جراحی ترمیمی سینه | بازسازی سینه بعد از سرطان

جراحی ترمیمی سینه بعد از سرطان
جراحی زیبایی سینه

جراحی ترمیمی سینه، معمولا پس از تکمیل پروسه درمان و بعد از انجام ماستکتومی، جراحی انجام می‌شود. با انجام این جراحی ترمیمی، بار روحی روانی ازدست دادن پستان در فرد، کاهش می‌یابد. جراحی بازسازی سینه، ظاهری طبیعی به سینه می‌بخشد و ظاهر تخلیه‌شده آن را تغییر می‌دهد.

این روزها، جراحی پلاستیک پستان، کمک زیادی به بانوان کرده است. خانم‌هایی که درگیر سرطان پستان می‌شوند، در پروسه بیماری، گاهی به تشخیص پزشک، جراحی ماستکتومی انجام می‌دهند. در این جراحی، بافت داخلی سینه که به سرطان مبتلا شده است، تخلیه می‌گردد.

این جراحی، مناسب‌ترین جایگزین سینه پس از ماستکتومی است. جراحی ترمیمی پستان، تنها به‌منظور زیبایی انجام نمی‌شود، بلکه با ایجاد اعتماد به نفس دوباره و روحیه بخشی به فرد، قدرتی زیاد برای مقابله با سرطان و به‌دست آوردن سلامتی دوباره، ایجاد می‌کند.
در این مطلب، قصد داریم، جراحی ترمیمی سینه را بررسی کنیم و اطلاعات مفیدی در خصوص مزایا، معایب و ریسک جراحی بازسازی سینه، در اختیار شما عزیزان قرار دهیم.
پس تا پایان این مقاله همراه ما باشید!

جراحی ترمیمی سینه چیست؟

جراحی ترمیمی سینه، با هدف بازسازی بافت پستان است و به جراحی بازسازی سینه نیز، شهرت دارد. این جراحی پس از عمل ماستکتومی یا لامپکتومی که معمولا با هدف پیشگیری یا درمان سرطان پستان است، انجام می‌شود. قطعا پس از این جراحی، پستان، هیچ برجستگی ندارد و بافت داخل آن خارج شده است. چنین حالتی، برای اکثر خانم‌ها، ضربه روحی شدیدی ایجاد می‌کند.
عمل لامپکتومی نیز، برداشتن بخشی از پستان است. این عمل، در مواقعی که تومور یا سرطان در ناحیه کوچکی وجود داشته باشد، انجام می‌شود. به‌منظور جبران دفرمگی سینه، از جراحی ترمیمی سینه استفاده می‌شود. با این جراحی، ظاهر سینه به شرایط عادی نزدیک می‌شود و فرد آرامش روحی خود را به‌دست می‌آورد.

مزایای جراحی ترمیمی سینه چیست؟

هر خانمی ممکن است، به‌دلیل سرطان سینه و مشکلات این‌چنینی، ناچار به ازدست دادن بافت سینه شود. این اتفاق، چندان عجیب و نادر نیست. واکنش خانم‌ها در مقابل این موضوع، چندان مشخص نیست. بر اساس مشاهدات، اکثر خانم‌هایی که بافت سینه خود را ازدست می‌دهند، دچار شوک روحی می‌شوند. این شوک به‌دلیل ازدست دادن ناحیه‌ای از بدن‌شان است. این ناحیه، یکی از جذابیت‌های زنانه را در خود جای داده‌است. پس طبیعی است که نداشتن آن، ضربه‌ای روحی و نگرانی جدی برای زندگی زناشویی و روابط جنسی فرد، ایجاد کند.
بازسازی بافت سینه، موهبتی است که ناراحتی، نگرانی و افسردگی ناشی از این اتفاق را، برای فرد جبران می‌کند. با استفاده از جراحی ترمیمی سینه، فرد، زیبایی ظاهری و طبیعی بدن خود را به‌دست می‌آورد.‌ با این جراحی، اضطراب، اختلالات روحی و بی‌انگیزگی در فرد، از بین خواهد رفت. علم پزشکی، با پیشرفت روزانه، معجزه‌ای در زندگی افراد ایجاد می‌کند و سلامتی را به زندگی آنها بازمی‌گرداند!

