جراحی همزمان لیفت و پروتز سینه (پروتزپکسی)

جراحی همزمان لیفت و پروتز سینه
جراحی زیبایی سینه

جراحی لیفت و پروتز سینه ها به صورت همزمان چیست؟چرا سینه‌ها پایین آمده و آویزان می‌شوند؟ در چه مواردی می‌توان پروتزپکسی را با کاشت انجام داد؟ از چه نوع پروتزهایی می‌توان استفاده کرد و جای زخم موجود در لیفت و پروتز سینه چگونه درمان می‌شود؟
در این مقاله به صورت کامل به این سوال ها پاسخ داده شده است پس همراه ما باشید .
موضوعات مورد بحث در این مقاله:

سینه‌های همه زنان از این مواد تشکیل شده است: غده، چربی و پوست؛ بنابراین، آنچه که سینه یک فرد را از دیگران متمایز می‌کند، درصد وجودی هر یک از این سه مؤلفه است. به عنوان مثال، سینه‌هایی وجود دارد که غده و چربی زیادی دارند و بالعکس.
غده عنصری است که وزن آن بیشتر از چربی است. به همین دلیل، سینه‌ای که غده بیشتری از چربی دارد، با گذر زمان تمایل به کاهش وزن خواهد داشت. همچنین، میزان پوستی که ساختار سینه را تشکیل می‌دهد نیز تعیین کننده است؛ زیرا با توجه به میزان پوستی که دارید، سینه تمایل به آویزان شدن یا سفت بودن دارد و میزان و شکل افتادگی سینه بر پایه میزان پوستی که در سینه وجود دارد، تعیین می‌شود. عناصر و رباط‌هایی در ناحیه سینه وجود دارد که به نگه داشتن آن کمک می‌کند که این عناصر به نوع پوستی که پستان دارد ارتباط می‌یابد؛ بنابراین، می‌توان گفت سینه‌هایی که پوست نازک دارند، بیشتر و سریع‌تر از سینه‌هایی که پوست ضخیم‌تر دارند، افتادگی پیدا کرده و شل می‌شوند.
این اتفاق در دوران حاملگی و شیردهی شدت می‌گیرد و سینه‌ها زودتر از حالت طبیعی دچار افتادگی می‌شوند. هورمون‌های مرتبط با حاملگی و شیردهی، باعث افزایش اندازه غده در سینه می‌شوند و همین امر باعث می‌شود که وزن آن افزایش یابد و به ناچار بعداً دچار افتادگی شود.

برای اطلاع از دیگر جراحی های سینه ، می توانید مقالات عمل پروتز سینه و لیفت سینه را مطالعه کنید

عادات بد در زنان نیز باعث می‌شود که سینه‌ها چه قبل از عمل و چه بعد از عمل زودتر دچار افتادگی شوند. بیشتر خانم‌ها از سینه بندی استفاده می‌کنند که برای اندازه سینه آن‌ها مناسب نیست؛ مناسب نبودن سینه‌‍بند یا سوتین می‌تواند باعث ایجاد ضعف در ساختار سینه‌ها شود. سینه بند مناسب باید بدون فشار آوردن به سینه‌ها از این ناحیه محافظت کند.
یکی دیگر از عادت‌های بد که باعث افتادگی زودرس سینه‌ها می‌شود، استعمال سیگار است. استعمال سیگار بر خاصیت ارتجاعی پوست و به ویژه پوست حساس سینه‌ها تأثیر می‌گذارد؛ بنابراین، باعث افتادگی و چروک شدن سینه‌ها می‌شود. علاوه بر این، سیگار کشیدن باعث کاهش میزان کلاژن در پوست شده و بر گردش خون تأثیر می‌گذارد.
موضوع دیگری که بر وضعیت درست سینه زنان تأثیر می‌گذارد، نوسانات وزنی است که باعث از دست رفتن خاصیت ارتجاعی پوست می‌شود. نوسانات وزنی، چربی بدن را دچار اختلال می‌کند و در نتیجه، چربی‌های سینه نیز دچار کاهش یا افزایش بی‌مورد می‌شوند. بهتر است که از طریق یک رژیم متعادل وزن خود را کنترل کنید. در مواردی از این دست، لیفت و پروتز سینه یا پروتزپکسی برای پر کردن شکاف باقیمانده از چربی یک راه حل مناسب به شمار می‌رود.
یکی دیگر از عواملی که می‌تواند تأثیر منفی در سینه‌ها بگذارد، قرار گرفتن در معرض مستقیم خورشید، بدون محافظت در برابر آفتاب است. ناحیه سینه از مناطقی در بدن به شمار می‌رود که مستقیماً پرتوهای خورشید را دریافت می‌کند و همین امر باعث می‌شود پوست دچار سوزش و چین و چروک شود.

