تقویت مو به روش PRP
پی آر پی که خلاصه عبارت platelet-rich plasma است، به معنای پلاسمای غنی شده است که در زمینه های مختلف پزشکی و درمانی از جمله درمان ریزش مو مورد استفاده قرار میگیرد. در ادامه با تقویت مو به روش PRP و تقویت موی سر از طریق تزریق پلاسما بیشتر آشنا خواهید شد.
PRP یکی از روشهای بهروز درمانی است که در ابتدا برای بهبود مفاصل و تاندون ها استفاده میشد. اما طولی نکشید که پتانسیلهای بالقوه این شیوه از درمان در بخشهای مختلف پزشکی به وضوح مشخص شد و میزان استفاده از آن روزبهروز بیشتر و بیشتر شد.
در واقع راز اصلی موثر بودن و تطبیقپذیری این روش را میتوان این در نظر گرفت که پلاسما به طور مستقیم از خون شما ایجاد میگردد و با توجه به اینکه پلاسما دارای ماده غنی شده به نام فاکتورهای رشد است (که در ستون فقرات وجود دارند)، احتمال پس زدن پیوند از این طریق به طور کامل از بین میرود. اما کاربرد این روش در تقویت موی سر چیست؟!
پی آر پی چیست؟
همانطور که در بخش قبل گفته شد، پی آر پی دارای مخزنی از فاکتورهای رشد است که از نوع پروتئین هستند. همانطور که از اسمشان مشخص است، از این عوامل در غشای سلولها، رشد سلولها، تکثیر و تقسیم آنها استفاده میشود. در نتیجه سرعت ترمیم بافتها، میزان تولید کلاژن در سلولهای پیر و … افزایش پیدا میکند که همین قابلیت این روش را برای جوانسازی پوست، بهبود تاندونها و عضلات و رشد مو مناسب میسازد.
در نتیجه میتوان گفت که PRP دارای تمام موارد مورد نیاز جهت رشد موها بوده و به همین جهت برای درمان ریزش مو انتخاب مناسبی است. برخی از فاکتورهای موجود در این ماده عبارت هستند از:
فاکتور رشد مشتق از پلاکت (PDGF)
این فاکتور نقش مهمی در تشکیل رگهای خونی دارد که واحدهای فولیکولی را برای زنده ماندنشان تأمین میکنند. علاوه بر این، PDGF مرحله رشد آناژن (رشد فعال) را فعال کرده و دوره آن را طولانی میکند.
فاکتور رشد اپیدرمال (EGF)
تاثیر این فاکتور در دوره رشد مو است. به عبارت دیگر، با حضور EGF، مرحله آناژن بیشتر طول میکشد و با عدم وجود آن مرحله رشد کوتاهتر است.
فاکتور رشد شبه انسولین (IGF)
فاکتور رشد شبه انسولین (IGF) از جنبههای مختلف بر روی سلولها تأثیر میگذارد. اول و مهمتر از همه، IGF مرحله آناژن (رشد فعال) را در چرخه رشد مو حفظ میکند. علاوه بر این، تاثیر عامل رشد دیگری به نام فاکتور رشد مشتق از پلاکت را افزایش میدهد.
فاکتور رشد اندوتلیال عروقی (VEGF)
این فاکتور شدیدترین تاثیر را در ریزش مو دارد. به گونهای که قطع شدن کامل آن باعث ریزش تمامی موهای سر میشود.
نتیجه: تاثیر فیزیولوژیکی این فاکتورهای رشد شامل کاهش ریزش مو، رشد مجدد مو، افزایش جریان خون به پوست سر و داشتن موهای سالم میشود.
روش انجام پی آر پی
شیوه درمانی که برای تزریق پلاسما مورد استفاده قرار میگیرد، بسیار ساده است. در این روش تکنسینها ابتدا به روش استاندارد خون را از بازوی شما میگیرند و سپس آن را در سانتریفیوژ قرار میدهند (ماشینی که با سرعت زیاد در حال چرخش است تا ذرات را با توجه به اندازه جدا کند). در نتیجه پلاسمای غنی از پلاکت از بقیه اجزای خون جدا شده و آماده برای تزریق به مناطق هدف و مورد نیاز میشود. سپس این پلاسما درون سوزنهای بسیار نازک ریخته میشود و تا عمق ۳ الی ۴ میلیمتر به پوست سر تزریق میشوند.
