تقویت مو به روش مزوتراپی
تقویت مو به روش مزوتراپی چیست و چرا خیلی از افراد به درمان ریزش مو و تقویت موی سر علاقه نشان میدهند؟
وقتی از زیبایی صحبت میکنیم، اغلب اوقات ذهنمان در لحظات اول به سمت زیبایی اجزای صورت و پوست، کشیده میشود، اما باید قبول کنیم خیلی از اوقات حتی بهترین جراح زیبایی هم نمیتواند زیبایی و جذابیتی را که با داشتن موهای پرپشت و زیبا به دست میآید، برایمان محقق کند و البته برعکس، موهای کمپشت و آسیب دیده هم معمولا اثر بسیار منفی بر زیبایی افراد میگذارد.
گرچه راههایی برای پوشاندن کم پشتی مو (مثل پوش دادن موها، اسپریهای رنگ کردن پوست سر و…) مورد استفادهی افراد قرار میگیرد، اما آن چیزی که داشتنش آرزوی هرکسی است، موهای سالم و طبیعی است که نیازی به پوش دادن یا اضافه کردن یا اکستنشن مو نداشته باشد؛ به همین دلیل مزوتراپی روشی برای تقویت موی سر و درمان ریزش موست که امروزه مورد استقبال افرادی که با این مشکل روبرو هستند، قرار گرفته است.
مزوتراپی چیست؟
مزوتراپی به طور کلی، درمانی است که از طریق تزریق مواد تقویت کننده با سرسوزنهای کوچک در عمق یک تا دو میلیمتری پوست انجام میشود و کاربردهای مختلفی دارد از جمله کاهش چربیهای زیرپوست و جوانسازی پوست؛ اما کاربردی که در این مطلب قصد داریم دربارهی آن صحبت کنیم، مشخصاً مزوتراپی مو یعنی انجام مزوتراپی با هدف درمان ریزش مو و تقویت موی سر است.
مزوتراپی با تقویت رشد موها، تراکم آنها را در سطح پوست افزایش میدهد و در برخی موارد مردانی که در حال ازدست دادن موهایشان هستند را از تقویت مو بینیاز میکند. فرآیند مزوتراپی مو، پروتئینها، ویتامینها و سایر مواد مغذی موجود در پوست سر را تنظیم میکند. تغذیه و مرطوب کردن پوست سر، سرعت بخشیدن به متابولیسم سلولی و تشکیل مو، تسریع گردش خون و در نتیجه ایجاد موهای ضخیمتر، حجیم، قوی، بلند و سالم، از نتایج انجام مزوتراپی موست.
این متد درمان سریعتر از سایر روشهای درمان کم پشتی مو است و در طول زمان به افزایش تعادل هورمونی هم کمک میکند. هورمون DHT را غیرفعال می کند و باعث میشود رشته های جدید مو به سرعت ایجاد شوند.
چه افرادی به تقویت مو به روش مزوتراپی نیاز دارند؟
افرادی که با داروهای تقویتی و شامپوهای مختلف نتوانستهاند کم پشتی مو و ریزش موی خود را کنترل کنند، افرادی که در ناحیهی خاصی از پوست سر، دچار ریزش مو شدند و اصطلاحا ریزش موی سکهای پیدا کردهاند. و افرادی که بخاطر خشکی پوست سر یا کمبود مواد معدنی در پوست، ریشهی موهایشان ضعیف و سست شده جزو کاندیداهای مزوتراپی هستند.
مزایا و معایب مزوتراپی چیست؟
بعضی از مزایایی که باعث شده مزوتراپی به روشی محبوب و رایج برای تقویت موی سر و درمان ریزش مو تبدیل شود، شامل:
- مزوتراپی مو یک روش ایمن و بیخطر است.
- هر جلسه، مدت کوتاهی (کمتر از ۳۰ دقیقه) زمان میبرد.
- نیازی به بیهوشی ندارد و با بیحسی موضعی انجام میگیرد.
- مزوتراپی معمولاً از درمانهای گرانقیمت به حساب نمیآید. خصوصاً وقتی تزریق توسط پزشک به صورت دستی انجام شود.
- دورهی نقاهت ندارد و بیمار پس از دریافت دارو میتواند بلافاصله به زندگی روزمره خود بازگردد.
- مزوتراپی نسبت به سایر روشهای درمانی، بدون درد است.
اما این درمان هم مانند هر راهکار درمانی دیگر، معایب خاص خود را هم دارد. از جمله اینکه:
- مزوتراپی تمام مشکلات مو را درمان نمیکند. مثلا نمیتواند طاسی را درمان کند، بنابراین، مزوتراپی برای بسیاری که از مشکل طاسی رنج میبرند، مفید نیست.
- بعضی مواقع مزوتراپی مؤثر نیست و برخی موارد نشان دادهاند که مزوتراپی برای تقویت رشد مو و درمان ریزش موی در تمامی افراد موفقیت آمیز نبوده است. در واقع، اثربخشی این درمان، تا حدی بستگی به واکنش بدن افراد هم دارد.