از جمله عمل‌های جراح

چرا به پروتزپکسی نیاز داریم ؟

سینه‌ها از جمله جذابیت‌های ظاهری بانوان محسوب می‌شوند و داشتن سینه‌های بد فرم می‌تواند در کاهش اعتماد به نفس آن‌ها مؤثر باشد. داشتن سینه‌های بد فرم باعث می‌شود افراد نتوانند برخی از لباس‌های مورد علاقه خود را بپوشند و در حالت‌های مختلف احساس عدم رضایت داشته باشند؛ بنابراین، حل این مشکل و بازسازی سینه می‌تواند به افزایش روحیه بانوان کمک شایانی کند.

روش‌های مختلفی برای ترمیم و بازسازی سینه وجود دارد که هر کدام نسبت به نیازهای موجود در فرد مورد استفاده قرار می‌گیرد. برخی از افراد نیاز به کوچک شدن و لیفت سینه دارند، برخی دیگر تنها نیاز به سفت شدن و بالا آمدن سینه‌ها دارند و برخی برای رسیدن به فرم ایده آل باید از لیفت و پروتز سینه استفاده کنند.
ماستوپکسی یا لیفت سینه یکی از راه‌حل‌های پزشکی برای بازسازی سینه است. در برخی از افراد لازم است که ماستوپسی همراه با بزرگ کردن سینه انجام شود تا سینه‌ها به فرم ایده آل خود برسند؛ بنابراین، لیفت و پروتز سینه به همراه هم می‌توانند درمانی مناسب برای ایجاد فرم مناسب برای بانوان باشند.

مقاله عمل کوچک کردن سینه را از دست ندهید.

چه کسانی از لیفت و پروتز سینه استفاده می‌کنند؟

لیفت و پروتز سینه معمولاً در سه نوع بیمار انجام می‌شود. در ادامه، انواع مختلف سینه که بیمار به واسطه شکل و ظاهر آن می‌تواند برای درمان به جراحی لیفت سینه روی آورد را بررسی می‌کنیم:

• درجه اول: پتوز متوسط؛ در این درجه، نوک سینه کمی افتاده و قسمت بالای سینه بزرگ‌تر از قسمت پایینی دیده می‌شود. برای این نوع از سینه‌ها باید از لیفت و پروتز سینه و برداشتن قسمتی از ناحیه پوستی استفاده شود.
• درجه دوم: پتوز پیشرفته؛ در این حالت نوک پستان بین ۱ تا ۲ سانتیمتر از سینه پایین‌تر قرار گرفته است. برای درمان این نوع از سینه‌ها باید از پوست سینه به حالت عمودی برداشته شود و با لیفت و پروتز سینه، آئرولا (قسمت رنگی دور پستان) بالاتر قرار گیرد.
• درجه سوم: سینه کاملا افتاده؛ این شکل از سینه شامل افتادگی خود سینه، پایین بودن آئرولا و نوک سینه است. شکل سینه‌ها کاملا به سمت پایین بوده و معمولا با افزایش سن شدت بیشتری پیدا می‌کند.
• شبه پوستی یا Pseudoptosis؛ در این نوع از افتادگی سینه که شدیدترین آن‌ها است، نوک سینه‌ها ۴ سانتی متر پایین‌تر از سینه‌ها قرار گرفته است. برای درمان این نوع از افتادگی سینه باید از روش برش T به صورت معکوس استفاده شود.
هر یک از این سه نوع پتوز ناشی از دلایل یا عادات مختلفی است که در بالا ذکر شد.
عمل جراحی لیفت سینه یا جراحی زیبایی سینه از جمله عمل‌های جراحی کم خطر به شمار می‌رود؛ اما باید نهایت احتیاط در انجام آن‌ها صورت گیرد؛ بنابراین، برای انجام این نوع جراحی‌ها باید به پزشک متخصص و ماهر مراجعه کرد. علاوه بر این، مطبی که عمل در آن صورت می‌گیرد نیز اهمیت فراوانی دارد.
در ادامه، درباره شرایطی که بیمار باید قبل و بعد از عمل مورد توجه قرار دهد، صحبت خواهیم کرد.

دریافت پرتوهای خورشید مستقیم روی ناحیه سینه

زخم‌های حاصل از لیفت و پروتز سینه

زخم‌های ایجادشده پس از انجام عمل جراحی زیبایی سینه به عوامل مختلفی بستگی دارد که هر کدام از آن‌ها ممکن است باعث ایجاد زخم‌های بزرگ‌تر یا کوچک‌تر در ناحیه سینه شوند:

– میزان برش پوست

قطعا میزان برش پوست در سینه‌ها، مهم‌ترین عاملی است که بر ماندگاری زخم تأثیر می‌گذارد. اگر میزان پوست برداشته‌شده زیاد باشد، قطعا میزان برش در ناحیه سینه بیشتر بوده و جای زخم‌ها بزرگ‌تر و ماندگارترند.

– استفاده از پروتز ایمپلنت سینه

استفاده از پروتز در روند جراحی زیبایی سینه می‌تواند بر میزان ماندگاری زخم‌ها مؤثر باشد. البته این بار این موضوع مثبت بوده و هر چه سینه‌ها بزرگ‌تر باشد، احتمالا میزان زخم‌هایی که دیده می‌شوند، کمتر خواهد بود.