چه افرادی به تقویت مو به روش PRP نیاز دارند؟
تزریق پلاسما یکی از بهترین روشها جهت تقویت موی سر است اما قطعا برای تمامی افراد مناسب نیست. در حالت کلی این درمان برای زنانی مناسب است که طاسی الگوی زنانه دارند و کاندیدای مناسبی برای پیوند مو نیستند. براساس نتایج تحقیقات انجام شده، این شیوه از درمان برای زنانی که مبتلا به مبتلا به آلوپسی آندروژنیک (طاسی با الگوی مردانه) هستند، دارای تاثیر شگفتانگیزی است.
اما مردانی که مبتلا به آلوپسی آندروژنیک هستند، احتمال دارد که از این روش جواب بگیرند یا نگیرند! در واقع، میتوان گفت تاثیر این روش به میزان ریزش مو بستگی دارد. در صورتی که در مردان ریزش مو به تازگی آغاز شده باشد و یا بخش کوچکی از سر باشد، این روش انتخاب مناسبی باشد. اما اگر ریزش مو مربوط به منطقه وسیعی باشد، تنها روش درمان، کاشت مو است.
به طور کلی، در صورتی که دارای یکی از مواد زیر باشید، این شیوه از درمان برای شما مناسب نخواهد بود:
- عفونت حاد یا مزمن
- سرطان
- بیماری مزمن کبد
- بیماری مزمن پوستی
- هیپوفیبرینوژنمی
- اختلال متابولیک
- سندرم اختلال عملکرد پلاکت
- تعداد پلاکت کم
- بیماری تیروئید
پی آر پی تحولی نوین در زمینه زیبایی وجوانسازی پوست ومو
پی آرپی برای دودسته از افراد قابل انجام است:
دسته اول افرادی هستند که دچار ریزش مو در مناطقی از سر یا ابروی خود هستند یا ساقه موهایشان به دلایلی مثل چربی پوست سر ، به مرور زمان نازک و ظریف شده وبه همین دلی کل سر یا ابرو کمپشت جلوه میکند.
دسته دوم افرادی هستند که در پوست صورت مثل زیر چشم اطراف لبها ویا گونه ونیز در نواحی ای مثل گردن و دستها دچار چروکهای ظریف وسطحی شده اند . در این مناطق با توجه به خاص بودن نواحی امکان هر گونه درمان دیگری نیست. بهترین روش درمان استفاده از سلولهای خونی خود فرد میباشد
به این صورت که از فرد مقداری خون گرفته شده و طی پروسه ای این سلولهای خونی سانتریفیوژ شده ومواد مغذی آن برای پوست تغلیظ گشته ، سپس به صورت دست گردن یا زیر چشم فرد تزریق میگردد.
این تجربه شیرین که جوانی را به شما هدیه میکند حتما امتحان کنید. مزیت اصلی این روش بی عارضه بودن آن است چون از هیچ ماده شیمیایی خارجی ای استفاده نشده و فقط از سلولهای خونی خود فرد استفاده میشود
این روش هم جنبه پیشگیری از پروسه ریزش مو یا پیری در پوست صورت گردن و دستها را دارد و هم جنبه درمانی در افرادی که این عارضه ها برایشان ایجاد شده است.
وبه دلیل اینکه کاملا safe است از ماهی یکبار تا هر سه ماه یکبارقابل تکراراست.
در نظر داشته باشید که استفاده ازکیت های استاندارد و کاملا استریل وانتخاب پزشک متخصص و باتجربه در این روش ، تضمین کننده نتایج رضایت بخش و حیرت انگیز در جوانتر شدن شما خواهد بود.
مزایا و معیاب پی آر پی
در مقایسه با روش هایی مانند کاشت مو، درمان ریزش مو با PRP در صورتی که توسط بهترین جراح زیبایی انجام شود، بی خطر بوده و دارای حداقل عوارض جانبی است. برخی از عوارض جانبی رایج در این شیوه از درمان عبارت هستند از: عفونت در محل تزریق، آسیب به رگهای خونی و تشکیل بافت زخمی. گاهی اوقات، تورم و التهاب در محل تزریق مشاهده میشود که بعد از ۱ یا دو روز برطرف میگردد.