- درمان مزوتراپی درمانی است که افراد برای حفظ نتیجه باید دائماً در تمام طول زندگیشان انجام دهند. سالانه ۲-۱ جلسه یا هر شش ماه معمولا باید مزوتراپی انجام شود (البته بسته به نوع مشکل، تعداد جلسات متفاوت است)
مراقبتهای بعد از مزوتراپی و ماندگاری آن
- بعد از تزریق مواد مغذی به پوست سر، پزشک کمپرس سرد را روی قسمتهای تزریق شده قرار میدهد تا از تورم، کبودی یا التهاب در این مناطق پیشگیری شود.
- تا ۲۴ ساعت پس از درمان نباید دوش بگیرید.
- در طول مدت درمان، تا حد امکان از سشوار کردن موها و رنگ کردن آنها خودداری کنید.
- درمان به وسیلهی مزوتراپی دائمی نیست و باید طبق نظر پزشک، در جلسات متعدد انجام دهید تا اثر مواد مغذی بر روی فولیکول مو، همیشه باقی باشد.
از آنجا که مادهی تقویتی که به پوست سر تزریق میشود، حاوی مواد سازگار با بافت پوست، مانند ویتامینها و مواد مغذی است، درمان از طریق مزوتراپی، فرآیندی بیخطر محسوب میشود؛ چرا که عوارض جانبی یا واکنشهای آلرژیک ایجاد نمیکند.
افرادی که تحت این درمان قرار میگیرند، کمترین میزان درد را متحمل میشوند و این باعث میشود که مزوتراپی یک راه حل آسان برای رهایی از ریزش مزمن مو باشد. فقط افرادی که دارای بیماریهای پوستی، سوختگی پوست، دیابت، بیماران هموفیلی و زنان باردار نباید این روش درمانی را انتخاب کنند؛ زیرا میتواند مشکلاتی برای سلامتیشان ایجاد کند. یکی دیگر از مشکلات پوست سر که با مزوتراپی قابل درمان است، شوره سر است. با این حال، این گزینه درمانی فقط باید در موارد ابتلا به شوره سر شدید، با مشورت و تجویز پزشک متخصص پوست و مو و زیبایی، پس از شناسایی علت شوره سر استفاده شود.
تفاوت تقویت مو به روش مزوتراپی و پی آر پی در چیست؟
پیش از بررسی تفاوت این دو، لازم است بدانیم پی آر پی (PRP) چیست؛ پی آر پی یک روش پزشکی کاملاً طبیعی و بدون جراحی برای درمان ریزش مو یا تقویت موی سر است. این متد با استفاده از خون خود بیمار و فاکتورهای رشد فعال در آن برای تقویت رشد مو کار میکند.
در پی آر پی مقداری از خون شما را گرفته، اجزای مختلف آن را به وسیلهی سانتریفیوژ جدا کرده و پلاسمای غنی از پلاکت که از خون خودتان بدست آمده را به داخل سر (یا صورت) تزریق میکنند. پی آر پی به نگه داشتن فولیکولهای مو در مرحله رشد (فاز آناژن) کمک میکند و باعث میشود موها ضخیمتر شده و بیشتر رشد کنند.
- پی آر پی شامل تزریقهای متعدد پلاسمای غنی از پلاکت است، در حالی که مزوتراپی شامل تزریق مواد مغذی و تقویت کننده موی سر است.
- در مزوتراپی مواد را به مزودرم (لایه میانی) پوست تزریق میکنند، در حالی که PRP بر روی هر لایهای از پوست برای درمان تجویز میشود.
- جلسات پی آر پی به طور متوسط بیشتر از جلسات مزوتراپی زمان میبرند. (به ترتیب حدود یکساعت و نیمساعت)
- پی آر پی معمولا از مزوتراپی گرانتر است.
در مجموع، هم پی آر پی و هم مزوتراپی میتوانند به یک اندازه مؤثر باشند و حتی در صورت استفاده ترکیبی با یکدیگر نیز اثربخشی بسیار بیشتری داشته باشند. هر دوی این درمانها به عنوان گزینه های ایمنتر، ارزانتر و کمتر تهاجمی نسبت به جراحی تقویت مو به شمار میروند.
همچنین می توانید در مورد تقویت مو به روش PRP اطلاعات کسب کنید.
هزینه مزوتراپی
هزینهی این درمان در مراکز مختلف درمانی متفاوت است؛ اما به طور معمول هزینهی مزوتراپی نسبت به تقویت مو بهصرفهتر است و هر جلسهی آن معمولا با قیمتی معقول در کلینیکهای پوست و زیبایی یا نزد پزشک متخصص پوست و زیبایی انجام میشود.
در مجموع، مراقبت از مو یکی از اولویتهای ما برای حفظ زیبایی ظاهری و البته سلامت موهایمان است که با وجود درمانهایی مثل مزوتراپی، این مراقبت دیگر آنقدرها هم سخت و دشوار به نظر نمیرسد.