– موقعیت آئرولا و نوک پستان

هر چه این دو مؤلفه در ناحیه پایین‌تری قرار گرفته باشند، طول برشی که برای اصلاح آن‌ها باید ایجاد شود، بیشتر خواهد بود و به همین واسطه زخم‌های حاصل از جراحی زیبایی سینه هم بزرگ‌تر خواهند بود.

– میزان چربی که باید از بین برود

میزان برش‌های ایجادشده در سینه و زخم‌های حاصل از آن، بیشتر به میزان برش پوست بستگی دارد؛ اما میزان چربی از دست‌رفته در سینه هم می‌تواند تا حدودی در این موضوع تأثیرگذار باشد.
مراقبت از زخم‌ها برای جلوگیری از باقی ماندن جای آن بسیار حیاتی است؛ بنابراین، با برخی از روش‌های پیشگیری و درمان می‌توان میزان زخم‌های باقی مانده را کاهش داد.
استفاده از کرم و روغن، خصوصاً کرم‌های سیکاتاریزن و روغن گلاب توصیه می‌شود. همچنین، تکه‌های مختلفی از سیلیکون وجود دارد که به زخم‌ها می‌چسبد، فشار مداوم وارد می‌کند و ظاهر آن‌ها را به میزان قابل توجهی بهبود می‌بخشد.
همچنین، سیگار کشیدن در طول بهبودی پس از جراحی زیبایی سینه توصیه نمی‌شود؛ زیرا دخانیات سم‌های مختلفی دارند که مانع روند بهبود زخم‌ها یا اخلال در اکسیژن رسانی به خون می‌شوند. به همین دلایل توصیه می‌شود بعد از عمل لیفت و پروتز سینه سیگار نکشید.
همچنین، داشتن یک رژیم غذایی مناسب می‌تواند به بهبود هر چه سریع‌تر زخم‌ها کمک کرده و روند بهبودی را تسریع کند.

ارزیابی قبل از عمل لیفت و پروتز سینه

مشاوره قبل از عمل فرصتی برای درک اهداف حاصل از جراحی لیفت سینه و آناتومی بیمار است و به بیمار کمک می‌کند تا یک روند درمانی مناسب را انتخاب کند. پزشک معالج باید از بیماران سؤال کند که دلیل تصمیم آن‌ها برای عمل جراحی چیست؟ آیا اندازه سینه دچار مشکل است یا شکل آن‌ها یا هر دو؟ این اطلاعات می‌تواند به پزشک کمک کند تا بهترین روش درمانی را به بیمار توصیه کند و تشخیص دهد که لیفت یا پروتز سینه به تنهایی کافی هستند یا لیفت و پروتز سینه (پروتزپکسی) باید هم‌زمان انجام شود.

در بسیاری از موارد ممکن است معاینات پزشک با دلایل مطرح‌شده از سوی بیمار مطابقت نداشته باشد. پزشک معالج باید با دادن اطلاعات کافی به بیمار این زمینه را در وی ایجاد کند که راهکار درست کدام است و او را از نتایج عمل مطلع سازد. علاوه بر این، پزشک باید سوابق پزشکی بیمار را به دقت مورد بررسی قرار دهد؛ بنابراین، بیماران باید پرونده پزشکی خود را نزد وی برده و شرح حال تمام بیماری‌های مربوط به سینه و بیماری‌های قلبی-عروقی را گزارش دهند.

در مرحله معاینات قبل از جراحی، وزن بیمار باید مشخص شود. همچنین، برای تعیین شکل و اندازه سینه، بیمار و پزشک هر دو باید تصمیم بگیرند. بیمار براساس سلایق خود و پزشک براساس تخصص به یک شکل خاص از سینه می‌رسند که نتیجه عمل جراحی خواهد بود.

در صورتی که فرد قبلا عمل جراحی زیبایی سینه انجام داده باشد، باید پرونده پزشکی آن عمل مورد بررسی پزشک قرار گیرد. براساس زخم‌های موجود در سینه هم می‌توان به نتایجی از چگونگی عمل جراحی قبلی به دست آورد. برای جراحی‌های ترمیمی این موضوع حائز اهمیت است که بدانیم مبدا و دلیل مشکل به وجود آمده کجا بوده است.

ارزیابی قبل از عمل لیفت و پروتز سینه

آنالیز سینه

معاینه جسمی باید شامل ارزیابی شاخص توده بدنی (BMI) و اندازه‌گیری سینه باشد. این‌ها شامل عرض، فاصله استرن تا نوک سینه، فاصله نوک سینه تا پهلوها، قطر آئرولا و فاصله بین سینه‌ها می‌شود. نرم افزار تصویربرداری سه بعدی به عنوان روشی جدید برای به دست آوردن این اندازه‌گیری‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد. عکس‌برداری از بیمار از زاویه‌های مختلف نیز ابزار مناسبی برای بررسی اندازه‌ها و شکل سینه است. اغلب اوقات شکل آناتومی و عدم تقارن موجود در آن در یک عکس نسبت به آینه برای بیمار بیشتر دیده می‌شود.