بازسازی بافت سینه

چگونه برای انجام جراحی بازسازی سینه تصمیم بگیریم؟

شاید شما نیز درگیر مشکلات این‌چنینی باشید و ندانید که آیا مایل به انجام جراحی پلاستیک پستان هستید یا خیر! تصمیم‌گیری برای انجام این جراحی، کاملا بستگی به خودتان دارد. در ادامه سوالاتی را مطرح می‌کنیم که با پاسخ به آن‌ها، می‌توانید برای انجام یا عدم انجام این جراحی، تصمیم درستی بگیرید.
• ظاهر بدن‌تان چقدر برای‌تان اهمیت دارد؟
• آیا از انجام جراحی نگرانی خاصی دارید یا خیر؟
• آیا می‌توانید با سینه تخلیه شده، به زندگی طبیعی و عادی‌تان ادامه دهید؟
• آیا تخلیه کردن سینه، تغییری در زندگی و نشاط شما ایجاد می‌کند؟
• آیا ترمیم سینه، شما را برای ادامه زندگی شاد آماده می‌کند؟
• آیا زنانگی شما فقط وابسته به بافت سینه است؟
با پاسخ به این سوالات، می‌توانید درک بهتری از جراحی داشته باشید و برای انجام دادن یا ندادن جراحی، تصمیم بگیرید. یادتان باشد که حتی با انجام جراحی ترمیمی سینه، حس جنسی سینه، بازنمی‌گردد. حتی گاهی در برخی افراد، که به‌دلیل نوع سرطان ناچار به برداشتن بافت نیپل هستند، ترمیم ظاهر سینه به‌وسیله تاتوهای پزشکی انجام می‌شود و فرم ظاهری سینه با تاتو، نقاشی می‌شود. پس انجام این جراحی، صرفا جهت بازگردانی زیبایی و جذابیت ظاهری‌تان توصیه می‌شود.

جراحی ترمیمی سینه چگونه انجام می‌شود؟

اگر بخواهید جراحی پلاستیک پستان را به‌طور کلی بررسی کنید، باید بدانید که این جراحی معمولا به سه روش انجام می‌شود. فرد متقاضی انجام جراحی بازسازی سینه، براساس شرایط و تشخیص پزشک، یکی از این روش‌ها را برای بازسازی سینه انتخاب می‌کند.
جراحی بازسازی بافت سینه با عمل پروتز سینه، جراحی بازسازی بافت سینه با فلاپ و جراحی بازسازی سینه به‌صورت ترکیبی، از انواع جراحی سینه ترمیمی محسوب می‌شود.
در ادامه به بررسی انواع جراحی ترمیمی سینه می‌پردازیم:

۱-جراحی بازسازی سینه با پروتز

جراحی سینه با پروتزهای سیلیکونی، این روزها یکی از پرطرفدارترین انواع جراحی زیبایی محسوب می‌شود. این جراحی در بین خانم‌های جوان تا مسن، رایج است. در جراحی بازسازی سینه با انواع پروتز سینه، پس از تخلیه سینه و درآوردن بافت سرطانی، پروتز سینه جایگزین می‌شود. با قرارگیری پروتز سینه، فرد زیبایی فوق‌العاده‌ای پیدا می‌کند. استفاده از پروتزهای سینه، بسیار بی‌دردسر و راحت است. تنها کاری که لازم است انجام دهید، تحقیق در خصوص نوع پروتز سینه و انتخاب پروتز مناسب است. سعی کنید برای انتخاب پروتز، ضمن تحقیق شخصی، از مشاوره پزشک غافل نشوید.َ