تاثیر تزریق پلاسما برای درمان ریزش مو
PRP به طور کلی روش ایمن و مؤثری است. با این حال، نتیجه این درمان میتواند در برخی افراد نسبت به دیگران مؤثرتر باشد؛ چرا که تعداد پلاکتها و غلظت و تنوع فاکتورهای رشد در پلاسما از فردی به فرد دیگر متفاوت است. به عنوان یک قاعده کلی، درمان ریزش مو PRP موفقیت آمیز است، اما میزان کارآیی آن میتواند در افراد مختلف، متفاوت باشد.
میزان ماندگاری پی آر پی چقدر است؟
اولین نکتهای که در مورد تزریق پلاسما باید بدانید این است که این شیوه، درمانی برای علت ریزش مو نیست. در نتیجه، برای کسب نتیجه مطلوب باید به مدت طولانی چندین بار از درمان PRP استفاده کرد. بنابراین، میزان ماندگاری نتیجهی این روش بسته به مشکل هر فرد و تعداد جلسات درمانی، متفاوت است.
مراقبت های بعد از پی آر پی
PRP یک روش غیر تهاجمی است و همین مسئله باعث میشود که نیازی به مراقبتهای ویژه بعد از شرکت در جلسههای درمانی نباشد. بعد از انجام هر بار تزریق پلاسما میتوانید به انجام فعالیتهای روزانه خود بازگردید. تنها نکتهای که باید به خاطر داشته باشید این است که به مدت ۱۲ ساعت حمام نکرده و از مواد شویندهی سر استفاده نکنید.
مقایسه تقویت مو به روش PRP و مزوتراپی
همانطور که میدانید روشهای مختلفی برای درمان ریزش مو وجود دارد که دو مورد از آنها پی آر پی و مزوتراپی هستند. یکی از سوالاتی که برای بسیاری از افراد ایجاد میشود، این است که کدام یک از این روشها نتیجه بهتری برای تقویت موی سر و درمان ریزش مو دارند!؟
به طور کلی، میتوان گفت هردوی این روشها غیر تهاجمی بوده و برای افرادی مناسب است که ریزش موی آنها شدید نبوده و یا طاسی آنها محدود به یک منطقه کوچک است. از طرف دیگر برای کسب نتیجه از هر دوی این روشها باید جلسات درمانی را به صورت منظم و پیوسته دنبال نمود و در برخی موارد برای نتیجه بهتر از هر دو به صورت همزمان استفاده کرد.
اما فرق اساسی که بین پی آر پی و مزوتراپی وجود دارد، این است که در مزوتراپی تنها لایه میانی پوست تحت تاثیر قرار گرفته در حالی که در PRP تمام لایههای پوستی تحت تاثیر قرار میگیرند. علاوه بر این، هزینه ای که برای هر جلسه تزریق پلاسما پرداخته می شود، نسبت به PRP کمتر بوده و به همین خاطر بیشتر مورد استفاده قرار میگیرد.[/vc_column_text]
همچنین می توانید در مورد تقویت مو به روش مزوتراپی اطلاعات کسب کنید.
هزینه پی آر پی
هزینه پی آر پی به تعداد جلسات و میزان تزریق پلاسما بستگی دارد که این عوامل از هر فردی به فرد دیگر متفاوت است. در حالت کلی برای کسب نتیجه مطلوب به ۱ الی ۸ جلسه درمان در سال نیاز است که البته بسیاری از بیماران بین ۳ الی ۴ جلسه به نتیجه دلخواه رسیدهاند. بنابراین، برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد هزینهها، میتوانید از مشاوره پزشکی کمک بگیرید.
توصیه میشود در صورتی که ریزش موی سرتان به تازگی شروع شده و یا طاسی در منطقهای کوچک از سرتان مشاهده میکنید، میتوانید از پی آر پی یا تزریق پلاسما جهت درمان ریزش مو و تقویت موی سر استفاده کنید.