ارزیابی عدم تقارن از جمله اندازه، شکل، موقعیت سینه و شکل آئرولا باید به همراه بیمار انجام شود. عدم تقارن ممکن است نیاز به اصلاح داشته باشد یا بعد از عمل، مخصوصا اگر پروتز سینه هم انجام شود، ممکن است پایدار باقی مانده و بیشتر دیده شود.

اینکه سینه‌ها به چه شکلی در قفسه سینه قرار گرفته‌اند، فاصله آن‌ها از هم چقدر است و در حالت عادی در چه وضعیتی قرار می‌گیرند، باید مورد بررسی قرار گیرد. قرار گرفتن بیمار در حالت طاق باز می‌تواند باعث شود تا پزشک به درستی شکل سینه‌ها را تشخیص دهد. همچنین، شکل سینه‌ها از بغل هم اهمیت زیادی دارد. برخی از مشکلات عدم تقارن و تو رفتگی‌ها در سینه از زاویه کناری قابل مشاهده است.

بیمار باید با پزشک در مورد مسائل مختلفی از جمله شکل سینه‌ها بعد از عمل، میزان ماندگاری یا پایداری آن، خطرات و مسائل پس از عمل، نحوه بهبودی و زمان لازم برای آن و سایر مسائل صحبت کند. داشتن اطلاعات کافی برای بیماران می‌تواند آن‌ها را برای انجام عمل جراحی سینه آماده کند.

عوامل مؤثر در عمل پروتزپکسی

در تمام عمل‌های جراحی، سه رکن اساسی برای موفقیت و دستیابی به نتیجه مورد نظر وجود دارد: بیمار، جراح و مرکز درمانی. اگر هر سه این مؤلفه‌ها همان‌طور که باید عمل کنند، نتیجه رضایت‌بخش خواهد بود. بیمار باید از قوای جسمی مناسبی برخوردار باشد و دستورالعمل‌های قبل و بعد از عمل را به دقت اجرا کند. مرکز پزشکی مورد نظر هم باید از نظر تجهیزات وضعیت مناسبی داشته باشد تا در صورت لزوم در هنگام عمل از آن‌ها استفاده شود. مورد بعدی انتخاب جراح مناسب است.

انتخاب جراح مناسب برای لیفت و پروتز همزمان سینه

اینکه چطور یک جراح مناسب برای خود انتخاب کنیم، کار آن‌چنان سختی نیست. با توجه به رزومه جراح و پرسیدن یک سری از سؤالات می‌توان به این اطمینان دست یافت که پزشک مورد نظر، مهارت کافی برای انجام عمل پروتزپکسی را دارد یا خیر.

شما به عنوان بیمار باید سوابق پزشکی جراح خود را بررسی کنید و ببینید که چه میزان از عمل‌های جراحی سینه او با موفقیت انجام شده و چه میزان از آن‌ها نیاز به جراحی‌های ترمیمی داشته‌اند؟ همچنین، باید بدانید که آیا جراح شما تا الان عمل لیفت و پروتز سینه را به طور هم‌زمان انجام داده یا خیر؟ دیدن آلبوم عکس‌های قبل و بعد از بیماران مراجعه‌کننده نزد پزشک می‌تواند برای شما اطمینان خاطر بیشتری ایجاد کمد. علاوه بر این، می‌توانید از پزشک معالج سؤال‌های مختلفی درباره وضعیت خود، بهترین روش برای جراحی، میزان طول درمان و بهبودی، دستورالعمل‌های لازم قبل و بعد از عمل و سایر موارد، بپرسید تا اطمینان حاصل کنید که پزشک شما در زمینه پروتزپکسی مهارت کافی را دارد.

روش جراحی پروتزپکسی

روش‌های جراحی سینه در گذشته محدود به برداشتن پوست سینه بود و به این وسیله اندازه سینه‌ها به حالت نرمال می‌رسید؛ اما در این حالت دیده می‌شد که پس از چند وقت برخی از مسائل مانند افتادگی و… ایجاد می‌شود. به همین سبب، روش‌های مدرنی برای جراحی زیبایی سینه ابداع شد که به وسیله آن‌ها میزان برگشت‌پذیری سینه به حالت گذشته به حداقل رسید.

روش های انجام پروتزپکسی

Periareolar Mastopexy

ماستوپسی های پرایارئولار می‌تواند در بیماران مبتلا به پتوز درجه یک یا دو یا عدم تقارن نوک سینه مورد استفاده قرار گیرد. می‌توان از آن برای بالا بردن نوک سینه به اندازه حداکثر ۲ سانتی متر استفاده کرد. شکل معمول این نوع از جراحی بیضی شکل بوده و ناحیه اطراف آئرولا را تحت شعاع قرار می‌دهد. در برخی موارد هم از برش‌های هلالی شکل برای این نوع از جراحی استفاده می‌شود.

از جمله فواید ذکر شده در این روش، می‌توان به پنهان کردن جای زخم آئرولا اشاره کرد. با این حال، Periareolar Mastopexy پوست را به صورت الگوی متمرکز جدا می‌کند و این موضوع می‌تواند منجر به صاف شدن قسمتی از سینه شود.

