ارزان تر از روش جراحی است. یک ماده مانند اسید هیالورونیک و یا Restylane یا Juvederm را می توان به ناحیه گونه تزریق کرد.
تمام جراحی ها درجات مختلفی از خطرات و عوارض را به همراه دارند.
پس از عمل جراحی گونه، ممکن است مشکلات زیر برای شما رخ دهد:
- درد خفیف یا ناراحتی در محل عمل برای چندین روز
- تورم و کبودی
- التهاب یا خارش زخم ها
- مشکل صحبت کردن یا لبخند زدن به مدت چند هفته
- کاهش موقتی توانایی حرکت دهان و لب ها
برخی از عوارض احتمالی ایمپلنت های صورت عبارتند از:
- واکنش آلرژیک به بیهوشی
- خونریزی یا عفونت
- بی حسی موقت یا دائمی در موضع عمل
- عفونت اطراف ایمپلنت
البته باید از آنتی بیوتیک ها برای جلوگیری از عفونت، بعد از عمل استفاده شود. همچنین از نوار و پانسمان برای محافظت زخم ها و جلوگیری از عفونت استفاده می شود.
حرکت کردن ایمپلنت، که نیاز به عمل جراحی مجدد دارد.
البته این فهرست کامل نیست. یعنی با توجه به تاریخچه یا شیوه زندگی شما، ممکن است عوارض خاص دیگری بروز کند. پس حتما قبل از جراحی با جراح خود صحبت کنید.
هر گونه خونریزی، درد شدید یا علائم غیر معمول را حتما به جراح خود گزارش دهید.
مراقبت از خود پس از عمل ایمپلنت صورت را جدی بگیرید، و تمام دستورالعمل ها راجع به مراقبت از زخم ها را، حتما رعایت کنید.
درد و تورم ممکن است برای چند هفته طول بکشد.
از هرگونه ضربه وارده به زخم ها اجتناب کنید ، حتی آنها را خودتان ماساژ ندهید.
در صورت وجود زخم در دهان خود، حتما دستورالعمل جراحانتان را در مورد بهداشت دهان دنبال کنید، به عنوان مثال، ممکن است به شما توصیه شود از یک دهانشویه به جای مسواک استفاده کنید.
تا زمانی که زخم دهان شما بهبود یابد، از خوردن غذاهای سفت خوداری کنید.
احتمال دارد که جراح، برای چند روز یا چند هفته پس از عمل فعالیت های شما را محدود کند. ولی معمولا بعد از یک هفته می توانید به کار و دیگر فعالیت های عادی خود بازگردید.
جراحی گونه معمولا به صورت سرپایی انجام می شود. ولی گاهی، برای اطمینان از آسایش شما، نیاز به بیهوشی عمومی دارید.