۲- جراحی بازسازی سینه با بافت بدن (فلاپ)

در بعضی مواقع، فرد علاقه‌ای به استفاده از پروتز سیلیکونی ندارد و بافت طبیعی بدن را ترجیح می‌دهد. جراحی پلاستیک پستان با استفاده از بافت بدن، بسیار طبیعی‌تر از جراحی پلاستیک پستان، با پروتزهای سیلیکونی است. اما هر یک از انواع این جراحی‌‌ها، مزایا و معایب خودشان را دارند. برای استفاده از ترمیم سینه فلاپ، حتما با پزشک مشورت کنید.

۳- جراحی بازسازی سینه با ترکیب بافت بدن و پروتز

همان‌طور که اشاره شد، جراحی ترمیمی سینه، با استفاده از روش‌های گوناگونی انجام می‌شود. گاهی به‌دلیل طبیعی‌تر بودن جراحی بازسازی سینه، از ترکیب بافت بدن و پروتز استفاده می‌شود. استفاده از هر دو روش در بازسازی سینه، جذابیت طبیعی سینه را افزایش می‌دهد.

جراحی ترمیمی سینه

دوران نقاهت بعد از پروتز سینه، دوران بسیار مهمی است. برای اطلاعات بیشتر مقالات ماساژ سینه پس از پروتز و ورم سینه بعد از پروتز را از دست ندهید.

جراحی پلاستیک پستان فوری چیست؟

گاهی شرایط خانمی که دچار سرطان سینه شده‌است، اجازه انجام جراحی تخلیه سینه و ترمیم سینه را به‌طور همزمان می‌دهد. معمولا پزشکان بنابر اطلاعاتی که از وضعیت بیماری فرد دارند، در تشخیص صلاحیت انجام این عمل نقش مهمی دارند. در چنین شرایطی، پزشک معالج تنها شخصی است که می‌تواند انجام عمل بازسازی سینه فوری را تایید و توصیه کند. پس از تایید پزشک، معمولا مقدمات انجام جراحی ترمیمی سینه فراهم می‌گردد تا پس از تخلیه بافت سینه، این جراحی انجام شود.
مزیت استفاده از بازسازی سینه فوری، تقویت روحیه بیمار و عدم مواجهه او با تغییرات ظاهری در بدن است. این روش، کم‌ترین میزان آسیب روحی ناشی از بیماری را به فرد تحمیل می‌کند.

جراحی ترمیمی سینه با پروتز چگونه انجام می‌شود؟

زمانی که فرد برای بیهوشی عمومی آمادگی لازم را پیدا کرد، برشی در زیر سینه ایجاد می‌شود که امکان کاشت ایمپلنت یا همان پروتز سینه را فراهم می‌کند. جراحی ترمیمی سینه با پروتز، به سه صورت انجام می‌شود که در ادامه آن را بررسی می‌کنیم.

۱-جراحی ترمیمی سینه با بوستر یا پروتز پرشونده

پروتزهای پرشونده، معمولا در سایزهای کوچکی وجود دارند و برای قرار دادن آن‌ها در ناحیه سینه، به برش کوچک‌تری نیاز است. این نوع پروتزها، داخل بافت سینه قرار می‌گیرند و توسط پزشک به‌وسیله آب نمک پر می‌شوند. پر شدن این نوع پروتزها، به‌صورت تدریجی و هفتگی انجام می‌شود.
این پروسه تا زمان کسب رضایت از فرد، ادامه می‌یابد. این نوع پروتزها، به‌صورت بوستر عمل می‌کنند و زمانی که به سایز دلخواه فرد برسند، پزشک اقدام به خروج آن‌ها و جایگزینی ایمپلنت سینه با همان سایز می‌کند. این جراحی، معمولا به‌وسیله برشی که قبلا در ناحیه سینه ایجاد شده‌است، انجام می‌شود و برش جدیدی در ناحیه سینه، لحاظ نمی‌شود.