Mastopexy عمودی

در این روش، برش سینه از ناحیه اطراف آئرولا شروع شده و به سمت پایین ادامه پیدا می‌کند. از این روش می‌توان برای تمامی درجه های پتوز سینه استفاده کرد. روش برش عمودی از جمله روش‌های محبوب در جراحی زیبایی سینه به حساب می‌آید.
همچنین، در روش Hall-Findlay که شبیه به برش عمودی انجام می‌شود، قسمتی از بافت موجود در سینه برداشته شده و سینه به سمت بالا هدایت می‌شود. از آن جا که در این روش می‌توان از پروتز برای بزرگ کردن و شکل دادن سینه استفاده کرد، برش‌ها به صورتی انجام می‌گیرد که ایمپلنت سینه را بتوان در ناحیه مورد نظر قرار داد.

الگوی هوشمند

این روش که به T برعکس هم مشهور است، برای اولین بار در سال ۱۹۵۰ برای ورم سینه مورد استفاده قرار گرفت اما بعدها با پیشرفت علم دچار تغییر و تحولاتی شد. برش‌ها در این الگو اطراف آئرولا شروع شده و مانند روش عمودی به سمت پایین گسترش یافته و در زیر سینه‌ها خاتمه می‌یابد. این تکنیک بیشترین میزان اسکار را نسبت به سایر روش‌ها دارد.

پروتز سینه چیست؟

پروتز یا ایمپلنت سینه اصطلاحا به یک قطعه خارجی گفته می‌شود که در درون سینه قرار گرفته و شکل آن را بازسازی می‌کند. این پروتز معمولا از جنس سیلیکونی است که در یک پاکت از جنس فوم پلی یورتان قرار گرفته است.

انواع پروتز سینه کدامند؟پروتز سینه در شکل و اندازه‌های مختلفی وجود دارد که هر کدام از آن‌ها برای افراد مختلفی مناسب هستند. اندازه پروتز استفاده‌شده برای هر فرد به مسائل مختلفی بستگی دارد. اول از همه باید دید بیمار چرا باید از پروتز سینه استفاده کند؟ آیا راه دیگری برای درمان وی وجود دارد یا نه؟ پس از اطمینان از اینکه هم خود بیمار با آگاهی کامل برای انجام پروتز سینه آگاهی دارد و هم پزشک، نیاز وی به انجام جراحی زیبایی سینه را تائید کرده، باید اندازه مناسب سینه با توجه سلیقه بیمار و تخصص پزشک انتخاب شود.

بیمار با توجه به آنچه که دوست دارد، فرمی از سینه را برای خود انتخاب می‌کند، پزشک با توجه به تخصص خود به بیمار اعلام می‌کند که فرم و اندازه سینه‌ای که او انتخاب کرده مناسب است یا نه. مناسب بودن فرم و اندازه سینه به مسائل زیادی از جمله وزن و قد بیمار، شرایط جسمانی، سن، نوع پوست، اندازه قفسه سینه و… بستگی دارد.

بنابراین، با توجه به این موضوع پروتز مورد نظر، انتخاب شده و طی یک عمل جراحی در سینه قرار داده می‌شود. در برخی از موارد، قبل از قرار دادن پروتز باید ابتدا پوست بدن به میزان کافی کشش قرار گرفتن پروتز مورد نظر را داشته باشد؛ بنابراین، اول یک پروتز بادکنک‌شکل در سینه قرار می‌گیرد و هر هفته به آن محلول آب نمک تزریق می‌شود. با بزرگ‌تر شدن این بادکنک پوست ناحیه سینه هم کشیده شده و آماده پذیرفتن پروتز دائمی می‌شود. ادامه تزریق‌ها بستگی به اندازه سینه انتخابی فرد دارد. پس از یک تا شش هفته که این روند انجام شد، طی یک عمل بادکنک برداشته شده و پروتز دائمی در سینه قرار خواهد گرفت.

دلیل انجام پروتز سینه

پروتز سینه معمولا به دو علت زیبایی یا ترمیمی مورد استفاده قرار می‌گیرد. استفاده از پروتز برای زیبایی مشخصا به سبب ایجاد تقارن در سینه‌ها و ایجاد شکل مناسب در آن انجام می‌گیرد؛ اما برخی از بیماران به دلایل مختلفی قسمت و یا کل سینه خود را از دست داده‌اند. بیمارانی که سرطان سینه داشته و سینه آن‌ها تخلیه شده است از جمله کسانی هستند که می‌توانند از پروتز سینه ترمیمی استفاده کنند.

پروتز سینه معمولا به دو علت زیبایی یا ترمیمی انجام میشود.

چه نوع پروتزی برای چه فردی مناسب‌تر است؟

با توجه به پیشرفت علم و تکنولوژی روش‌های مختلفی برای انجام عمل بزرگ کردن سینه یا پروتز سینه وجود دارد. با توجه به این مسئله بسیاری از بیماران دچار سردرگمی می‌شوند که چه پروتزی برای آن‌ها بهترین گزینه است؟ در این مرحله، نقش پزشک معالج پررنگ‌تر می‌شود. بیماران در موارد مختلفی می‌توانند حق انتخاب داشته باشند که از جمله آن‌ها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

– نوع پر کردن

استفاده از کاشت نمکی، سیلیکونی یا بافت سخت سیلیکونی می‌تواند جزو انتخاب‌های شما باشد. هیچ کدام از این موارد گزینه‌های ایده آل برای شما نیستند و هر کدام نقاط ضعف و قوت خود را دارند. برخی از آن‌ها نقاط قوت مهم تری دارند و در صورت توافق پزشک شما می‌توانید از این نوع پروتز برای خود استفاده کنید.

– شکل و فرم

به طور کلی، پروتز سینه به دو دسته گرد و پروتز سینه اشکی تقسیم بندی می‌شود. بیشتر ایمپلنت‌ها به صورت گرد اجرا می‌شوند، اما برخی از آن‌ها نیز به صورت شیب‌دار مورد استفاده قرار می‌گیرند. این بستگی به سلیقه شما دارد که بخواهید چه نوع سینه‌ای داشته باشید. پروتز سینه اشکی شکل طبیعی‌تری دارد و به همین دلیل ممکن است بیشتر مورد استفاده قرار بگیرد. در پروتز سینه اشکی قسمت بالایی سینه حجم کمتری نسبت به قسمت پایین دارد و به همین دلیل به شکل اشک دیده می‌شود. پروتز سینه اشکی برای افرادی که دوست دارند شکل طبیعی سینه‌ها بعد از انجام عمل جراحی زیبایی سینه باقی بماند، مناسب است.

– دید از کنار

معمولا پزشک معالج شما با توجه به استانداردهای موجود در این امر به شما کمک خواهد کرد. این مورد به این موضوع مربوط می‌شود که سینه از کجا و با چه حجمی شروع شود تا زیبایی خود را حفظ کند. معمولا به دلیل افتادگی سینه، کسانی که برای لمینت سینه مراجعه می‌کنند، فرم سینه باید از کمی بالاتر آغاز شود.

– اندازه

هر کدام از سینه‌ها می‌توانند به اندازه ۱۵۰ تا ۸۰۰ سی سی بزرگ‌تر شوند. امکان تفاوت در میزان بزرگ‌تر شدن هر کدام از سینه‌ها باعث می‌شود تا افرادی که سینه‌های نامتقارن دارند، به وسیله پروتز سینه به سینه‌های متقارن دست پیدا کنند. میزان بزرگ شدن سینه بستگی به سلیقه شخصی شما، توصیه پزشک و اندازه سینه فعلی شما دارد. همچنین، اینکه شما از پروتز گرد یا پروتز سینه اشکی استفاده می‌کنید هم در اندازه سینه شما موثر خواهد بود.

همه گزینه‌های بالا که مطرح شد بهتر است با مشورت متخصص جراحی زیبایی اندام ماهر و با تجربه انتخاب شود؛ زیرا معمولا راه برگشت از آنچه انجام داده‌اید، به همین راحتی نیست و نیاز به صرف وقت و هزینه دارد و همچنین بار دیگر باید جراحی روی شما انجام شود.

همچنین برای اطلاعات بیشتر درباره پروتز سینه و شیردهی این مقاله را از دست ندهید.

لیفت سینه چیست؟

Mastopexy کلمه اختصاصی برای آنچه که معمولاً تحت عنوان عمل جراحی بالا بردن سینه یا لیفت سینه بیان می‌شود، مورد استفاده قرار می‌گیرد. سینه بانوان در طول زندگی در معرض تغییر و تحولات پی در پی است که در واکنش به برخی از عوامل مانند ژنتیک، بارداری، کاهش یا افزایش وزن، مسائل هورمونی، شیردهی و… تشدید می‌شود.
در نتیجه این دلایل، سینه‌ها ظاهر طبیعی خود را از دست داده و کم کم این موضوع نمود پیدا می‌کند و باعث بد فرم شدن سینه‌ها می‌گردد. بازسازی سینه‌ برای بانوان یک عضو حیاتی به شمار می‌رود که بر جذابیت ظاهری نیز تأثیر زیادی دارد. بد فرم شدن سینه‌ها باعث کاهش اعتماد به نفس در بانوان خواهد شد.

لیفت سینه چیست؟

فرم بد سینه‌ها: عدم اعتماد به نفس

جراحی لیفت سینه یا ماستوپکسی یک عمل جراحی است که طی آن سینه‌هایی که افتادگی پیدا کرده‌اند، به محل بالاتری منتقل می‌شوند. جراحی لیفت سینه معمولا با کوچک‌تر شدن سینه‌ها همراه است؛ زیرا در روند بالا بردن سینه احتمالا پوست، چربی یا بافت سینه برداشته می‌شود. سینه‌ها به دلایل مختلفی که در ادامه توضیح می‌دهیم، دچار افتادگی می‌شوند. می‌توان از افتادگی سینه‌ها تا حدودی جلوگیری کرد، اما پس از ایجاد آن چه می‌توان کرد؟ به وسیله جراحی لیفت سینه می‌توان دوباره به آن‌ها شکل داد و اعتماد به نفس افراد را افزایش داد.