۲- جراحی ترمیمی سینه با پروتز دائمی

استفاده از پروتزهای دائمی، از جنس سالین یا سیلیکون، در جراحی بازسازی سینه بسیار رایج است. این نوع پروتزها، بر اساس برند و مشخصاتی که از سوی کارخانه سازنده اعلام می‌گردد، مدت زمان نسبتا طولانی بین ۸ الی ۱۵ سال، در سینه باقی می‌مانند. معمولا چکاپ‌های ماهانه و سالانه، برای بررسی وضعیت پروتزها رایج است. این پروتزها، طبق تشخیص پزشک، در زمان معینی خارج می‌شوند و با پروتز دیگری تعویض می‌گردند.

۳- جراحی ترمیمی سینه فلاپ

در جراحی پلاستیک پستان با روش فلاپ، از بافت بدن برای پر کردن فضای خالی و جایگزین در ناحیه سینه استفاده می‌شود. زمانی که سینه فرد به هر دلیلی تخلیه شود، با بهره‌گیری از بافت بدن، می‌توان آن ناحیه را پر کرد. برای انجام جراحی ترمیمی سینه فلاپ، از بافت نواحی شکم یا باسن استفاده می‌شود. این روش، پیچیدگی‌های بسیار زیادی دارد که نیازمند اجرا توسط پزشک باتجربه و متخصص است

برای کسب اطلاعات بیشتر درباره پزشک متخصص مقاله بهترین دکتر جراح سینه را از دست ندهید.

آیا جراحی بازسازی سینه برای همه افراد الزامی است؟

انجام جراحی ترمیمی سینه، برای همه افراد الزامی نیست. در واقع، انجام این جراحی انتخابی کاملا شخصی است. فرد باتوجه به شرایط روحی و جسمی خود، تصمیم به انجام یا عدم انجام این جراحی می‌گیرد. برخی افراد، به دلیل ضعف بدنی و یا مشکلات روحی، علاقه چندانی به انجام عمل جراحی پلاستیک پستان ندارند. به همین دلیل، توصیه می‌شود که تنها در صورت صلاح‌دید پزشک و انتخاب شخصی، تصمیم به انجام این جراحی گرفته شود.

جراحی بازسازی سینه برای همه افراد الزامی است؟

بهترین زمان انجام جراحی ترمیمی سینه

در حقیقت، برای تعیین بهترین زمان انجام جراحی ترمیمی سینه، نمی‌توان زمان مشخصی درنظر گرفت. شرایط جسمی و نوع بیماری در هر فرد متفاوت است. پزشک معالج، بر اساس ویژگی‌های فردی و وضعیت بیماری و نوع درمان، بهترین زمان انجام جراحی ترمیمی سینه را مشخص می‌کند. معمولا در شرایطی که پرتودرمانی و شیمی درمانی را آغاز کرده باشید، انجام جراحی ترمیمی به تعویق می‌افتد. پزشک معمولا پس از بهبودی و اطمینان از عدم نیاز به انجام برخی درمان‌ها، نسبت به انجام جراحی ترمیمی سینه اقدام می‌کند.

پزشکان را از این اطلاعات آگاه کنید!

یکی از مهم‌ترین موضوعاتی که در جراحی ترمیمی سینه باید به آن پرداخته شود، اطلاعات پزشک از سوابق پزشکی بیمار است. اگر کاندید انجام جراحی ترمیمی سینه هستید، حتما پزشکتان را از سوابق پزشکی خود، آگاه کنید. برای انجام جراحی پلاستیک پستان، باید سلامت کلی بدن‌تان را ارزیابی کنید. اطلاعاتی مبنی بر پرتو درمانی، شیمی درمانی یا درمان‌های دیگری که در حال پیگیری آن هستید را در اختیار پزشک قرار دهید.
سعی کنید محدودیت‌های‌تان را با پزشک در میان بگذارید و گزارشی کامل از نوع سرطان، نوع توده و موارد این‌چنینی را به پزشک اطلاع دهید. یادتان باشد که بهترین شخصی که می‌تواند سلامتی جسمی و روحی شما را درنظر بگیرد و بهترین تصمیم را برای ادامه درمان‌تان درنظر داشته باشد، پزشک معالج‌تان است.