عمل جراحی بالا بردن سینه برای چه کسانی مناسب است؟

لیفت سینه یا بالا بردن سینه برای چند دسته از افراد کاملا مورد استفاده است:
– اگر سینه‌ها آویزان شده و حجم خود را از دست داده باشند.
– نوک سینه‌ها به سمت پایین افتادگی داشته باشد یا زیر چین‌های سینه قرار گرفته باشد.
– عدم تقارن در سینه‌ها دیده شود.
همچنین، لیفت سینه برای افرادی که در دوره بارداری یا شیردهی قرار دارند، اصلا مناسب نیست. زیرا ممکن است روند شیردهی دچار اختلال گردد.

مراقبت‌های بعد از عمل همزمان لیفت و پروتز سینه

به هر حال، روند لیفت و پروتز سینه جراحی است که با بیهوشی کامل همراه است؛ بنابراین، برای بهبود باید دوره نقاهتی طی شود. معمولا بیماران شب اول پس از عمل را در بیمارستان می‌گذرانند تا پزشک بتواند علائم آن‌ها را بررسی کند و همچنین، مراقبت‌های ویژه از بیماران به عمل آید؛ اما فردای عمل می‌توانند به خانه بازگردند. بهتر است چند روز یک نفر کمکی کنار آن‌ها باشد تا در انجام کارهای روزمره و برخی از کارهای شخصی کمک کند. در روزهای اول پس از عمل معمولا احساس درد، خارش و سوزش وجود خواهد داشت.

این علائم توسط داروهایی که پزشک برای بیمار تجویز کرده کاهش می‌یابد و پس از چند هفته به طور کامل از بین می‌رود. از جمله مواردی که باید پس از عمل مورد توجه قرار داد، روند سالم زندگی است. بهتر است از کشیدن سیگار و مصرف مشروبات الکلی خودداری کنید. در طول دوره نقاهت، از لباس‌های مناسب استفاده کنید که باعث حساسیت بیشتر ناحیه سینه نشود. حداقل یک هفته مرخصی بگیرید و در خانه به استراحت بپردازید؛ برخی از بیماران به دو هفته زمان برای استراحت در خانه نیاز دارند. در دوران پس از پروتزپکسی از انجام فعالیت‌های سنگین پرهیز کنید و آن‌ها را به تأخیر بیاندازید. از انجام ورزش‌های سنگین خودداری کرده و کم کم از هفته دوم و سوم با نرمش‌های آرام شروع کنید.

پس از جراحی زیبایی سینه با پزشک معالج خود در ارتباط باشید. کوچک‌ترین علائم به وجود آمده از جمله قرمزی و عفونت را به او گزارش دهید. همچنین، وی را در روند بهبودی خود قرار دهید. احتمالا پزشک شما توصیه خواهد کرد که از سینه بندهای مخصوصی برای دوره پس از عمل استفاده کنید. همچنین، به دستورالعمل‌های پزشک برای کاهش درد، از بین رفتن جای زخم‌ها و نگه داشتن فرم سینه‌ها توجه داشته باشید.

ارتباط با پزشک معالج پس از جراحی زیبایی سینه

هزینه لیفت و پروتز سینه چقدر است؟

همان‌طور که اشاره کردیم، پروتز سینه برای خانم‌ها به جهت افزایش حجم سینه انجام می‌شود. به‌طوری‌که پروتز در قسمت تحتانی بافت سینه و یا عضلات آن قرار می‌گیرد و باعث افزایش حجم می‌شود. طبیعتاً در این موارد شاید نتوانیم یک مبلغ دقیق را تعیین کنیم. عمل پروتز سینه برای هر شخصی متفاوت با شخص دیگر است. علاوه بر این، موارد دیگری نیز در تعیین قیمت پروتز سینه مؤثر هستند که در ادامه به معرفی برخی از آن‌ها می‌پردازیم.

  • استفاده از انواع پروتز: همان‌طور که می‌دانید، پروتز انواع و اقسام مختلفی دارد. استفاده از آن‌ها نیز براساس سلیقه افراد و البته تشخیص پزشک انجام می‌شود. هر کدام از این موارد نیز دارای قیمت خاصی هستند که شما باید آن را انتخاب کنید.
  • میزان افزایش حجم: اینکه شما تا چه حد قصد افزایش حجم سینه خود را دارید نیز در تعیین قیمت لیفت و پروتز سینه مؤثر است. طبیعتاً هرچه حجم پروتز سینه افزایش پیدا کند، قیمت عمل نیز به همان میزان افزایش پیدا خواهد کرد.
  • استفاده از محلول‌های مختلف: در بسیاری از موارد، پروتز و لیفت سینه از طریق ژل‌های مختلف انجام می‌شود. استفاده از ژل هزینه کمتری را برای شما در بر خواهد داشت. اما اگر از محلول‌های مختلف و پیشرفته در این زمینه استفاده کنید، هزینه پروتز افزایش پیدا خواهد کرد. انتخاب این موارد بر عهده شما و البته با مشورت پزشک انجام می‌شود.
  • میزان و درجه افتادگی سینه: یکی دیگر از پارامترهای تعیین قیمت پروتز و لیفت سینه افتادگی آن است. هر چقدر سینه شما افتاده‌تر باشد، نیاز به حجم بیشتری از پروتز دارد و همین مورد باعث تعیین قیمت پروتز سینه می‌شود.
  • پزشک متخصص و مطب: میزان تبحر و تخصص پزشکی که انتخاب می‌کنید، در قیمت نهایی تاثیرگذار است. همچنین، مطب یا بیمارستانی که عمل در آنجا صورت می‌گیرد، تجهیزات مورد استفاده و کادر پزشکیو … از عوامل موثر در هزینه عمل لیفت سینه می‌باشند.