دوران نقاهت پس از جراحی ترمیمی سینه

یکی از مهم‌ترین موضوعاتی که برای انجام یا عدم انجام جراحی‌ها مدنظر قرارمی‌گیرد، دوران نقاهت آن است. دوران نقاهت جراحی پلاستیک پستان، معمولا نیازمند مراقبت‌های ساده ای است. اما اهمیت این مراقبت‌ها و اثر آن در نتیجه جراحی بسیار مهم است.
معمولا مدت زمان بستری کاندید انجام جراحی ترمیمی سینه، حدود ۵ روز است. این زمان بسته به تشخیص پزشک، کم یا زیاد می‌گردد. این جراحی، نیازمند مراقبت و محدودیت در فعالیت‌های روزمره است. معمولا بازه‌ای دو ماهه، برای بهبودی کامل پس از عمل، درنظر گرفته می‌شود که این مدت زمان نیز، طبق شرایط فرد و نظر پزشک، متغیر است.

مدت زمان بستری کاندید انجام جراحی ترمیمی سینه

تجربیات رایج بعد از جراحی ترمیمی سینه

معمولا پس از انجام جراحی ترمیمی سینه، فرد تا دو ماه احساس خستگی و درد نسبتا کم یا زیادی دارد. تورم و کبودی در ناحیه سینه و بخیه‌ها، طبیعی است. محدودیت‌های حرکتی پس از جراحی پلاستیک پستان نیز، موضوعی طبیعی است. تا حدود سه ماه بعد از جراحی سینه، فرد امکان بالا بردن دست‌ها و کشیدن آن‌ها به سمت عقب را نخواهد داشت. پس از گذشت مدت زمان حدود دو الی چهار هفته، فرد برای درآوردن لوله‌های درن که به‌ شکل T در ناحیه جراحی شده قرار دارند (تا ترشحات پس از جراحی را به خارج از آن هدایت کنند) به پزشک مراجعه می‌کند.
معمولا پس از خارج نمودن آن‌ها، ناحیه‌ موردنظر به‌وسیله بخیه جذبی یا چسبی، مهار می‌گردد. معمولا حس سینه‌ای که تحت عمل جراحی ترمیمی سینه قرار گرفته‌است، با سینه طبیعی متفاوت است. اما ممکن است، با گذشت زمان، این حس به مرور بازگردد. اما ظاهر سینه در نگاه خیلی دقیق، کمی با سینه سالم متفاوت است.

خلاصه مطلب
انجام جراحی‌های ترمیمی سینه، انتخابی شخصی محسوب می‌شود. فرد بر اساس شرایط روحی روانی خود و توصیه پزشک، می‌تواند نسبت به انجام این جراحی، تصمیم بگیرد. یادتان باشد که زیبایی ظاهری شما، تنها بخش کوچکی از جذابیت‌های فردی‌تان است. پس در صورتی‌که، خودتان علاقه‌مند به انجام این جراحی هستید، اقدام کنید. سلامتی فردی‌تان را، جدی بگیرید و برای انجام این جراحی، حتما با پزشک معالج‌تان مشورت کنید.

برای آگاهی بیشتر ، با مشاوران ما در مطب دکتر آرش نجف بیگی تماس بگیرید. ما مشتاقانه شما را راهنمایی خواهیم کرد. همچنین می‌توانید یک جلسه مشاوره رایگان با دکتر نجف بیگی داشته باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما باید با قوانین موافقت کنید.

جدیدترین مقالات

مقالات مرتبط

فهرست