در کل رقم مشخصی برای عمل لیفت و پروتز سینه نمی‌توان اعلام کرد و باید برای اینکار حتما از دکتری که انتخاب کردید، مشاوره دریافت کنید و قیمت نهایی را از ایشان بخواهید.

به یاد داشته باشید که هزینه های مراقبت، هزینه های آزمایشات قبل از عمل، داروها یا الزامات پزشکی که بعد از عمل تجویز می‌گردد را نیز در لیست هزینه هایتان بگنجانید.

مقاله جراحی لیفت سینه با لیزر از دست ندهید.

نتیجه گیری

لیفت و پروتز سینه یا پروتزپکسی برای افراد مختلفی که دچار افتادگی و کوچک شدن سینه هستند، مورد استفاده قرار می‌گیرد. این نوع از جراحی زیبایی سینه برای افرادی که هم‌زمان دو مشکل کوچک شدن سینه یا عدم تقارن آن‌ها از نظر شکل و اندازه و افتادگی سینه را دارند، مناسب است.

به وسیله عمل لیفت سینه افتادگی سینه‌ها از بین رفته و به بازسازی سینه کمک کرد. به وسیله پروتز هم عدم تقارن سینه‌ها در شکل و اندازه حل می‌شود و سینه‌ها اگر از حد لازم کوچک‌تر باشند، حجم بیشتری پیدا کرده و بزرگ‌تر از قبل خواهند شد.

در روند انجام عمل لیفت سینه با پروتز موارد مختلفی حائز اهمیت است که باید به آن‌ها توجه زیادی داشت. انتخاب جراح خوب یکی از مهم‌ترین مسائلی است که باعث می‌شود نتیجه جراحی زیبایی سینه مطابق آن چه بیمار انتظار دارد، باشد.

در عمل جراحی پروتز سینه، برش در کدام قسمت انجام می‌شود؟
آیا عمل پروتز سینه عوارض دارد؟
آیا با جراحی پروتز سینه، امکان شیر دادن وجود دارد؟
آیا پروتز سینه خطر ابتلا به سرطان را افزایش می‌دهد؟
آیا اثر پروتز برای همیشه ماندگار خواهد بود؟
در عمل جراحی پروتز سینه، برش در کدام قسمت انجام می‌شود؟

برای این کار معمولاً برش در قسمت‌های زیر سینه، دور سینه، قسمت‌های زیر بغل و دور ناف انجام می‌شود. معمولاً برش زیر سینه کاربرد بیشتری نسبت به سایر قسمت‌ها دارد.

آیا عمل پروتز سینه عوارض دارد؟

اگر شما در انتخاب پزشک خود دقت خوبی به خرج دهید، عمل پروتز سینه به هیچ عنوان عوارضی در پی نخواهد داشت؛ چرا که نوع عمل در این مورد بسیار تأثیرگذار است.

آیا با جراحی پروتز سینه، امکان شیر دادن وجود دارد؟

بله جراحی پروتز سینه به هیچ عنوان مانعی برای شیر دادن نخواهد شد و به راحتی می‌توانید این کار را انجام دهید.

آیا پروتز سینه خطر ابتلا به سرطان را افزایش می‌دهد؟

خیر، تحقیقات نشان داده است که پروتز سینه به هیچ عنوان سبب ابتلا به سرطان نخواهد شد و خطری در این مورد شما را تهدید نخواهد کرد.

آیا اثر پروتز برای همیشه ماندگار خواهد بود؟

خیر، عوامل بسیار زیادی مانند کهولت سن، افتادگی پوست و… سبب می‌شود تا اثر پروتز سینه کاهش پیدا کند. برای جلوگیری از این کار باید با پزشک خود مشورت کنید تا راه‌حل‌های مناسب را به شما ارائه کند.

برای آگاهی بیشتر ، با مشاوران ما در مطب دکتر آرش نجف بیگی تماس بگیرید. ما مشتاقانه شما را راهنمایی خواهیم کرد. همچنین می‌توانید یک جلسه مشاوره رایگان با دکتر نجف بیگی داشته باشید

جدیدترین مقالات

مقالات مرتبط

فهرست